Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1234Next
Return to list New
9839
View
81
Reply

Kes khalwat & turun naik mahkamah.

[Copy link]

Author: LomaPrieta       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-3-2016 02:02 PM | Show all posts |Read mode
Edited by LomaPrieta at 14-3-2016 02:08 PM

Assalammualaikum..
Aku ada beberapa perkara yang menjadi pertanyaan sampai tak boleh tidoq malam
sebab dok pikiaq ja. Macam ni, aku baru ja kena tangkap khalwat pasai berdua-duaan
dengan kekasih kat dalam kereta.Kena dengan Jabatan Agama dah tu kami kena
angkut naik van sekali, kebetulan depa tengah buat operasi sekitar hotel & pusat
perjudian berdekatan. Terkedu jangan cakaplah walaupun tak buat apa tapi depa soal
"tahu dak apa kesalahan ampa?" Aku jawab "kesalahan saya ialah berdua-duaan dengan
bukan muhrim di tempat yang mencurigakan" Punyalah skema. Hahaha

Jadi aku kenalah tahan lebih kurang 12jam kat Jabatan Agama sana umpama dalam
lokap hidup kat dalam sana Pukul 10 pagi macam tu nama aku kena panggil
untuk ambil statement kemudian call parents. Then dalam pukul 3pm macam tu
kakak aku yang mai jamin aku. Malu jangan habaqlah, rasa nak melutut minta maaf
kat semua pasai malukan depa. Aku ni langsung tak pernah buat masalah apalagi
keluarga aku dihormati jiran sekeliling. Lagi hiba lepaih jumpa mak kepada pakwa aku,
sebab depa anggap aku ni gadis sesuci lebaran dan pemalu, tapi dimalukan dengan
kes macam ni. Huaaaa

Jadi persoalan aku kat sini, masa naik mahkamah nanti perlu ka aku bawa kakak
(penjamin) aku sekali? Kot depa nak sekali ka sebab akak aku bising dia takda masa
nak layan aku punya kes, sebab memalukan. Kalau dia tak datang takpa ka sebab
aku nak dia dengaq sendiri kes aku. Sebab lani family aku tak percaya cakap aku,
depa ingat aku kena tahan kat hotel sebab masa call parents untuk jamin tu orang
tu boleh kata aku kena tangkap khalwat kat hotel. Terkedu aku.
Lagi masalah satu family aku tak layan & dengaq cakap aku. Sob sobssss.

Aku kena denda 3K. Jadi boleh bayaq ansur ka atau selepuk macam tu?
Kalau aku buat rayuan dikurangkan jumlah denda tu pun boleh kan?
Lagi satu, surat dari mahkamah akan sampai dalam masa berapa lama lepas kes ni?


Itu saja. Terima kasih.



Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2016 02:17 PM | Show all posts
Standby je 3K utk duit denda, sambil tu buat rayuan dik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2016 02:32 PM | Show all posts
shielammb replied at 14-3-2016 02:17 PM
Standby je 3K utk duit denda, sambil tu buat rayuan dik

Saya tengah gigih kumpul ni. Tapi dalam masa berapa lama dia akan panggil lepas kena tangkap tu? Tahu tak? Huhu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2016 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
LomaPrieta replied at 14-3-2016 02:32 PM
Saya tengah gigih kumpul ni. Tapi dalam masa berapa lama dia akan panggil lepas kena tangkap tu? T ...

Tgk jbtn agama islam masing2,klu kt selangor biasanya dlm jangka ms sbulan, plg lama 2 bulan dr tarikh kena tgkp.
Bsabar la tt,nnt boleh buat rayuan ms kes bjalan.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2016 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
3k tu ko dh leh gune wat kawen dek. gegel woo nk byr selepuk byk tu. penat je kumpol kan. sobsss. tabah lh ye.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2016 03:58 PM | Show all posts
alamak camno sampai ditangkap ni..huhu...
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2016 04:17 PM | Show all posts
Walaupun tak buat apa2, tapi keadaan berdua2an dng bukan mahram tu janganlah diulang lagi. jadikan perkara yg dah jadi ni satu pengajaran. kalau betul suka sama suka....halalkanlah apa yg haram cepat2...lepas ni takdak sapa kesah hangpa dua nak khalwat lagu mana pun.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2016 04:27 PM | Show all posts
kesian tt...  maybe it;s about time I should forgo totally the idea of dating dating ni...
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2016 04:29 PM | Show all posts
I tak fahamlah..kalau tak buat apa2 kenapa kena tangkap juga?

dan tt taknak pertahankan diri tt kat family ke..sebab mereka dah salah anggap kan...takkan nak biarkan je..
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2016 04:31 PM | Show all posts
http://www.jksm.gov.my/jksmv2/in ... kamah&Itemid=10

hope this helps.

lain kali jaga la maruah. kalau tak nak jaga maruah diri, jaga maruah mak ayah dan keluarga.

its a wake up call kan.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2016 05:02 PM | Show all posts
kesian adik ni.

next time nk park tu tgk2 sekeliling ya!

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2016 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
4everMore replied at 14-3-2016 02:51 PM
Tgk jbtn agama islam masing2,klu kt selangor biasanya dlm jangka ms sbulan, plg lama 2 bulan dr ta ...

Okay sis. Terima kasih.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2016 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
pr3ttytw33ty replied at 14-3-2016 03:19 PM
3k tu ko dh leh gune wat kawen dek. gegel woo nk byr selepuk byk tu. penat je kumpol kan. sobsss. ta ...

Saya memang dah nak nikah. Tapi tak sangka benda ni jadi pulak. Sobsobsss
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2016 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
jelitayu replied at 14-3-2016 04:17 PM
Walaupun tak buat apa2, tapi keadaan berdua2an dng bukan mahram tu janganlah diulang lagi. jadikan p ...

Tak lama lagi nak nikah pun. Silapnya lepaih tengok bola kat mamak, pukul 1 lebih tu naik kereta. Kereta park belakang mamak, kira kat lorong lah. Duduk tak sampai 10 minit pun sebab pakwa nak habiskan rokok dulu. Sekali kena. Mungkin sebab pengakuan saya tu lah saya kena angkut pi sana. Wuuu sedihnya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2016 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 14-3-2016 04:29 PM
I tak fahamlah..kalau tak buat apa2 kenapa kena tangkap juga?

dan tt taknak pertahank ...

Benda ni tak pernah jadi kat family saya. Sebab tu susah nak terima. Jadi pakwa saya ambil keputusan untuk jumpa & cakap sendiri dengan family saya. Lepaih tu terpulanglah depa nak percaya ka tak. Dia tetap nak nikah dengan saya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2016 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
nuryakmal replied at 14-3-2016 04:31 PM
http://www.jksm.gov.my/jksmv2/index.php?option=com_content&view=article&id=68:prosedur-mahkamah-meng ...

Terima kasih sis. Ya benda yang jadi ni menyedaqkan saya dari leka. Saya pun suka ambik remeh segala benda & kurang rasa bersalah. Allah nak tunjuk kan, sat ja jadi.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2016 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Abangwahab replied at 14-3-2016 05:02 PM
kesian adik ni.

next time nk park tu tgk2 sekeliling ya!

Ye abang wahab. Terima kasih atas nasihat.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2016 05:42 PM | Show all posts
Sabar banyak2 TT. Tengok benda ni dgn hikmah. Allah remind TT supaya tak terus tersilap langkah
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2016 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah nak nikah pun x blh jumpa.. Apatah lg jumpa selalu... Taubat nasuha ye.. semoga segalanya berjalan lancar
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2016 06:27 PM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 14-3-2016 04:29 PM
I tak fahamlah..kalau tak buat apa2 kenapa kena tangkap juga?

dan tt taknak pertahank ...

Berdua-duan dalam keadaan mencurigakan memang lah kena tangkap. Manusia boleh menipu cakap tak buat pape, tapi buat something. Kalau sebab cakap tak buat pape, then lepas..ramai lah yang buat maksiat cakap I tak buat apa2...ekekekekek..
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2016 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Klau syariah tak taula.klau court biasa penjamin tak yah dtg pon tak pe.yg penting okt.klau okt tak dtg duit jamin burn.klau.xde sebb kukuh.

Pernah dgr kes tak dtg sebb kereta rosak .burn jugak.kesian .
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2016 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Intanmahsuri replied at 14-3-2016 06:27 PM
Berdua-duan dalam keadaan mencurigakan memang lah kena tangkap. Manusia boleh menipu cakap tak bua ...

Ya, buat ka tak buat tetap kena tangkap. Depa tak kan dengaq alasan lagi dah. Time ambik statement tu lah kita kena cerita semua. Tapi boleh ka kat mahkamah nanti saya kata depa tak ada bukti apa pun maknanya pakaian saya elok ja time tu, kelakuan tak mencurigakan sebab saya tengah main game Clash Royale time tu, bf saya pula tengah merokok. Hahaha. Boleh guna pakai ka? Sebab saya kena pertahankan diri ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2016 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
miszaimi replied at 14-3-2016 07:57 PM
Klau syariah tak taula.klau court biasa penjamin tak yah dtg pon tak pe.yg penting okt.klau okt tak  ...

Ohh okay terima kasih kak. Hmm confirm lah kakak saya tak kan mai
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2016 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
LomaPrieta replied at 14-3-2016 10:10 PM
Ya, buat ka tak buat tetap kena tangkap. Depa tak kan dengaq alasan lagi dah. Time ambik statement ...

Cakap je perkara sebenar. Kalau you yakin you tak buat apa then say the truth. Ada Lah kena tangkap padahal tak buat apa. Ada yg mmg buat apa juga. Tapi Dah you kata you main game and be tengah smoking. Masa tangkap tu apa laporan balas depa kata. Jumpa spender terabur? Jumpa bra terabur? Or lengkap berpakaian. Kalau yakin tak salah counter je. Cakap nak balik bla bla bla hisap rokok main game terus kena serbu.

Patutnya mereka kena hendap dulu tengok. Kalau Tak de apa patut beredar or bagi warning. Yelah kadang kereta nak start enjin nak panas and lelaki biasalah akan hisap rokok.

Kes beego pun kena tangkap gak. Ramai hencap. Tapi aku baca kes tu semua lengkap berpakaian. Pompuan Siap lengan panjang seluar panjang. Bukak pintu pun cepat Takde delay delay. Pompuan kat bilik lain. Lelaki kat ruang tamu. 5 orang. Kena tangkap khalwat. Pompuan bayar denda. Lelaki semua takmo bayar. Depa fight. Berapa tahun kes tu. Baru Ni mahkmah kata beego tak bersalah. So tengok report you and report depa kata jumpa you dalam keadaan apa.

Kalau jumpa bra tercabut spender tercampak Ada Lah benda nak risau.

good luck
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2016 02:08 AM | Show all posts
Think positive la. Elok jugak kne tangkap, kalo tak.. sebulan sebelum kawen ringan2 dalam kete, seminggu sblm kawen check-in. haaaa..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.070885s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list