Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
19878
View
229
Reply

Aku dan Hero...( mandi air wudhu')

[Copy link]

Author: siape_aku       Show all posts   Read mode

Post time 3-3-2016 10:06 AM | Show all posts
bukan hero tak kasi berdendam ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-3-2016 10:13 AM | Show all posts
hest replied at 3-3-2016 10:06 AM
bukan hero tak kasi berdendam ke?

takde pulak....

lagipon aku nak dendam dgn sape?

budak nitrotech tu bkn aku dendam...aku marah je....

ko ni...dh kenape?
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2016 10:38 AM | Show all posts
saje sakat
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2016 10:41 AM | Show all posts
pening aku bc cite ko ni TT...
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2016 03:57 PM | Show all posts
dah pulak gaduh dlm ni..iskkk
bersabar ye
peace no war
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2016 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
hest replied at 2-3-2016 10:57 AM
hoi.. datang kampung aku tak roger.. dasar langgar kawasan kak  yom

weyh.. kat lorong m ...


Kikikii...dh kome duk kl katanye..teman balik lalu je la...hihiii...

Tpt bekam tu kt kedai atas....sblh abc tanjong. Cuba kabo kt teman...kome tau kn abc tg tu kt mne...kikikiii
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2016 09:22 AM | Show all posts
ThousandSwords replied at 4-3-2016 09:27 PM
Kikikii...dh kome duk kl katanye..teman balik lalu je la...hihiii...

Tpt bekam tu kt kedai at ...

oouuuhh laaa kat situ ke? ak ada sin board pun... mahal tak weyh? baru bukak la tu kalau macam tu ..
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2016 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
hest replied at 7-3-2016 09:22 AM
oouuuhh laaa kat situ ke? ak ada sin board pun... mahal tak weyh? baru bukak la tu kalau macam tu  ...

xpasti signboardnye.. aritu tgk banting n banner. Hrga x mhl . Tp lupa brp.
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2016 02:48 PM | Show all posts
siape_aku replied at 3-3-2016 10:13 AM
takde pulak....

lagipon aku nak dendam dgn sape?

lama giler aku xnampak kooo makcikkkk...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-3-2016 08:12 AM | Show all posts
nanti sambung lagi.....xde mood....
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2016 04:30 PM | Show all posts
sambung la TT..saya tau kebenaran sume citer2 TT..daru dulu lagi TT asyik berubat..elok kejap dtg balik kan..

kita senasib..huhuhuhu..tp xpe, tu sume ujian Allah..Allah uji ikut pada kemampuan kita..pd yg x mengalami jgn la pndai nk ckp mcm2..byk masa, wang ringgit habis..bkn itu saje, seksa nye kena bnda mistik mcm ni hanya Allah yg tau..

saya tunggu sambungan TT ni...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2016 08:00 AM | Show all posts
nagaijau replied at 8-3-2016 02:48 PM
lama giler aku xnampak kooo makcikkkk...

memang le lame tak nampak uols...masuk wad 10 hari sbb buang apendik...

pastu MC sebulan....takleh gerak banyak, jalan banyak tapi aku jalan jugak....

masuk keje 2 hari, ade terbukak sikit jahitan....gi klinik dressing luka.....pastu letak minyak gamat sket....ni still berlubang lagi....

tgk la keadaan...kalo hujung mggu ni tak bertaut jugak...mmg kena g spital balik....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2016 08:01 AM | Show all posts
Firhanie replied at 9-3-2016 04:30 PM
sambung la TT..saya tau kebenaran sume citer2 TT..daru dulu lagi TT asyik berubat..elok kejap dtg ba ...

time kasih.....sy emo sket bile masuk thread ni....huhuhuhu...

orang tak rase...pastu sedap tekak die je sembur....

sakitnya tu di sini....
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2016 10:05 AM | Show all posts
sorry la x menziarah kt wad masa TT checked in aritu..x sempat..apa2 pun semoga TT cepat sembuh ye..

Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2016 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Tt semoga cepat sembuh..
Sy x sabar nk tnggu cerita selanjutnyer...
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2016 01:36 PM | Show all posts
semoga kuat dan tabah wahai TT

Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2016 11:58 AM | Show all posts
siape_aku replied at 10-3-2016 08:00 AM
memang le lame tak nampak uols...masuk wad 10 hari sbb buang apendik...

pastu MC sebulan....tak ...

adehhh.... sakittt.... pasni jangan gatai nak byk gerak... kalo dijangkiti kuman luka tu bahaya...

Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2016 12:18 PM | Show all posts
TT ooo TT..jgn la merajuk lama sgt..sila la hapdet cpt..lamo dah den nunggu citer latest dari TT ni..nak citer pengalaman sndiri mcm x best jer nak kacau rumah TT..

nnti ada masa ai bukak rumah sndiri la ye..tp skrg ni masih ternanti-nanti kesinambungan pengalaman TT..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2016 12:16 PM | Show all posts
Episod 6

Aku: gigi geraham saya pecah
hero: gigi reput ke ?
aku: taklah... tetibe die pecah, gigi belakang skali....atas...skang tinggal tunggul tajam
hero: owh ye ke? kena jumpe dentist tu....
aku: mane la ade dentist bukak hari ahad....kena tunggu isnin....gigi ni dah tajam mencucuk lidah....
hero: ade bende nak berlaku.....sbb sy pon alami yg same
aku: ape bende yang nak berlaku?
hero: mungkin gempa bumi atau ape2 je ...
aku: berlaku dekat area kita la?
hero : di sekitar kita....
aku: oooo mcm tu pulak...
hero: selain binatang, badan kita pon sebenarnye boleh merasai tanda kalo nak berlaku ape2....

3-4 hari selepas tu......hujan batu berlaku di kawasan ofis aku...kena la kete aku sebijik...kena kete kawan2 aku....sama ada gigi pecah tu adalah petunjuk atau kebetulan.....hanya Allah yg tahu.....wallahu'alam
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2016 12:23 PM | Show all posts
Episod 7


Makin lame kenal dengan hero, aku makin dapat mengawal kebolehan yg aku miliki...cume masalahnye...aku cepat temper....teramat cepat temper....dengar je name org2 yg aku x suke, mcm mendidih terus darah....

aku: mcm mane sy ni?
hero: kenape? ape yg awak rase ?
aku: sy cepat temper
hero: itu satu bab lagi awak kena belajar...belajar untuk kawal marah..
aku: dh cuba...tapi tak bole...
hero: maksudnye, kalo tgh berdiri, awak duduk, kalao tgh duduk awak baring...dalami surah al-kauthar...fahami setiap ayat...
aku: ok...nanti sy tgk...tapi mmg susah la nak control temper
hero: awak kena cube jugak...


*bukan mudah ye kwan2 untuk control temper...dan sekeliling aku...sentiasa ade org yg naikkan temper aku!!! grrrrrrrrrr!!!!!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2016 12:38 PM | Show all posts
episode 8

Aura diri semakin membesar.... amalan bertambah tersusun...Alhamdulillah.... tapi mimpi ngeri tetap hadir....

mimpi:

ade sorg hamba allah ni die berhutang...pastu libatkan mak aku as reference....masalahnye bile die dpt bonus ke ape....die enjoy n berjoli...x reti nak setel hutang....so dlm mimpi tu, aku ajak die bincang elok, die tak mau....die xmo dtg bile aku panggil...(dlm mimpi pon aku temper tau)...aku pon ape lagi...mule la cakap menengking walopon org tu lebih tua dari aku... tak puas cakap, aku pon belasah die mane yg dapat...aku lepuk2 badan n kepala die..mane je yg tercapai dek tangan aku.....pastu aku jumpe botol mineral...(tapi mase ni aku dah control mimpi, aku sempat fikir "mati plak kalao aku baling dgn botol penuh ni") so aku pon bukak n buang isi botol tu.....ade 2-3 bijik...berkali2 aku baling botol kosong kat org tu......mungkin sakit sbb balingan aku mmg kuat mase dlm mimpi tu...die sambil nanges ngongoi2 elak dari kena belasah dgn aku.... pastu ntah mcm mane die terlepas....mcm kat dlm mall,aku kt tgkt atas, die kat bawah skali...die mcm bintik kecik je aku nmpk....sb jauh...pastu aku jerit sekuat hati "kao bayar semua hutangggggggggggg!!!! jgn susahkan mak aku!!!!!!!!" smpai la aku terkejut dri tido aku tgh ternganga.....hahahahaha... tapi mmg sakit tekak lepas tu....mmg aku jerit sekuat hati aku......

komen dari hero:

dah boleh control mimpi ye...Alhamdulillah...awak dah dpt menguasai diri awk sendiri...dan apa yg awak mimpi tu mmg org tu rase walopon tak same mimpinye.....tapi ade bahagian rohani die yg terasa....cume die nak atau tak nak amik peduli.....
nasihat saya :  JANGAN GANAS SANGAT YE, KALAU BOLEH BUAT BENDE YANG RASIONAL SKET SBB KALAU SILAP CARA, AWAK OUT OF CONTROL, IBLIS AKAN KUASAI AWAK, SAYA TAK DAPAT NAK TOLONG

setiap kelebihan, ade bahaya die, lagi tinggi level, kalau jatuh lagi sakit.... MASALAH AWAK ADALAH TEMPER!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2016 12:57 PM | Show all posts
episode 9

Ya Allah, kurniakanlah aku kesabaran, ketenangan dan masukkan aku dalam golongan orang yang sabar dan lenyapkanlah kemarahan ini dari aku sepertimana diturunkan hujan pada bumi yang panas gersang....aminnnn


Sesungguhnya Kami telah memberikan kepadamu(wahai Muhammad) nikmat yang banyak. Maka dirikanlah shalat karena Rabbmu; dan berqurbanlah. Sesungguhnya orang-orang yang membenci kamu dialah yang terputus (QS. Al Kautsar: 1-3).

surah al-Kauthar.....kalam yang sejuk menyejukkan...

aku: salam...semlm sy x leh tido sangat,,,mimpi buaya tapi tak igt pasal ape....
hero: salam...hati2 je la...
aku: maksud?
hero: ade problem sket kot dalam kerja awak...tenang je..insyaallah awak boleh atasi...
aku : (membayangkan org2 yg berkomplot kat opis nak menjahanamkan aku) ... hmmm tgklah... I wish I didn't lost my temper when I meet them...
hero: air yg tenang jgn disangka tiada buaya....awak jadi je tenang nanti diorg yang kena.....

*mereka berkomplot supaya aku resign....



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2016 01:23 PM | Show all posts
episode 10

mimpi:
lokasi kat luar rumah arwah nenek, ade kanopi terpasang kat hujung umah die....ade meja n kerusi...mcm ade kenduri...ade mak, abah n ramai lagi...kire penuh la meja tu dgn org tapi sembang santai2....time aku tak pasti...tapi view mcm rembang2 senja....nmpk cam kuning2 oren...pastu aku duduk kat hujung meja....tau x meja kenduri...aku duduk kat spot bhgian yg pendek tu...kalau segi empat tepat kan....hujung meja kenduri (harap2 korg faham)

lepas tu... dr jauh aku nmpk ade 2 org tgh datang menghampiri kami kat bawah kanopi tu....makin lame makin dekat...n mmg terkejut beruk aku!!! pakcik ajis!!!!! pakcik aku yg dah meninggal beberapa tahun lepas (sape follow thread aku sebelum ni..pakcik yg diubati dek rdzaccess tu)

die pakai baju hijau...lebih tepat lagi, baju hospital...mcm die pakai kat spital mase die sakit...tapi mase sakit die dah dok atas wheel chair sbb xleh jalan dah.... tapi dlm mimpi ni die dtg dgn muke sihat n berjalan tegak...
pakcik ajis dating terus bersalam dengan abah....punye la ramai org kat belah sane...die skipped semua n jalan terus kat abah...lepas abah salam die...abah pndg depan n tutup mate mcm bace al fatihah ke ape...(hehehe) sebab kite semua mcm "eh die kan dh meninggal...ape die buat kat sini?"

lepas tu die hulur tangan kat aku....aku cakap "aku tak nak salam dgn kau....kau bukan pakcik aku! kau ni kalau bukan hantu, mesti jin!!"

lepas aku cakap camtu, "pakcik" aku ni pon berundur ke belakang dua tiga tapak n muke die berubah jadi muke marah....sebelum jadi bertambah bengis...muke die jadi merah.....jadi hitam.....retak....makin retak dan pecah2!!! mase ni semua org dah bertempiaran lari....aku dgn beberapa org je yg tinggal bawah khemah tu...

"kenape korg semua masih kat sini?? waktu mcm ni?" die memekik mcm halilintar suara die.,,,,kuat sgt....lepas tu die mcm terbakar ke ape..aku tak pasti.....yg pasti aku terkejut pukul 4am.....

lepas aku cerita mimpi ni kat Hero:

hero: family awak dalam keadaan selamat, Alhamdulillah.... ada makhluk2 ni yang cube rosakkan keluarga awak sampai ke akhirnya......
aku:makhluk2?
hero: ade dendam keturunan campur dendam iblis
aku: dendam keturunan? belah mak ke belah abah?
hero: cube pegang nadi awak belah kanan, bgtau sy ape awak Nampak atau rase...dendam siapa.... sejarah family awak tersimpan dalam darah awak......


*sebab sejarah tu tersimpan dalam darah...sebab tu awak selalu mimpi family....

jeng3x....... (sediakan tisu atau kain towel kecik utk episode seterusnye....)
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2016 03:55 PM | Show all posts
wahhh...makin menarik...

teruskan tt....
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2016 11:03 AM | Show all posts
jeng3...suspen ni..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.066840s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list