Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
10130
View
36
Reply

RM10 Untuk Makan Setiap Hari, Cukup Kah?

[Copy link]

Author: CARI-HBZ       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-3-2016 03:16 PM | Show all posts |Read mode



makan-tengahari-di-kemaman.jpg

Kos untuk perbelanjaan harian semakin meningkat ekoran kejatuhan ekonomi yang melanda negara. Harga barangan harian dan makanan pastinya memberi kesan besar kepada perbelanjaan harian. Cukupkah RM10 dibelanjakan untuk makan setiap hari terutamanya di hari bekerja? Jika jawapannya tidak cukup, nyatakan sebab anda.





Single Polls , Show Result after voted, Total 283 Users voted
 
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2016 11:42 AM | Show all posts
tak cukup ..makan pagi je rm6

aku memang kuat makan..

bye
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2016 03:47 PM | Show all posts
Kalau pergi kerja jalan kaki, Insya Allah cukup.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2016 04:19 PM | Show all posts
pergh! lunch sahaja paling murah rm4.50 ni mkn je tak masuk minum and breakfast
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2016 10:36 AM | Show all posts
bergantung pada individu..
mgkin ada yg cukup mgkin ada yg tak cukup..
kena pndai cari kdai mkn yg murh..
alhamdulillah, setakat nie cukup jer..
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2016 05:47 PM | Show all posts
macam mana lah nak cukup..
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2016 10:41 AM | Show all posts
yatak cukup
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2016 12:01 PM | Show all posts
cukup..muahaha
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2016 12:38 PM | Show all posts
Makan pagi pun dah rm6.

tengahari ade ke RM4 je?
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2016 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Lunch pun paling kurang RM5, breakfast lg, dinner lg. Kalau makan maggi pagi petang malam mayb cukup. Cukup tahun, rambut pun takdak
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2016 01:40 PM | Show all posts
MINYAK MOTOR = RM 5
NASI +TELUR GORENG +SAYUR +KUAH =RM3.50
TEA O AIS  = RM 1.20
BAKI :0.20SEN
  MEMANG MENCUKUPI SAYANG KERAJAAN BN
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2016 03:52 PM | Show all posts
TAK CUKUP...

BELANJA SEKOLAH ANAK SORANG RM5 X 2 ORANG = RM10

MINYAK KETA SEHARI = RM10

MAKAN SENDIRI = RM10
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2016 07:15 PM | Show all posts
ikut tempat la...ibu kota memang tak cukup...tp kalau pantai timur dgn utara mmg ok kot
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2016 10:57 AM | Show all posts
tuk makan mmg ckup rm10... kalau nk masukan perbelanjaan lain mcm tol , mnyak mmg xckup la
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2016 03:44 PM | Show all posts
Alhamdulillah...tempat ni cukup..kalau pagi rm4.. tengah hari rm5.. hehe...
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2016 07:39 PM | Show all posts
RM10? Tu bajet budak2 Uni tu. Dah keje up la sket korang ni pun.
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2016 05:22 PM | Show all posts
insya allah cukup..beli breakfast bahagi dua. separuh utk breakfast, separuh utk lunch. utk dinner, balik rumah masak sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2016 12:12 AM | Show all posts
Msk sndiei..insyalkah cukup..
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2016 09:56 PM | Show all posts
Cukup apenya.makan kat kafeteria uni pon skrg mahal n cekik darah
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2016 09:29 AM | Show all posts
ikut tempat...
klu duduknya...kat lembah klang...tak cukup...

tapi klu duk area kampung2 kat belah2 pantai timur nu cukup aje...
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2016 06:30 PM | Show all posts
Cukup je.

Pagi aku tak makan sangat, setakat roti gardenia sekeping dua cukup lah. Kopi, teh, milo..buat dekat office, tak pun minum air kosong je.

So untuk lunch tapau nasik lebih kurang RM4-5. Malam kalau rajin masak, kalau tak, makan je apa yang ada.

Gaji kecik, so makan pun kena lah berjimat.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2016 06:33 PM | Show all posts
cahaya_almas replied at 12-3-2016 12:12 AM
Msk sndiei..insyalkah cukup..

A'ah..time aku rajin, aku pun bawak bekal. Memang jimat. Minum air kosong je. Lagi selera makan sebab masak ikut selera sendiri walau setakat ayam goreng dengan sambal belacan. Janji kenyang.
Kalau bagi RM10 sehari utk belanja makan, ok je. Even ada satu kedai dekat sungai buloh ni yang masakan dia mmg sedap. Nama restaurant tu Tempayan, tapi mahal sikit, pun tak sampai RM10 belanja.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2016 06:34 PM | Show all posts
Soalan untuk thread ni ialah RM10 utk belanja makan. Ramai yang duk ckp tak cukup sebab duk masuk belanja lain2. Tak menjawab soalan dan tak baca soalan betul2..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2016 02:09 PM | Show all posts
bawak bekal pun xcukop kalu rm10..nak beli bahan mentah lagi..mahal skrg ni..terasa wooooo.....
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2016 06:41 PM | Show all posts
RM10 tak cukup untuk sehari

kalau makan tak ada zat boleh tapi sampai bila boleh tahan

dubb makan lima kali sehari
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.069211s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list