Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
21018
View
231
Reply

Aku dan Hero...( mandi air wudhu')

[Copy link]

Author: siape_aku    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 10-5-2016 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
After edit....double edit pastel n deep effects.... dan dh dibulatkan....waktu kejadian...DB tu meletup dan membakar sebahagian dari dinding....dn gmbr diambil secara spontan dan rawak.....

Bile tunjuk kat hero...die yg perasan wujufnye sebuah wajah kat kesan terbakar tu...
20160510_112924.png
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2016 12:41 PM | Show all posts
siape_aku replied at 10-5-2016 11:33 AM
After edit....double edit pastel n deep effects.... dan dh dibulatkan....waktu kejadian...DB tu mele ...

ERM INIKAH EDWARD CULLEN NYERR? TAPI MMG NAMPAK MCM WAJAH ORANG EROPAH.
TT TAK ADA CERITA BAHARUKAH?
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2016 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila nak sambung cite hang tt oit?kembali ke zaman dahulu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2016 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Nok cepat nok. Weols dahagakan cerita uols
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2016 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
siape_aku replied at 10-5-2016 11:33 AM
After edit....double edit pastel n deep effects.... dan dh dibulatkan....waktu kejadian...DB tu mele ...

DB tu apa? Byk kali baca, takleh nk catch up
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2016 10:14 AM | Show all posts
puccafan replied at 10-5-2016 09:44 PM
DB tu apa? Byk kali baca, takleh nk catch up

DB tu distribution board rasenye ...... mcm aliran masuk elektrik...sbb fius ade lain kat dalam....... kalo kat building ade kotak TNB kat luar building...biasenye pejabat...kat umah jarang kot gune DB unless umah beso gile..... kat bawah muke edward tu contoh DB tapi yg tu dah terbakar hangus....

just imagine pengalir elektrik utama kat bangunan tu meletup...dgn bau hangit....meletup2 mcm fireworks...tapi yg ni scary sbb die mungkin menyebabkan satu bangunan ni meletup.....

yg jadi musykil.....mcm mane rupe si edward tu bole muncul kat situ.....


*edward.....name tu aku dapat rasekan dalam hati.....seolah2 die bgtau aku name die edward.....so aku mandai2 tambah jadi edward cullen tu sbb cullen tu sah2 la hensem n nak bagi kurang takut....hehehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2016 10:16 AM | Show all posts
nafham replied at 10-5-2016 08:58 PM
Nok cepat nok. Weols dahagakan cerita uols

sabar chuols.....dah balik aussie ke??
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
siape_aku replied at 11-5-2016 11:46 AM
sabar chuols.....dah balik aussie ke??

Dah lama berkuntum kat sini
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2016 10:45 AM | Show all posts
episode 13

jalan2 ke eropah ke amerika aku tak tau....

aku nmpk ade pemandangan bangunan ...... kaler cuasa mase tu kuning2 oren......mungkin senja....tibe2 aku dah berada dalam sebuah keretapi....keretapi lama.....

aku duduk.....perati sekeliling...argh!! org putih semuanye.... "kat mane pulak ni?" aku ckp dalam hati.... aku perati hiasan dalaman tren tu....old skool...gaya 50 an or 60 an.....

pompuan2 pon pakai topi, sarung tangan....yg lelaki berjaket dan pakai suit dan topi.....

"hey!" ade suara menegur aku ...... Judith.... name die Judith...jangan tanye mcm mane aku tau name die sbb mmg aku tak tau mcm mane aku tau.....

Judith: Let's sit next to me...
aku: sure....where are we going?
Judith : sight seeing... do u like it?
aku: yes...it's beautiful.....lake! (aku nampak ade tasik kat luar..tren ni lalu tepi tasik!)
Judith: (die ketawa) hear what she's going to say.... (sambil tangan die pointing ke sorg lady...negro kaler mcm Mel B spice girls...kemas...anggun...mcm pemandu pelancong pon ade gayenye .....
aku: (mase ni aku tak tau kenape aku just nmpk si lady tu bercakap dgn mulut terbukak tutup tapi aku tak dgr suara die....sampai aku lontarkan soalan dekat die ) What is the name of this lake?
Lady : OOOOO...AAAA....KKKK!!!! die bersuara sambil bukak mulut die lebor2 mcm mengajar aku nak sebut perkataan tu......
Judith: hey amy! (aku pon toleh kat suara si Judith) let's go! (mase ni si Judith ni dah berdiri kat pintu tren n sambil dgn girangnye die kuar tinggalkan aku dlam tren tu...)

aku plak bangun n berjalan mencari exit door lain.....tapi apekan daya tren tu dah bergerak pon.....aku try bukak pintu tren tu..ade yg lock...aku Nampak aku sorg je yg menggelabah...yg lain dok rilek je sampai aku dapat bukak satu pintu...so aku berdiri luar tren...mcm tepi la....betul2 mengadap tasik tu.....

mmg cantik n mesmerize.......dgn pantulan cahaya matahari senja atas air....n pokok2 yg merimbun dan merendang kat tepi2 tu.....

tibe2 angin ketapi tu makin kuat....makin laju kot.....aku pon pegang besi luar tu sampai aku tersedar....gile babi punye terkejut sampai bergegor katil....aku toleh cis!! pukul 4am bole aku g travel sejauh itu.....

dan keesokan harinye...aku pon google pasal Oak Lake and Lake OAK,lain2 jawapan yg ditemui......
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
siape_aku replied at 11-5-2016 10:45 AM
episode 13

jalan2 ke eropah ke amerika aku tak tau....

Ada kaitan dgn edward ye?
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 09:49 PM | Show all posts
wah TT terbaik pengalaman yg bukan semua dapat tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2016 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Kipidap tt... sabar menanti..hari3 telek mod ni baru ni dpt baca.
.tq..mcm meimei ckp...suka...suka...suka
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2016 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Pada tilikkan aku .. Ko tertelan Erimin 5 kot :zz:zz:zz
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-5-2016 02:25 PM | Show all posts
zeed replied at 11-5-2016 08:24 PM
Ada kaitan dgn edward ye?

jumpe judith dulu baru jumpe edward.....x tau la kala ade persamaan....masih mencari siapekah mereka dan kenapa mereka munculkan diri kat aku...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-5-2016 02:27 PM | Show all posts
Dark_Vampire replied at 12-5-2016 09:46 PM
Pada tilikkan aku .. Ko tertelan Erimin 5 kot :zz:zz:zz

hahahaha....vunguk ko dark....mane de aku telan pil....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-5-2016 02:30 PM | Show all posts
sorry tak dapat updates cerita baru.....MC gara2 tolong orang....chest pain n muscle pain....and aku terpaksa berenti berehat seketika.... bile ade sedara yg datang rumah membawa sisa2 saka bersama mereka....tumbang lagi aku!!
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2016 02:30 PM | Show all posts
Edited by meiya_loya at 17-5-2016 02:57 PM
aku pon google pasal Oak Lake and Lake OAK,lain2 jawapan yg ditemui......

Hurmm iol pun google..banyak plak Oak Lake nie. Ade kat Minneapolis. Tapi mcm dah "Lost".
Nah link: https://minneapolisparkhistory.com/tag/oak-lake/
Yg pic bawah nie i dapat dari Jewish Community Book in Minneapolis. "Judith of Mineapolis". So sama x dgn mimpi u tu. huhuhu. I mmg suke wat research. hahhaa

Judith of Minneapolis.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2016 03:52 PM | Show all posts
so Judith tu yg duduk belah kanan kan? yg baju putih??? kaler n fesyen abju mmg mcm ni la yg aku jumpe.....mmg org dolu2...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2016 04:38 PM | Show all posts


muke jenis2 mcm ni mmg selalu muncul dalam bayangan.....dgn kaler pon camtu....haish!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2016 08:44 AM | Show all posts
Edited by meiya_loya at 18-5-2016 08:46 AM
so Judith tu yg duduk belah kanan kan? yg baju putih??? kaler n fesyen abju mmg mcm ni la yg aku jumpe.....mmg org dolu2...

Aah, duduk belah kanan. Betul ke pompuan tuh yg ko mimpi tuh?Sambung laa cite babe....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2016 09:50 AM | Show all posts
meiya_loya replied at 18-5-2016 08:44 AM
Aah, duduk belah kanan. Betul ke pompuan tuh yg ko mimpi tuh?Sambung laa cite babe....

mane la aku tau Judith ini ke bukan....hahaha...walopon kaler n fesyen style die mmg mcm dlm gmbr tu.....

dh tgk link yg ko bagi semlm...too deep for me to read and dig....

nanti la aku panggil Judith jemput aku balik ke tempat die...


Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2016 10:10 AM | Show all posts
mane la aku tau Judith ini ke bukan.


Laaa, kan hang yg mimpi. Hang cite siap borak2 lagi dgn Judith. Xkan laa xnampak dlm mimpi tuh muke judith?
Kalau bukan muka pompuan yg ak bagi tuh, cakap jelah bukan. huhuhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2016 10:59 AM | Show all posts
meiya_loya replied at 18-5-2016 10:10 AM
Laaa, kan hang yg mimpi. Hang cite siap borak2 lagi dgn Judith. Xkan laa xnampak dlm mimpi tuh m ...

kalo ikut mimpi aku...judith tu pompuan mude...bertopi dgn rambut ikal2....mcm bulat2 kat hujung rambut die...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-6-2016 04:19 PM | Show all posts
salam uols....


maaf tak dapat hapdet story sbb masalah family sket....2 org sekali pakcik sakit dan masuk wad.....dan mereka perlukan bantuan anak2 sedara.....

walopon dah dapat petanda melalui mimpi.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
siape_aku replied at 13-6-2016 04:19 PM
salam uols....



Bertabahlah TT
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.064390s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list