Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1616
View
20
Reply

Ada tak rawatan paranormal untuk lupakan seseorang

[Copy link]

Author: soulmatte    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-2-2016 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Minta maaf jika nak tanya jika ada forumer disini pandai mengubati perasaan rindu yang terlampau sehingga menganggu tigas seharian...saya baru ditinggalkan kekasih tapi masalahnya saya tak boleh lupa an dia langsung sehingga sema kerja tak jadi dobatnya...saya nak buang dia dari ingatan...kalau ada sesiapa yang boleh membantu saya amat mengalu-alu kan...tolong lah saya perlu meneruskan kehidupan
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2016 11:30 AM | Show all posts
Edited by Spiral at 15-2-2016 11:31 AM

ni mcm dah salah board ni... cer terai tanya kat board MPS sanun.. sini pasal PERISTIWA DUNIA je dik  

sila ke sini ye Misteri, Paranormal & Sakti
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2016 11:38 AM | Show all posts
nama pun baru jek berpisah, mestilah takleh lupa lagi. otak bukan cam CPU komputer bila format balik leh hilang semua memori. i read somewhere, dia gitau gini. kita memerlukan masa sebanyak 2kali lebih lama dari tempoh masa bersama untuk melupakan seseorang. maksudnya, kalo ko dah kapel 4thn then ko clash, ko perlukan at least 8thn untuk recover aka betul2 boleh lupa dia. pas 8thn, kalo ko ada teringat pun, dah tak rasa pape. just sebagai satu kenangan je.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2016 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Orgkata klu tgh kecewa yg amat, tingkatkn n perbanyakknibadat..
Maafkomen teruk gini...mlsnkbetulknspace

Cari forembengong!
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2016 12:04 PM | Show all posts
Salah board ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2016 12:06 PM | Show all posts
ko ni mcm kwn aku je..die pn ade mslh gini
aku nasihatkan die dan kamu jugak
cubalah lupa perlahan2..jgn rush
tp tetapkan dateline bila nk lupakan
bila teringat, itu perkara biasa
kdg kala akn tkenang
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2016 12:28 PM | Show all posts
terjun banggunan....
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2016 12:41 PM | Show all posts
buat aktiviti yang boleh distract mind kamu dari fikirkan pasal lelaki, kalau kamu ni perempuan la dan juga sebaliknya. keluar dengan kawan-kawan, main masak-2, buang segala harta benda yg ada kaitan dengan dia. last sekali kena redhoo dek, kalau kamu tak redhoo memang sampai kiamat pon tak boleh lupa. cayalah cakap kakak ni.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2016 02:06 PM | Show all posts
Edited by haryatie at 15-2-2016 02:08 PM

kena REDHA baru bleh lupa
ni terlalu ikutkan perasaan ni
ada rmai lagik org yg berpisah dgn cara yg tragis lagik..
klau ikut hati ramai yg giler kut..isrti2 yg berpisah dgn somi/anak2
sbb bercerai atau meninggal
yg penting kena redha..fikir2 yg baik2..
baru berkwn berpisah da smpai nak kena cari bomoh..aduhai..
kesian la kat diri tu..
bawak berzikir byk2..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2016 07:00 PM | Show all posts
lepas solat, letak tangan kanan kedada kiri, dekat jantung tu dan cengkam sambil baca alam nasyroh 3x selepas baca dalam keadaan tangan masih mencengkam tu cakaplah minta pada Allah supaya dihilangkan rasa sedih dan rindu tu pada sipolan, buatlah selalu. insya Allah akan berkurang rindunya. Selalunya dibuat kala kita rindu pada orang yg telah meninggal dunia, tapi ini pun boleh la cuba.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2016 08:22 PM | Show all posts
mamigonzales replied at 15-2-2016 07:00 PM
lepas solat, letak tangan kanan kedada kiri, dekat jantung tu dan cengkam sambil baca alam nasyroh 3 ...
ya, masa doa tu, letak tangan kat bahagian jantung,genggam dan lepaskan..macam perbuatan membuang perasaan rindu itu....buat banyak kali...
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2016 08:23 PM | Show all posts
kita google, jumpa doa ni..

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2016 08:33 PM | Show all posts
tt nangislah sepuas2 nya masa solat... luah segala rasa dengan Allah....minta segala kekuatan untuk meneruskan hidup... tak perlu buat rawatan paranormal.... kalau nak buat juga rawatan, minta ibubapa tt baca Al-Fatihah dan doa yg baik2 utk tt pastu tiup kat air dalam botol..tt minum la... doa ibubapa kan baik utk kita..


Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2016 08:50 PM | Show all posts
masa kita tengah kecewa, kita banyak baca surah Al-Insyirah.. ulang2 baca...very soothing surah for me...

bila part ayat ini, mesti kita smiling walau hati tengah menangis masa tu.....







walau apa2 pun, bermohon hanya padaNya..






Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2016 10:37 PM | Show all posts
@Elle_mujigae  terima kasih melanjutkan deskripsinya ,saya tertinggal part membuang itu. Tepat sekali nasihatnya harap tt ambil kira nasihat  cik Elle itu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2016 11:48 PM | Show all posts
cari boifren baru la lg cepat lupa kan yg lama
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2016 12:35 AM | Show all posts
ko p bercuti. amek time off n g bercuti.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 07:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Nasihat2 yg sgt bermanfaat
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 07:59 AM From the mobile phone | Show all posts
soulmatte replied at 15-2-2016 11:23 AM
Minta maaf jika nak tanya jika ada forumer disini pandai mengubati perasaan rindu yang terlampau seh ...

Smoga TT dpt mengharungi ujian Allah ni dgn tabah & smoga slesai mslh TT...  
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2017 06:13 PM | Show all posts
berbalik pada yang menciptakan
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2017 06:13 PM | Show all posts
berbalik pada yang menciptakan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063989s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list