Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
5443
View
39
Reply

Kasi Sebijik Ayat Ini Jika Mereka Masih Tanya Mengapa Anda Masih Single

[Copy link]

Author: CARI-SFG       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-2-2016 07:19 PM | Show all posts |Read mode




Oleh : Fyruz Hanna


Biasalah! Mulut tempayan mana boleh tutup bukan? Ada sahaja tak kena...






Tiada boyfriend lah!, Tiada girlfriend lah! Best ke asyik-asyik single??...  [hanya yang single sahaja faham betapa bosannya diajukan soalan sebegini]


Memang rasa tak best kan, lagi-lagi jika jumpa saudara-mara, sanak-saudara, rasa nak muntah mendengarnya.






Jom master ayat power ini:


Bila ada yang tanya mengapa masih single:


1. Kau dapat sakit jantung ke kalau aku single?...

2. Sebab aku bukan macam kau takut orang mengata, aku happy dengan diri aku sendiri. Kenapa aku tengok kau macam tak happy je?

3. Siapa kata aku single? Aku pentingkan hubungan aku dengan Allah s.w.t. Aku jaga hubungan aku yang tu dulu...

4. Sebab aku tak nak jadi macam kau. Setiap hari pinjam duit aku tak bayar. Biar la aku kukuhkan ekonomi aku dulu, baru fikir pasal hubungan.





Apa pun sebagai rakan-rakan atau saudara mara, jaga lah hati orang sekeliling jangan sehingga menyinggungkan perasaan yang lain. Ada sebab tertentu seseorang itu masih lagi single atau tidak dalam mana-mana hubungan. Jaga dan respect privasi masing-masing. -CARI Infonet.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2016 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow, very educational!
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2016 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
dulu pempuan tanya aku cakap je aku nak laki kaya.
kalo laki tanya aku cakap laki banyak tak guna.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2016 08:07 PM | Show all posts
#3

Terbaik.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2016 08:55 PM | Show all posts
Edited by mesmerize at 16-2-2016 09:01 PM

macam jawapan cari gaduh je semua tu
buat apa nak jawap marah2?
cool aje lah.. cakap takde calon, takde bf lagi.. tolong carikan

aritu my 8 years old nephew pun tanya kenapa makcik dia ni belum kawen? ai siap suruh dia carikan calon
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2016 08:58 PM | Show all posts
terbaik jawapan

bukan setakat single je..bila nak kahwin...
dah nikah..bila nak ada anak?
yang ada anak besar, bila nak ada menantu?
bila dah ada menantu, bila nak ada cucu?

>>>>>>>sampai bila2 pun tak akan habis...

Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2016 11:48 PM | Show all posts
Jawapan paling brutal yang aku pernah dengar time kawan aku kena tanya soalan camni..

Soalan : Ko tak kawen lagi ke?
Jawapan : Sorilah..Aku "gay" (kalau laki). Kalau pompuan "lesbo"





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2016 12:20 AM | Show all posts
alaaaa....kalau depa tanya ? garbage in , garbage out

tu je


like  secara bercanda la ,janganlah serious : well...nanti pukul 12 pm i kahwin la......( nanti depa diam la  kah kah kah )

i mean sometimes it depends on you lah ....i mean ... kalau depa bercanda , jawablah gitu git but kalau mendesak

then you just tell the truth lah , alaaaaa hahahahaha


atau  depa tanya then you tanya  nak godiva tak ?

hahahahahahaah
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2016 12:48 AM | Show all posts
x best pon jwpn2 yg di list kan tuh.

kalo jwp mcm no. 1,2,4 tu haruslah di cop andartu meroyan. patot la xde org nak
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2016 01:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 16-2-2016 09:42 AM

Dulu selalu jawab nak suami 5 inches taller than me terus diam
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2016 07:45 AM | Show all posts
tanya diorg semula...bila ko nak mati? haaa...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2016 10:26 AM | Show all posts
Len kali kalau perempuan yang tanya jawab macam ni....

1) Awat tengah cari madu ka?
2) Pandang suami dia dan kata "Darling your wife dah bagi green light tu"

Muhahahaha....harus meqengkam

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2016 10:38 AM | Show all posts
sila jawap dgn sopan. pilih antara satu ...
1. Akak suruhla suami akak pinang saya. kita pun dah kenal lama. InsyaAllah kita baik2 je klu poligami LOL
2. makcik pinang la saya untuk anak bujang makcik yg kaya tu
3. laki makcik ada kosong lagi kan...ermmm bg la jawatan madu bungsu kat saya.
4. saya tengah tunggu lelaki paling kaya dan ensem pinang saya....
5. saya tgh tunggu ostad bbnu pinang saya
6. saya tgh tunggu panggilan jodoh dari Allah
7. Allah dah tentukan yg terbaik buat saya.

nota kaki :
saya tgh aim abam jejai LOL

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2016 11:00 AM | Show all posts
tt buat la pulak senarai jawapan bila orang tanya "bila nak dapat anak?"
meols rasa nak debik2 je org tanya soklan gitu, ingat buat anak macam beli air mesin tekan ke
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2016 02:33 PM | Show all posts
megahasz replied at 17-2-2016 10:26 AM
Len kali kalau perempuan yang tanya jawab macam ni....

1) Awat tengah cari madu ka?

Histeria terus kawan tu, kat situ jugak
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2016 03:08 PM | Show all posts
jawap camni "biasalah..orang cantik memang lambat kawen"
sure orang akan menyampah dengar dan takkan tanya balik...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2016 06:20 PM | Show all posts
comel penah jawab mcm ni.. " tula.. bf comel banyak kali ajak kawin tp comel xnak terburu-buru.. nanti orang kata ape pulak mcm menggatal kawin awal.."

sebenarnye nak perli kawan tu yang kawin terlebih awal.. sebok la nk tye kte ni.. jaga tepi kain sndr lah
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2016 11:16 PM | Show all posts
hahaha this thread  is cool and hilarious
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2016 06:43 AM | Show all posts
jawapan no. 4 tu makan dalam.haha
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2016 09:37 AM | Show all posts
Sebijik ayat tu tak payah buat korang
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list