Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
55012
View
561
Reply

UMRAH & HAJI VOL. 15, PENGALAMAN KE TANAH SUCI MADINAH DAN MAKKAH

[Copy link]

Author: koliba       Show all posts   Read mode

Post time 11-8-2017 12:19 PM | Show all posts
Mai youlls join saye di DAFABET! x yah DEPOSIT! Kasi lu FREE RM48 pulak tu~ Alahai jom la main skrg!




Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2017 09:15 AM | Show all posts
aily replied at 31-7-2017 08:00 AM
*JEMAAH HAJI TERPILIH TIDAK PERLU RISAU JIKA MENGHADAPI KELEWATAN MENDAPAT VISA*

Kuala Lumpur, 30 ...

dah berlepas ke puan aily?

Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2017 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Mas916 replied at 21-8-2017 09:15 AM
dah berlepas ke puan aily?

Assalam penerbangan saya 26hb ni insyaallah. Saya akan terus ke Mina hingga selesai melontar. Saya buat haji ifrad. 27hb masuk Makkah buat tawaf.qudum dan saie haji dan balik semula ke Mina
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 08:25 AM | Show all posts
aily replied at 21-8-2017 06:11 PM
Assalam penerbangan saya 26hb ni insyaallah. Saya akan terus ke Mina hingga selesai melontar. Saya ...

puan aily naik KT77 ya?

terus ke mina? agak penat jugak tu...moga Allah kurniakan kesihatn yg baik.

Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 01:07 PM | Show all posts
aily replied at 21-8-2017 06:11 PM
Assalam penerbangan saya 26hb ni insyaallah. Saya akan terus ke Mina hingga selesai melontar. Saya ...

waalaikumsalam semoga dipermudahkan segala urusan

dengan pengendali pakej mana yea?




Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Mas916 replied at 22-8-2017 08:25 AM
puan aily naik KT77 ya?

terus ke mina? agak penat jugak tu...moga Allah kurniakan kesihatn yg b ...

Saya KT76B. Terima Kasih Mas916 atas doa.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
airisa replied at 22-8-2017 01:07 PM
waalaikumsalam semoga dipermudahkan segala urusan

dengan pengendali pakej mana yea?

Saya pergi dengan CS Holidays. Terima kasih atas doa
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2017 08:22 AM | Show all posts
aily replied at 21-8-2017 06:11 PM
Assalam penerbangan saya 26hb ni insyaallah. Saya akan terus ke Mina hingga selesai melontar. Saya ...

Wassallam. semoga segalanya mudah untuk puan.
1st time saya dengar masuk ke Mina terus.
nanti boleh share sini...

Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2017 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by aily at 23-8-2017 11:42 PM
dee556 replied at 23-8-2017 08:22 AM
Wassallam. semoga segalanya mudah untuk puan.
1st time saya dengar masuk ke Mina terus.
nanti bo ...


Terima kasih Dee atas doa. Pakej yg saya ambil ni termasuk sekali duduk apartment di Mina lebih kurang 500m dari tempat melontar. Kami tidak duduk di khemah Muassim. Memandangkan kami penerbangan akhir jadi untuk memudahkan kami semua ditempatkan terus ke Mina dahulu dan dibawa ke Arafah sehari sebelum wukuf. Jika keadaan di Makkah mengizinkan (sbb dah waktu puncak) Kami akan buat tawaf qudum (Haji Ifrad)  dan Saei Haji dahulu. Itu sebagaimana dlm itinerary. Insyaallah sekembali nanti saya cerita disini.
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2017 08:45 AM | Show all posts
aily replied at 23-8-2017 11:35 PM
Terima kasih Dee atas doa. Pakej yg saya ambil ni termasuk sekali duduk apartment di Mina lebih  ...

puan ambil yg 40 hari atau 23 hari?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-9-2017 11:57 PM | Show all posts
ada yang menangis bila mendengar motivasi daripada prof kamil....


Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2017 08:40 AM | Show all posts
Alhamdulilah saya sudah selamat pulang ke tanah air.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2017 09:45 AM | Show all posts
ujin replied at 26-9-2017 08:40 AM
Alhamdulilah saya sudah selamat pulang ke tanah air.

alhamdulillah.....
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2017 04:04 PM | Show all posts
assalamualaikum semua. nak tanya, bagasi haji yang dikirim dari Mekah berapa hari nak sampai malaysia yer ? boss saya hantar dari mekah 14 sept 2017.. sy check kat website pos malaysia dah dispatched out katanya..
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2017 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah saya baru balik haji  ahad lps.  55 hari di sana....   mmg takde tmpt lain yg plg bahgia selain makkah madinah.   
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2017 10:33 PM | Show all posts
Edited by koliba at 28-9-2017 10:35 PM

ketika berada di tanah suci, kena berhati-hati , lebih berjaga-jaga dengan dosa...kena "extra" berhati-hati kerana ada hadis yang menerangkan hal ini

seboleh mungkin, elak daripada sebarang dosa....lidah kena jaga...jangan mengumpat dll

Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2017 08:32 AM | Show all posts
ladyxez replied at 28-9-2017 08:52 PM
Alhamdulillah saya baru balik haji  ahad lps.  55 hari di sana....   mmg takde tmpt lain yg plg bahg ...

alhamdulillah.....seronoknya.
duduk hotel mana di Mekah?
lama jugak 55 hari tu, kami hari tu 45 hari kalau tak silap.


Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2017 08:37 AM | Show all posts
watie79 replied at 28-9-2017 04:04 PM
assalamualaikum semua. nak tanya, bagasi haji yang dikirim dari Mekah berapa hari nak sampai malaysi ...

Waalaikumsalam.
kalau tak silap dalam masa 2 minggu.
tapi tahun ni baca dalam fb, agak ramai jugak jemaah pos barang ke Malaysia ada yang tuan dah balik barang belum sampai.
jiran akak sendiri barang dia setakat minggu lepas, dia bagitahu suami akak barang belum sampai.

Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2017 08:41 AM | Show all posts
watie79 replied at 28-9-2017 04:04 PM
assalamualaikum semua. nak tanya, bagasi haji yang dikirim dari Mekah berapa hari nak sampai malaysi ...

bagasi saya sampai dlm12 hari cam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2017 09:14 AM | Show all posts
dee556 replied at 29-9-2017 08:37 AM
Waalaikumsalam.
kalau tak silap dalam masa 2 minggu.
tapi tahun ni baca dalam fb, agak ramai jug ...

itu lah kak dee..boss sy dah sampai malaysia hari isnin hari tu..barang tak sampai lagi..sy call pos malaysia, diorang bgtau sbb itu parcel dlm 6-13 minggu sbb guna sea freight..parcel tu dlm 4 kg, 6 kg ngan 10 kg lebih jer dah kenapa guna sea freight..idaklah sy tanya boss sy
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083710s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list