JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
5045
View
14
Reply

Peugeot 3008

[Copy link]

Author: bunnyhoney       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-3-2016 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Siapa yang ada pakai kereta ni?
Aku minatlah tapi tak nak beli baru..
Nak beli 2nd hand kat used car..
Tengok harga cam ok jugak...
Please bagi nasihat and pendapat.. thankss
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-3-2016 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
And lagi 1 aku ni tak pernah pakai kereta conti... so nak gak tanya pakar2 sebab cari2 maklumat pasal keta ni n review macam tak banyak pulak. Minat sangat nak pakai sebab suka sunroof dia..
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2016 11:46 AM | Show all posts

Saya ada peugeot 408 overall kereta tu ok jer, tapi saya rasa peugeot yg dibawa masuk nasim dah jatuh kualiti dia. banyak juga parts yg ditukar masa dalam warranty period. Awal tahun ni cooling coil bocor, beribu juga kene. (warranty dah habis).  


Satu lagi harga2 dikenakan oleh Authorised Service Center peugeot ni pada saya antara yg mahal, dah macam BMW nyer service center. Saya cadangkan awak pergi ke independant service center yg boleh repair peugeot.


Mungkin harapan saya ke peugeot terlalu tinggi, saya jangkakan dia setanding dengan kereta2 buatan Jerman dan Sweeden yg saya miliki. malangnya tidak, to be fair harga dia pun tak mahal mana pun.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2016 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
batu_bergolek replied at 10-3-2016 11:46 AM
Saya ada peugeot 408 overall kereta tu ok jer, tapi saya rasa peugeot yg dibawa masuk nasim dah j ...

Tq batu begolek
Itu yg saya risau takut habis warranty nak kena tukar ribu riban gak..tambah nak beli 2nd hand

Design dia saya suka sgt2... so nak kena ready duit la in case apa2
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2016 03:36 PM | Show all posts
bunnyhoney replied at 10-3-2016 12:59 PM
Tq batu begolek
Itu yg saya risau takut habis warranty nak kena tukar ribu riban gak..tambah nak ...



satu lagi, cuba cari kereta yg ada servis rekod, dari situ awak dapat tahu apa yg dah di tukar dsb. Kalau awak ada no plat kereta lagi bagus, sbb awak boleh check dekat service center Peugeot sejarah kereta tu.


Kereta 408 saya dah lebih 100,000 Km , setakat ni mana2 parts yg saya dah tukar (claim warranty) dari Peugeot, lepas tukar sampai sekarang ok lagi. Jadi tengok nasib badan la jugak .
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2016 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
batu_bergolek replied at 10-3-2016 03:36 PM
satu lagi, cuba cari kereta yg ada servis rekod, dari situ awak dapat tahu apa yg dah di tuka ...

Itulah nasib jugak kan..
Tq batu...
Nanti sy akan guna tips2 yg awak bagi tu....
Tq ya
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2016 08:17 AM | Show all posts
conti kalau dah rosak, memang maintenance mahal...itu je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-3-2016 09:16 PM | Show all posts
ifanonline replied at 11-3-2016 08:17 AM
conti kalau dah rosak, memang maintenance mahal...itu je

tq ifan...

yang general tu tahu..

just nak spesifik kat keta ni lah kalu boleh...
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2016 01:07 AM | Show all posts
Peugeot 3008 ni saya rasa suv yg smart juga..Betul ke peugeot model2 baru ni kalau servis kena bawa ke servis centrenya sahaja atau boleh bawa ke bengkel2 luar..Harga second murah betul..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2016 02:54 AM From the mobile phone | Show all posts
eddyfirdaus replied at 16-3-2016 01:07 AM
Peugeot 3008 ni saya rasa suv yg smart juga..Betul ke peugeot model2 baru ni kalau servis kena bawa  ...

Setahu saya gtu la sbb under warranty..rugi nanti..
Lepas dah habis warranty ok kot...tapi pada saya pakai keta apa2 pon gtu..under warranty baik gi sc jer...per2 hal senang leh claim kat dorg je..

Mmg smart..saya da test drive dah.....
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2016 02:02 PM | Show all posts
eddyfirdaus replied at 16-3-2016 01:07 AM
Peugeot 3008 ni saya rasa suv yg smart juga..Betul ke peugeot model2 baru ni kalau servis kena bawa  ...



Kalo dah abis warranty tak perlu hantar ke Authorised Service Center, sebenarnya kereta pug ni tak complex mana pun, mana2 workshop yg competent boleh repair kereta conti spt merc, bmw dan volvo sepatutnya takda masalah utk service dan baik pulih kereta pug.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2016 05:58 PM | Show all posts
batu_bergolek replied at 16-3-2016 02:02 PM
Kalo dah abis warranty tak perlu hantar ke Authorised Service Center, sebenarnya kereta pug ni ...

batu, ur 408 ada isu gear tak? jerking...coz my friend 308t masih lg ada isu sama...drive pon tak best mcm mula2 beli. both 308 N 408 pakai enjin sama kan?
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2016 09:11 PM | Show all posts
aks_berhad replied at 17-3-2016 05:58 PM
batu, ur 408 ada isu gear tak? jerking...coz my friend 308t masih lg ada isu sama...drive pon tak  ...



Saya tak pasti 308 dan 408 pakai enjin sama ke tidak, 408 ada 2 enjin. Satu 2.0 na dan 1.6 thp (turbo). 408 saya jenis 2.0 .

Satu perkara yang perhatikan kereta 408 saya ni, gearbox dia suka hold rpm tinggi (sekitar 2700 rpm), baru tukar gear.
Esp masa gear 1 dan 2, jadi mmg ada rasa tersengguk sikit (masa pertukaran gear 1-2 jer) .
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2017 04:31 PM | Show all posts
salam Semua,

Rasa x perlu new tread. Rasa nak beli 2nd Hand tahun 2012-2013.
Or Forget about style and terus angkat Proton Pesona.
Anyone yg dah pakai more than 5 years - ada apa2 problem slps habis warenty or before.
Appreciate all feedback. Anyway banyak iklan dlm Carlist/Mudah kereta ni.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 04:36 PM | Show all posts
Pijot tinted.edit.jpg
Our Peugeot 3008..



Pijot 3008.edit.jpg
Our Peugeot 207 dan Peugeot 3008..


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.068985s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list