Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
55426
View
574
Reply

UMRAH & HAJI VOL. 15, PENGALAMAN KE TANAH SUCI MADINAH DAN MAKKAH

[Copy link]

Author: koliba       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-5-2016 12:23 AM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum kepada semua pengunjung .. terutama bakal jemaah Umrah/Haji.


Kesinambungan kepada thread I ~ XIII UMRAH & HAJI, bagi semua pencinta kota suci Makkah & Madinah. Moga pengunjung berkongsi pengalaman, ilmu, cerita, gambar, video Umrah/Haji masing2. Agar apa-apa ilmu dan coretan di thread ni menjadi panduan dan diberkati Allah SWT.
InshaAllah.

Amin.










Pautan untuk thread terdahulu :

Umran 14 - http://mforum.cari.com.my/forum. ... &extra=page%3D1

Umrah XIII  - 100 m/s, 15.10.12 ~ 03.12.13,  2480 post

Umrah XII  - 100 m/s, 14.05.12 ~ 11.10.12, 2490 post

Umrah XI- 100 m/s, 27.01.12 ~ 13.05.12, 2478 post

Umrah X  - 100 m/s, 21.03.11 ~ 27.01.12, 2483 post

Umrah IX  - 100 m/s, 04.07.10 ~ 20.03.11, 2487 post

Umrah VIII  - 100 m/s, 02.03.10 ~ 05.07.10, 2491 post

Umrah VII  - 100 m/s, 13.10.09 ~ 08.03.10, 2476 post

Umrah VI - 101 m/s, 13.06.09 ~ 12.10.09, 2524 post

Umrah V- 135 m/s, 07.04.09 ~ 12.06.09, 3358 post

Umrah IV  - 106 m/s, 25.02.09 ~ 08.04.09, 2632 post

Umrah III  - 240 m/s, 06.07.08 ~ 25.02.09, 5993 post.

Umrah II  - 101 m/s, 07.06.08 ~ 06.07.08, 2514 post.

Umrah I  - 106 m/s, 06.09.04 ~ 07.06.08, 2634 post.

Comments

Waalaikumsalam   Post time 17-4-2018 02:42 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-5-2016 12:24 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-5-2016 12:24 AM | Show all posts
Bil      Laman web Syarikat Pengendali Umrah Di Malaysia

1       Al-Nile Tour & Travel Sdn. Bhd.
2       Andalusia Travel & Tours Sdn. Bhd.
3       Ash-Har Travel & Tours Sdn. Bhd.
4       Batuta Travel & Tours Sdn. Bhd.
5       Beststar Travel Centre Sdn. Bhd.
6       Cantumas Travel and Tours Sdn. Bhd.
7       Citra Travel & Tours Sdn Bhd
8       De Mawardah Travel & Tours Sdn. Bhd.
9       Falcon Travel & Tours Sdn. Bhd.
10     FB Travels Sdn. Bhd.
11     Festive Travels Sdn. Bhd.
12     Gemilang Travel & Tours Sdn. Bhd.
13     KAA Travel & Tours Sdn. Bhd.
14     KSB Travel & Tours Sdn. Bhd.
15     Muhammadiyah Travel & Tours Sdn.Bhd.
16     Rakyat Travel Sdn. Bhd.
17     Rayhar Travels Sdn. Bhd.
18     Sila Tour & Travel Sdn. Bhd.
19     Syarikat Pelancongan Yaskin Sdn. Bhd.
20     TH Travel & Services Sdn. Bhd.
21     Tiram Travel Sdn. Bhd.
22     Triways Omega Travel & Tours Sdn Bhd
23     Umrahaj Travel & Services Sdn. Bhd.
24     Uni-Travel Sdn. Bhd.
25     Wan Travel Sdn. Bhd.
26     Wira Saujana Travel & Tours Sdn.Bhd.
27     Zahafiz Travel & Tours Sdn. Bhd.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-5-2016 12:26 AM | Show all posts
Edited by koliba at 9-2-2017 03:16 PM





perbanyakkan doa di tanah suci
https://youtu.be/i9qeoE1gS5g



beberapa nama tiang yang ada di dalam raudah (Masjid Nabawi di Madinah)
tiang istimewa
tiang yang mustajab doa
tiang yang ada kelebihan



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-5-2016 12:28 AM | Show all posts
Edited by koliba at 20-3-2017 03:51 PM



balik dari mekah , tak solat dalam kapal terbang, alasan darurat , boleh ker ?





Kisah Menyayat hati - Menghembuskan nafas terakhir di atas riba  Ustaz Abdullah Khairi di Makkah     


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-5-2016 12:29 AM | Show all posts
Edited by koliba at 19-11-2016 08:43 AM



ketika pergi ke sana , ingatlah peristiwa Suraqah bin Malik mengejar Rasulullah SAW ketika sedang berhijrah dari Makkah ke Madinah



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-5-2016 12:33 AM | Show all posts
Edited by koliba at 17-5-2017 10:40 PM




untong lar siapa yang kerjakan ibadat umrah pada bulan ramadhan, pahala yg sgt besar....





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-5-2016 12:43 AM | Show all posts
Edited by koliba at 28-9-2017 10:35 PM



http://www.slideshare.net/jabalrahmah/haji-baru
ketika berada di tanah suci, kena berhati-hati , lebih berjaga-jaga dengan dosa...kena "extra" berhati-hati kerana ada hadis yang menerangkan hal ini

seboleh mungkin, elak daripada sebarang dosa....lidah kena jaga...jangan mengumpat dll


Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2016 03:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg viral baru2 ni yg kata boleh pg umrah sendiri tu betul ke semudah tu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-5-2016 09:58 AM | Show all posts
Edited by koliba at 25-9-2017 11:58 PM



copy dari web andalusia
ada yang menangis bila mendengar motivasi daripada prof kamil....



Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2016 11:11 AM | Show all posts
Assalamualaikum, nak tanya.. ada sesiapa yang ada experience buat umrah dengan felda travel x? TQ
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2016 06:13 PM | Show all posts
Salaam..ada tak sesapa penjawat awam yg penah pegi umrah ziarah baitulmaqdis?..kalu isi borang kebenaran ke luar negara tu, kena declare tak nak masuk baitulmaqdis?..
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2016 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
exclusive_vvip replied at 4-5-2016 06:13 PM
Salaam..ada tak sesapa penjawat awam yg penah pegi umrah ziarah baitulmaqdis?..kalu isi borang keben ...

Setau aku kena..asal ke luar negara jer mmg kena..tkt nati ape2 ssh plak..xjd hal xpe
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2016 02:25 PM | Show all posts
kelip2_07 replied at 4-5-2016 08:10 PM
Setau aku kena..asal ke luar negara jer mmg kena..tkt nati ape2 ssh plak..xjd hal xpe

Oh kena yer...i confuse sbb kita kan xleh masuk israel, takut bila declare dlm borang kebenaran tu, jabatan tak bagi pegi plak...tp tgk skrg ramai yg dh baitulmaqdis tu kan..mesti ada prosedur yg TA buat kan?
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2016 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
exclusive_vvip replied at 5-5-2016 02:25 PM
Oh kena yer...i confuse sbb kita kan xleh masuk israel, takut bila declare dlm borang kebenaran tu ...

Klu psl prosedur 2 xpasti plak..tp kt opis kwn aku bhgn proses utk ke luar negara
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-5-2016 07:20 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-5-2016 07:23 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-5-2016 07:52 AM | Show all posts




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-5-2016 07:53 AM | Show all posts

oleh
Dato' Daud Che Ngah - Kursus Umrah
(otai Andalusia)






Kenali Beberapa Fadhilat & Kelebihan Tanah Haram Makkah Agar Lebih Dicintai.

Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2016 07:54 AM | Show all posts
aku.semut.merah replied at 4-5-2016 03:15 AM
Yg viral baru2 ni yg kata boleh pg umrah sendiri tu betul ke semudah tu?

sahabat sy penah pegi sendiri satu famili time puasa dan beraya disana.

cara diy ni kna rajin cari flite,hotel,transport di sana yg ikut bajet kita..semuanya kita uruskan sendiri. visa cuba deal ngan TA yg ada.
ada yg boleh uruskan..kna cari ..

bg yg x nk susah2, mungkin guna pakej je mudah.


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090093s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list