Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
3257
View
25
Reply

cadangan phone Android terbaik

[Copy link]

Author: anne112       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-3-2016 04:26 PM | Show all posts |Read mode
Edited by medangmru at 28-6-2016 03:28 PM

Aku tengah cari android phone yg sng guna tak kisah yang mana2 je janji telefon pintar yg menggunakan android sbb aku lebih selasa guna android.Sekarang nak cari phone yang kalau boleh banyak yg  memory besar . so phone android mana yang lebih sng diguna? kalau ada candagan boleh share2
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2016 05:54 PM | Show all posts
tolong bagi kriteria 'terbaik' yg u maksudkan.

contoh, saiz.
i suka saiz kecik senang masuk poket.
ada yg suka saiz besar paparan luas dan jelas.

ringan ke berat?
ada org suka berat dan padu.
ada yg suka ringan.

so?
apa ciri2 idaman lain yg u harapkan?
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2016 10:09 PM | Show all posts
klw ko tak nak iphone so aku bgi idea beli s7 lagipon memory banyak boleh selfie bnyk2 bak kata org tu saiz pon ok gak nipis sng bawa tapi mahal sikit laa ..hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2016 10:06 AM | Show all posts
celcom ada promotion newphone so kt situ samsung brand s7 pon ada
klw ko subscribe pelan first gold ko boleh subscribe jugak newphone ko cuma perlu bayar bulanan je
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2016 05:28 PM | Show all posts
berapa nak kne byr bulanan klw ambil s7?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-3-2016 05:32 PM | Show all posts
bangcak replied at 21-3-2016 05:54 PM
tolong bagi kriteria 'terbaik' yg u maksudkan.

contoh, saiz.

saiz tak kisah besar atw kecik tapi nak ringan laaa dan klw boleh nak cari pelan telco yg best diguna
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2016 05:36 PM | Show all posts
anne112 replied at 22-3-2016 05:32 PM
saiz tak kisah besar atw kecik tapi nak ringan laaa dan klw boleh nak cari pelan telco yg best dig ...

i research yg celcom ada  promotion newphone so kne ada pelan first gold baru boleh daftar new phone
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2016 05:49 PM | Show all posts
shazlin92 replied at 22-3-2016 05:28 PM
berapa nak kne byr bulanan klw ambil s7?

kalau s7 maybe rm 175 tu byr bulanan newphone celcom punya
kalau beli terus 2k maybe
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2016 09:59 PM | Show all posts
Edited by jiji21 at 25-3-2016 10:13 AM

semua telco ada tapi tak tahu nak pilih yg mana ok
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2016 10:05 PM | Show all posts
lu mau android samsung laa ok  gua guna samsung no have problem bnyk telco skrg jual phone2 byr sikit ni
so pilih laa mana ko rasa better
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2016 10:39 AM | Show all posts
celcom new phone promotion hanya tinggal 3 jenid modal samsung je cpt sblm stok habis


Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2016 10:10 AM | Show all posts
design_ninja replied at 22-3-2016 05:49 PM
kalau s7 maybe rm 175 tu byr bulanan newphone celcom punya
kalau beli terus 2k maybe

ye betul tu kalau s7 sbb baru lagi memang mahal so beli bayar bulanan lagi ok
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2016 11:01 AM | Show all posts
lenovo A7000+.....skrin 5.5inci, RAM 2gb, kamera 13mp, harga below rm600
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2016 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Samsung selfie tu..,
Iklan die 'bagai membawa cakera keras bersamamu.....'
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2016 10:56 AM | Show all posts
korang samsung galaxy s7 edge still ada stok lagi cepat sblm habis wehh sbb ada tempat dah abis
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2016 10:59 AM | Show all posts
so samsung galaxy note 5 still ada laa nie ..warna lain mesti ada kan klw warna biru ada i nak beli laa
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2016 09:32 AM | Show all posts
HTC ade satu phone baru, adaptive storage (internal + SD card = jd satu storage yg gabak besar, xde split2 internal n external mcm dulu), klu jenis x selalu tukar phone, pakai ni sebab die pakai USB-C, jd dlm 3-4 tahun, x terasa ketinggalan zaman sebab pasaran android skarang tgh tukar jd USB-C, phone lain pon dh guna usb-c kecuali S7. tp jgn beli sekarang sbb baru pre-order, harga giler mahal. keuntungan phone ni, die support wifi call klu korg g luar negara, bile ade org call time korg kt dhubai ke, china ke...die akan suruh korang g tmpat yg ade wifi. jd korg xkan kene charge. selain itu, cari lah sendiri...HTC 10..nak murah sikit, LG G5...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2016 11:16 AM | Show all posts
S7 EDGE!!!
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2016 10:27 AM | Show all posts
Weh guys,, i nak beli phone baru tapi dont want Iphone sbb i pakai Iphone skrg. I nak gphone android senang nak install you olls !
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2016 08:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Sekarang guna samsung dh masuk 3 thn lebih. Ni dok usha tepon baru.
Mcm berkenan kat lenovo dn oppo. Lenovo sebab bateri dia long lasting. Oppo pn blh tahan cun.
Kompius nih. Sapa penah pakai lenovo or oppo blh bg pendapat?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.100228s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list