Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
26880
View
270
Reply

Aku dan Hero...( damai ku temui...Mowgli main cak2 sambil tersengih)

[Copy link]

Author: siape_aku    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-4-2016 04:22 PM | Show all posts
saspen nih
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2016 04:28 PM | Show all posts
tapi tunggu isnin la aku updates ....arini tak sempat...sbb ceritanye agak panjang....dan mengundang airmata,,,, sob3x.....
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2016 02:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Alahai..tak sabarnya nak tunggu Isnin
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2016 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Lorrrrrr.....sadiss.... Xde sambungan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2016 12:40 PM | Show all posts
sabo le,,,,pagi tadi urusan bank....ni baru masuk opis ,.... settle keje dulu....pastu nak taip lagi....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2016 04:49 PM | Show all posts
sorry guys...tak sempat...hari ni hakak punye betri dah hampir merah cam otromen dah...kena save tenaga utk drive kete balik umah.... belom taip lagi ceritanye
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2016 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
dah sedia tisu seme...sambung tt
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-4-2016 10:04 AM | Show all posts
salam semua....arini aku sambung ye......memandangkan aku sorang kat opis...agak seriau jugak sebanarnye tapi buat2 macho.....jadi seriau ni berikutan penampakan si Edward Cullen...

kisah Edward Cullen:

opis aku ni ade 2 tingkat...struktur bangunan lame...susah sket nak describe.....tingkat atas ade kat keliling je tapi tengah berlubang.....kire org dari bawah bole melaung2 je la ke atas.....tapi kejadian ni kat tingkat atas...

aku baru kuar dari toilet pompuan and bile aku pusing untuk masuk ke unit aku...si Edward Cullen berjalan slow menghala ke arah surau!!! ah sudah! baru pukul 11am...pagi lagi ni...awal Edward bangun arini.......

pastu aku gisal2 mate (gosok2 mate)...aku pegi kat lorong tu....tgk takde pape...tapi serius...mmg aku Nampak seorg lelaki, tggi berbadan sedap...(tak gemuk tak kurus tak sado) ngam ho je la body die....dgn uniform putih....(sebab aku nmpk muke sampai paras pinggang je ...kaki tak nmpk)....mcm uniform putih navy....tapi takde la pangkat2 tu ke aku yang tak perasan.... tapi baju yg kemas la...mcm pegawai2  british....

oleh sebab aku agak cuak dengan situasi...aku pon kepochi la bende tu kat sorg member pompuan yg paling penakut, so dengan kepantasan cahaya cerita Edward Cullen tersebar sampai staf lelaki pon tau....rupenye staf lelaki pon ade story...tapi diorg tak jumpe Edward Cullen...diorg jumpe Bella Swan (sebelum jadi bini Cullen)..hahahaha....

dan wajah Edward muncul pada dinding bangunan ketika berlaku satu letupan DB tnb opis kami..... (gambar nanti aku upload...tak tau mcm mane nak transfer dari henpon, hahahaha)

dan disebabkan adrenalin dan curiosity aku yg tggi bak albert Einstein, aku pon gigih mengodek sejarah Kuala Kubu Bharu........satu per satu aku bace....dan aku kaji buku Pejabat Daerah Hulu Selangor...dan mmg betul....zaman dulu....mmg org putih adelah pegawai daerah.... dan kemunculan Edward adalah kerana ingin menyatakan sesuatu......


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-4-2016 10:29 AM | Show all posts
Edited by siape_aku at 19-4-2016 10:33 AM

Episod 11

*sebab sejarah tu tersimpan dalam darah...sebab tu awak selalu mimpi family.... (sambungan episode lepas)


aku : family sy ni mmg keturunan tak elok ke mcm mane?
hero: takdelah...tak baik cakap camtu....semuanya asal baik kecuali ade yg tamak nak kaya cepat dan sebagainye...
aku: oooo.
hero: cube pegang nadi kanan awak...bgtau sy ape awk rase....atau ape yg awak Nampak...
(mase ni kat depan tv,,,dengan mak tgk cite ape ntah) aku pon pegang nadi aku...nafas dh mule berterabur...
hero: control n atur nafas...tenang...selawat dan buka sejarah keluarga awak.....
aku: ok.... (tapi hati n dada aku mule sebak....berat......mcm ade kesedihan yg melampau...)
hero: ape awk nmpk ?
aku: lelaki....early 40...kulit putih...bermisai berjanggut...duduk tepi laut......(jangan tanye mcm mane aku nmpak sbb aku pon tak tau mcm mane bole jadi cmtu...)
hero: die buat ape?
aku: tak tau...die pndg sy...muke die sedih sgt....die duduk bawah pokok tepi pantai....
hero: awak kenal tak die?
aku: tak......ade org datang kat die....die kena pukul.... (yg aku nmpk ade sorg lelaki kulit gelap sket, baju batik halus, rambur ala2 jefydin, dtg dgn konco2 die belasah yang putih duduk bawah pokok tu)
aku: saya rase nak nanges....sakittt...
hero: kawal diri awak...tenang...
aku : ok (tapi sbnrnye airmata dah meleleh2....kepedihan dan kesedihan yang dari mane aku tak tau....tapi sangat2 sedih...)

*ni iklan
mak: ko kenape????
aku: xde...tercucuk mate ni ha mase garu tadi.... (kontrol2)
mak: cerita kat tv bukan sedih pon...
aku: sy msg dgn kawan la...x tgk tv pon...
mak: gaduh dgn pakwe lettewwwwww...kate tercucuk mate... *pastu mak bangun g bilik die....

hero: awak ok tak?
aku: kenape org2 tu pukul die? sape diorg tu dgn saya....?
hero: teruskan lagi,...bukak sejarah dari darah awak.....
aku: ade perempuan mcm pakai baju pengantin...menangis.....yg lelaki putih tadi tu....terdampar tepi laut....
hero: awak rase awak keturunan yg putih tu ke yg gelap tu?
aku : ntah...yg gelap tu kot...kalo ikut logiknye (based on overall stories *tak semua aku catat kat sini)
hero: jangan ikut logic....rasekan dalam hati....
aku: (lagi sekali hati aku berat...) lelaki yg putih tu mati ke? (wajah sedih die tadi muncul balik)
hero: awak rase die mati ke?
aku : sy tak tau.....dada sy senak.....kepala sy pening...jadi lapar.....
hero: kalo bukak sejarah dari darah, mmg akan jadi camtu...cukup la kot...pegi rehat..tido...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-4-2016 10:54 AM | Show all posts
episode 12

semua yang berlaku kat atas tu adalah dalam warna nostalgia kalau dalam effect henpon....aku cube ceritakan dalam ayat cerita (setelah dibagi kesimpulan dek Hero).....

si Putih adalah seorang lelaki yg baik hati, sentiasa berlebih kurang, sentiasa beralah sehinggalah die ditindas dek si Hitam, sampai si Putih yang asalnye berharta tinggal sekangkang kera.....si Hitam yang pandai mengipas dan mendapatkan sokongan yang tak berbelah bagi sampai sekampung leh sokong die.....si Putih tak mati....die hanya dicampak ke laut lepas lunyai kena belasah....Allah maha Kuasa....si putih masih hidup....dan seterusnye membawa diri.... mengembara, belayar si putih ke Melaka......(kejadian ini di Indonesia)

walaopon si Putih dah menjauhkan diri, hasad dengki Si hitam dan konco2 belom habis lagi selagi hayat si putih ni masih ada.....diturutnye perahu si putih, dengan niat hendak membunuh tapi lain yang berlaku.....si hitam dan konco2 Nye lemas...karam di lautan....ditelan ombak ganas......  

si putih mendarat di Pulau Besar, Melaka......dan meneruskan kehidupan.......

*decription muke si putih - wajah lebar pat segi, tapi almost bulat...misai nipis..janggut tebal..kemas tersusun, rambut lurus ikal, good looking guy...jenis sedap mate memandang...

aku: so ni sejarah keluaraga sya belah mak ke abah?
hero: belah ayah awak....
aku pon tanye abah,
aku: abah....atuk tu asalnye dari mane ?
abah : pagar ruyung.....
aku : bingo!
(ekceli diorg asal dari Riau dan berkerja dgn kerajaan pagar ruyung)

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-4-2016 10:56 AM | Show all posts
Edited by siape_aku at 19-4-2016 10:58 AM

Kerajaan Pagaruyung

Dari Wikipedia bahasa Indonesia, ensiklopedia bebas

Bahasa Minang, Melayu, Sanskerta
Agama Dari Buddha berubah menjadi Islam
Bentuk Pemerintahan Monarki
Sejarah  
-  Didirikan 1347
-  Perang Padri 1825

Pagaruyung adalah kerajaan yang pernah berdiri di Sumatera, wilayahnya terdapat di dalam provinsi Sumatera Barat sekarang. Nama kerajaan ini dirujuk dari nama pohon Nibung atau Ruyung,[1] selain itu juga dapat dirujuk dari inskripsi cap mohor Sultan Tangkal Alam Bagagar dari Pagaruyung,[2] yaitu pada tulisan beraksara Jawi dalam lingkaran bagian dalam yang berbunyi sebagai berikut: Sultan Tangkal Alam Bagagar ibnu Sultan Khalfatullh yang mempunyai tahta kerajaan dalam negeri Pagaruyung Drul Qarr Johan Berdaulat Zillullh fl 'Ālam.[3] sayangnya pada cap mohor tersebut tidak tertulis angka tahun masa pemerintahannya. Kerajaan ini runtuh pada masa Perang Padri, setelah ditandatanganinya perjanjian antara Kaum Adat dengan pihak Belanda yang menjadikan kawasan Kerajaan Pagaruyung berada dalam pengawasan Belanda.[4]

*korang boleh la teruskan wiki ape2 info...and  yes! sangat pening nak memahamkan...aku pon tak abis lagi....

Sebelumnya kerajaan ini tergabung dalam Malayapura,[5] sebuah kerajaan yang pada Prasasti Amoghapasa disebutkan dipimpin oleh Adityawarman, yang mengukuhkan dirinya sebagai penguasa Bhumi Malayu di Suwarnabhumi. Termasuk pula di dalam Malayapura adalah kerajaan Dharmasraya dan beberapa kerajaan atau daerah taklukan Adityawarman lainnya.[6]

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-4-2016 11:22 AM | Show all posts
kisah Edward nanti aku sambung.....gambar dekat henpon lame ....
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2016 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Syok baca kisah tt.kalaulah saya ada kebolehan yg sama.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2016 07:53 AM | Show all posts
zeed replied at 19-4-2016 05:29 PM
Syok baca kisah tt.kalaulah saya ada kebolehan yg sama.

nampak n rase je mcm seronok...realitinye.....hadoooo
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2016 03:46 PM | Show all posts
mata bocor dan berdarah.....
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2016 06:50 AM | Show all posts
kenapa smp mcmtu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-4-2016 09:18 AM | Show all posts

dalam mimpi....

rupenye petanda mak dgn abah nak kena operate.....

tapi mase bangun tido tu...mate bengkak n pedih2.....
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2016 09:41 AM | Show all posts
ada sambungan lg tt?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-4-2016 12:10 PM | Show all posts
ade...tgh nak cari jalan nak copy gmbr si edward
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2016 12:42 PM | Show all posts
siape_aku replied at 26-4-2016 12:10 PM
ade...tgh nak cari jalan nak copy gmbr si edward

Salam khabar dari puncak menara,
bergoyangnya daun angin membara,
kurang santan perginya nyawa,
geram bersuara elak tertawa.

angin badan datang dan pergi,
kehulu kehilir membawa rasa,
manusia biasa byk binasa,
berhati2 ilmu datang dan pergi.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-4-2016 04:17 PM | Show all posts
TERKALAM RINDU DENGAN TINTA
TERSULAM BENANG DENGAN KAIN
ILMU YANG DIMILIKI TIDAK DIPINTA
KALAU BISA DISERAH PADA YANG LAIN...

chewahh,....haish jangan dihidupkan semangat klasik dalam diri ni....karang keluar segala bahasa purbakala....

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-5-2016 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Testing.....sending gambar edward from phone
Screenshot_20160419-194129.png
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2016 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
siape_aku replied at 6-5-2016 10:21 PM
Testing.....sending gambar edward from phone

Gambar apa ni?
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2016 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
X nampakk pic orang pun
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-5-2016 11:25 AM | Show all posts
omak ai...golap sangat....nanti edit balik...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051521s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list