Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
4661
View
16
Reply

Minta Perhatian Para Penulis (Update)

[Copy link]

Author: NaylaArisha       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-4-2016 12:54 PM | Show all posts |Read mode
Edited by NaylaArisha at 17-5-2016 12:02 PM

Assalamulaikum dan Selamat Sejahtera Semua Penulis, Pembaca dan juga Moderator Bod penulisan.

Setelah di mesyuarat tingkapkan dengan Mod @cmf_conan

Pemberian kredit untuk Cerpen, Novel atau pun Ceritera selepas ini hanya diberikan selepas posting daripada Penulis melebihi 10 post

Tidak termasuk komentar ataupun borak2 kosong...

10 post tu adalah sambungan Cerpen, Novel atau Ceritera.

Setiap benang kena sentiasa aktif mengupdate cerita sekurang2nya 3 post (1 post = 150-200 pth perkataan) sehari berselang 3 kali seminggui....


Ada pertanyaan??

Sila ke kaunter pertanyaan di bawah
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2016 11:04 AM | Show all posts
Edited by Ipo at 15-4-2016 10:06 AM

Alamak, 3 kali post ke Nay?
Maknanya, setiap kali update, kena post 3 kali ya?
Erk...novel mawar tu dah dua bulan tk update
Jgn dipotong tacangku
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-4-2016 03:09 PM | Show all posts
Ipo replied at 15-4-2016 11:04 AM
Alamak, 3 kali post ke Nay?
Maknanya, setiap kali update, kena post 3 kali ya?
Erk...novel maw ...

Yer Ipo...

Macam itu lah ......











mau dicantas juga tu tacang
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2016 10:09 AM | Show all posts
Akhirnya! Luahan hatiku didengari...




mod Nay tlg up pagar kat tred bidadari mod jing, please

tq
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-4-2016 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
ladyFinger12 replied at 19-4-2016 10:09 AM
Akhirnya! Luahan hatiku didengari...



kaka lady nay guna fon x boleh nak pagar kena minta tolong kat conan
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2016 09:43 AM | Show all posts
Momod sekalian...
apakah dibenarkan membuka thread lagi jika thread yang ada belum habis?
nak buka citer thriller/seram/hantu la ...
tamaknya haku ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-5-2016 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by NaylaArisha at 4-5-2016 12:00 PM
Ipo replied at 4-5-2016 09:43 AM
Momod sekalian...
apakah dibenarkan membuka thread lagi jika thread yang ada belum habis?
nak bu ...

bak kata pepatah org tamak selalu rugi

habiskan lah apa yg ada nnt yg di kejar tak dapat yg di kendong keciciran
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2016 10:15 AM | Show all posts
NaylaArisha replied at 4-5-2016 09:09 AM
bak kata pepatah org tamak selalu rugi  

habiskan lah apa yg ada nnt yg di kejar tak dapat ...

kuang kuang kuang...

Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2016 01:21 PM | Show all posts
mod sekalian...
nak request RP uutk novel Cinta dandelion...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-5-2016 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Ipo replied at 9-5-2016 01:21 PM
mod sekalian...
nak request RP uutk novel Cinta dandelion...

Reason? Berapa tinggi mau ?
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2016 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
nak send novel ruangan mana..kat sini ke
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2016 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
nak masukkan novel bersiri cousin...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-10-2016 11:56 AM | Show all posts
Zamzam2013 replied at 1-10-2016 12:15 PM
nak masukkan novel bersiri cousin...

zam nak send apa tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2016 02:19 PM | Show all posts

sorry momod @NaylaArisha... my cousin nak post novel... tp dia tak tau nak post kat mana... dia request nak post melalui zam punya wall
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-10-2016 10:17 AM | Show all posts
Zamzam2013 replied at 4-10-2016 02:19 PM
sorry momod @NaylaArisha... my cousin nak post novel... tp dia tak tau nak post kat mana... dia re ...

boleh bukak benang baru kan zam kalau nak post novel
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2016 02:26 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 6-10-2016 10:17 AM
boleh bukak benang baru kan zam kalau nak post novel

ok Nay... dh finalize nanti zam akan post dlm thread baru... sorry ya Nay....
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Jauhnya terhumban kat sini jenuh mencari
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057089s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list