Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
8973
View
30
Reply

Bagi Yang Bujang, Kenapa Belum Kahwin?

[Copy link]

Author: CARI-HBZ       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-4-2016 04:41 PM | Show all posts |Read mode






Tentunya masih ramai yang belum berkahwin walaupun usia sudah meningkat. Benar, mengapa harus risau kerana jodoh itu sudah ditentukan. Sampai masa berkahwin juga kan.. Tapi, pastinya ada salah satu penyebab yang membuatkan anda masih belum rasa nak kahwin. Apakah sebabnya?
Multiple Polls: ( Max 3 choices ) , Show Result after voted, Total 250 Users voted
 
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2016 05:43 PM | Show all posts

sentap punya soalan
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2016 09:45 PM | Show all posts
ya awloh, tak ada option lain2 ke? kau hengat kat dunia yang terbentang nan luas ni semua orang pakat alami antara enam masalah tu je ke?
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2016 01:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Lain kali tt boleh tambah ni
Menjaga ibu/ayah yang sedang sakit
Sebab kesihatan/pengidap penyakit kronik
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2016 01:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebab perangai pelik bebeno, semua partner larik
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2016 01:34 PM | Show all posts
blackwidowbae replied at 2-4-2016 01:27 AM
Sebab perangai pelik bebeno, semua partner larik

kakakaka..xleh blah punya alasan..

jangan putus asa, cuba lagi
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2016 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
mak_wa95 replied at 3-4-2016 01:34 PM
kakakaka..xleh blah punya alasan..

jangan putus asa, cuba lagi

Ahaha


Itu bukan makcik nakk oii, itu makcik perli forumer


Kehkehkeh
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2016 01:42 PM | Show all posts

00ooooooo0000..bukan perli dah tu,

itu memang sound direct dah tu..

meh nak tambah..dah perangai huduh bebeno,


poket pula tembus..pokai,
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2016 01:43 PM | Show all posts
edee_91 replied at 1-4-2016 09:45 PM
ya awloh, tak ada option lain2 ke? kau hengat kat dunia yang terbentang nan luas ni semua orang paka ...

tak kan xtau,

tt ni seabadinya otak tepu...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2016 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
mak_wa95 replied at 3-4-2016 01:42 PM
00ooooooo0000..bukan perli dah tu,

itu memang sound direct dah tu..

Ahaha

Yeker nakk oii, makcik ingat perli, kihkihkih


Betul sangat tu makwa, memang bullseye!! Tepat sekali!

Bagi makcikkan lelaki kalau tak cukup duit nak kahwin, jangan ler nak berkenalan ker, nak try tackle perempuan ker, jangan ler bagi harapan palsu. Duduk jer diam diam, puasa atau kerja keras cari duit, bukan main tenet 24/7 jah, ujung ujung kater tak mampu kahwin sebab belanja kahwin mahal, ades, lemah sangat jantan pesen gitu, memalukan ader tulur jah, baik potong tulur lekat apam jah!
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2016 02:09 PM | Show all posts
blackwidowbae replied at 3-4-2016 02:03 PM
Ahaha

Yeker nakk oii, makcik ingat perli, kihkihkih

tarak duit kalu, jangan mimpi nak kawin..

tanggungjawab berat tu..isteri,anak2...

kalau takat nak ternak anak...pas anak besar, jadi penagih, silap2 anak pi bunuh makpak..

puasa la ko, gi dok pusat tahfiz,hafaz quran,buat kebajikan byk2..

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2016 02:13 PM | Show all posts
mak_wa95 replied at 3-4-2016 02:09 PM
tarak duit kalu, jangan mimpi nak kawin..

tanggungjawab berat tu..isteri,anak2...

Setuju sangat dengan komen makwa!
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2016 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
marriage ialah satu hal yg besar. Bukn.untuk sehri.Sbb tu kna memilih.....tpi apa yg pnting..jgn rampah somi org..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2016 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
blackwidowbae replied at 3-4-2016 02:13 PM
Setuju sangat dengan komen makwa!

ada yg x kawen sbb dpt body free makwe...for menla..contoh some forummers kat cari.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2016 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Esmiria replied at 3-4-2016 02:29 PM
ada yg x kawen sbb dpt body free makwe...for menla..contoh some forummers kat cari.


Betul tu es, betina garik bodoh yang bagi fukis murah murah free free kat jantan lepas tu jadi bipolar kater jantan tu suka kat dia pula, padahal jantan tu nak fukis free jah!


Makcik ketawakan di sebalik screen phablet jah! Kihkihkih
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2016 02:39 PM | Show all posts
blackwidowbae replied at 3-4-2016 02:13 PM
Setuju sangat dengan komen makwa!

kehidupan sekarang bukan macm zaman moyang kita dulu2..
mencari rezeki utk sekadar hidup..
rumah ala kadar..makanan yang ada sekitar..
pendidikan xde,ekonomi xde..
xpe la itu zaman baru merdeka/blm merdeka...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2016 05:03 PM | Show all posts
blackwidowbae replied at 3-4-2016 02:03 PM
Ahaha

Yeker nakk oii, makcik ingat perli, kihkihkih

terbaik sis... harap ade yg terasa
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2016 06:58 PM | Show all posts
-electrifying- replied at 4-4-2016 05:03 PM
terbaik sis... harap ade yg terasa

Ahaha


Anak ni makcik tengok kiut jah, komen sumer sopan sopan, ketawa pun tutup mulut, bukan macam makcikkkkk gelak emoji mengekek

Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2016 09:44 AM | Show all posts

hehe... kena cover skit, sopan gitewww... mne taw ade mokcik2 y berkenan buat menantu kan
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2016 09:59 AM | Show all posts
-electrifying- replied at 5-4-2016 09:44 AM
hehe... kena cover skit, sopan gitewww... mne taw ade mokcik2 y berkenan buat menantu kan

Oh gitu rupanyer
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2016 05:41 PM | Show all posts
sbb aku tak boleh berpisah dengan family aku lg. especially masakan mak aku.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2016 01:02 PM | Show all posts
takdir..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2016 01:29 PM | Show all posts
lelaki berkualiti zaman skrg mcm spesis terancam.. hmm.. nak wat camno.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2016 01:55 PM | Show all posts
rasehnyer admin kena tambah satu lagi pilihan..lesbo / gay..hihi
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2016 03:17 PM | Show all posts
Kawin ni sunnah jer.....yg wajib pon x tercapai lagi...utamakan yg wajib...haji...

(alasan jer ni...hihi)
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053740s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list