Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
55021
View
561
Reply

UMRAH & HAJI VOL. 15, PENGALAMAN KE TANAH SUCI MADINAH DAN MAKKAH

[Copy link]

Author: koliba       Show all posts   Read mode

Post time 22-8-2016 01:53 PM | Show all posts
zul_car_9 replied at 12-8-2016 05:02 PM
assalamualaikum,

kebetulan minggu depan saya akan ke kuwait melawat isteri yang bekerja di sana,
...

u nak buat haji masuk dari kuwait ke ? if i paham soalan u betul2 la..rasanya if dari mana2 negara pun still kena go thru quota.. bukan boleh simply masuk je.. sorry kalau info ni xtepat
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2016 11:24 AM | Show all posts
Sesiapa yg nk buat umrah DIY, MAS buat promosi KUL-Jeddah-KUL RM400 saja utk perjalanan 25 Jan -1 Feb 2017. Cuba bukak website MAS utk info detail.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2016 11:37 AM | Show all posts
aryn_mz replied at 23-8-2016 11:24 AM
Sesiapa yg nk buat umrah DIY, MAS buat promosi KUL-Jeddah-KUL RM400 saja utk perjalanan 25 Jan -1 Fe ...

yeke..sy dah cek..tapi xde pun rega tuh..
mh promo dah abih..now tinggal mh flexi je..rm4888
date lain pun sy ade tgk..tp mmg xdpt pun rega promo tu..

kwn ade ckp mas punye 2days sale ni kul-jeddah hanya rm64..
betol ke? logik ke?
too good to be true la..
sy ade cari artikel pasai rm64 tuh..tapi non hado pun..
kat web mas publish kul-jeddah from 199..
tapi harammmmm..xde pun rega tuh
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2016 11:40 AM | Show all posts
schababe replied at 23-8-2016 11:37 AM
yeke..sy dah cek..tapi xde pun rega tuh..
mh promo dah abih..now tinggal mh flexi je..rm4888
dat ...

sy pun tk sure jugak...dpt info di FB ajer...sb tu suh check kt website MAS...
biasanyer camtu ler airlines nie promo nk bagi gempak jer lebih...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2016 11:44 AM | Show all posts
aryn_mz replied at 23-8-2016 11:40 AM
sy pun tk sure jugak...dpt info di FB ajer...sb tu suh check kt website MAS...
biasanyer camtu le ...

haahhh..khannn..
tp so far dok beli tix pro AA free seat to ok je..dpt je rega promo..
mas ade gak dpt tic promo smtimes..
tp yg kul-jeddah mayb seat sgt limited..
ntah2 199 tu hanya 4-5 seat
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2016 03:36 PM | Show all posts
schababe replied at 23-8-2016 11:44 AM
haahhh..khannn..
tp so far dok beli tix pro AA free seat to ok je..dpt je rega promo..
mas ade g ...

oklah tu...sy tk pernah lg dpt free seat...stkt promo diskaun skit2 tu jer yg lepas...
malas nk ngadap tgh2 mlm...
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2016 02:34 PM | Show all posts
Edited by smartheartku at 25-8-2016 02:36 PM

untuk famili sini kol ahli kuarga kt saudi boleh beli italk. Beli kot cimbcliks ke choose IDD/STD.
nnti dia akan hantar sms kot no hp kita.
kol 1800 87 3535
Ikut arahan. Masukkan no. pin (diberi kot sms)
bila suh masukkan no. penerima masukkan no phone arab. cth. 00966xxxxxxxxx. Tu jela. cuma nk kol make sure bukan waktu solat.
rate lebih kurang RM1/minit
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2016 04:01 PM | Show all posts
aryn_mz replied at 23-8-2016 11:24 AM
Sesiapa yg nk buat umrah DIY, MAS buat promosi KUL-Jeddah-KUL RM400 saja utk perjalanan 25 Jan -1 Fe ...

Salam. saya ada beli tiket tu dan nk dijadikan cerita dapat pulak harga rm400 pergi balik rezeki saya alhamdulillah.

masa tu tak fikir panjang dah sbb mmg eksaited pikir nk g mekah je but now rase mcm takut pulak sbb beli mmg utk sorg2..

mmg pernah travel solo ke luar negara tapi ye lah ni perjalanan ibadat mesti tak sama mcm pergi tempat lain tambah pulak saya ni ilmu agama tak tinggi
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2016 04:32 PM | Show all posts
kgdangar replied at 25-8-2016 04:01 PM
Salam. saya ada beli tiket tu dan nk dijadikan cerita dapat pulak harga rm400 pergi balik rezeki s ...

Wassallam.

alhamdulillah.....memang rezeki tuan/puan.
bukan semua orang bertuah.
Allah dah jemput dengan dikurniakan tiket murah.
sekarang ni persediaan untuk mendalami ilmu dan kalau rasa tak yakin sorang2 mungkin boleh cari agensi pengendali umrah yang reliable untuk 'menumpang' semasa melakukan ibadah di sana.
perubahan diri selepas balik lebih penting.
saya berpegang kepada kata2 bapa saya semasa adik2 saya menunaikan umrah bertahun dulu sebelum saya daftar haji lagi rasanya....bapa saya kata...TAWAF itu umpama kita mencuci pakaian dalam mesin basuh yang berpusing2. selepas mesin berhenti berputar, pakaian yang keluar tentulah kita harap dah bersih. begitu juga kita kata beliau.....selepas tawaf itu kita dah membersihkan diri, jangan sia2kan tawaf kita dengan perkara yang mencatatkan ibadah. kita tak lari dari membuat silap tapi janganlah sampai berbuat silap yang kita sedari dengan nyata dan sengaja. wallahualam.



Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2016 04:43 PM | Show all posts
Edited by kgdangar at 25-8-2016 04:44 PM
dee556 replied at 25-8-2016 04:32 PM
Wassallam.

alhamdulillah.....memang rezeki tuan/puan.

terima kasih atas perkongsian.

saya lelaki dan boleh pergi solo. tgh study pasal umrah DIY tp bila google takde pulak org yang pergi betol2 solo. maksud saya yang saya baca pasal Umrah DIY biasa nya bawak kawan2 or family cuma mereka book tiket dgn hotel sendiri sahaja.

kalau ada sape2 yg pernah buat umrah solo(betol2 seorang diri tanpa melalui travel egen) mohon share pengalaman saudara kat sini.

buat masa ini saya sedang cari info pasal buat umrah secara solo sbb dh ajak kwn2 semua mcm tak berminat/dapat nk pergi sekali. nak ajak family takde bajet lagi. risau end up pergi sorang je nnti
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2016 10:51 AM | Show all posts
kgdangar replied at 25-8-2016 04:01 PM
Salam. saya ada beli tiket tu dan nk dijadikan cerita dapat pulak harga rm400 pergi balik rezeki s ...

tahniah...ingatkan MAS promo suke2 ajer...
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2016 10:52 AM | Show all posts
dee556 replied at 25-8-2016 04:32 PM
Wassallam.

alhamdulillah.....memang rezeki tuan/puan.

sis Dee556, insyallah sy akan menunaikan umrah pada bulan Nov 2016.
Terima kasih atas doa yg dititipkan tempoh hari.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2016 11:01 AM | Show all posts
aryn_mz replied at 26-8-2016 10:52 AM
sis Dee556, insyallah sy akan menunaikan umrah pada bulan Nov 2016.
Terima kasih atas doa yg diti ...

alhamdulillah.....
itu hasil doa kita yang sama2 tidak berputus asa.
doa siapa yang diangkat Allah swt adalah rahsia Allah.
kita orang islam saling memerlukan doa sesama kita.

ikut agensi mana tu sis?
insyaallah saya akan menyusul lagi tahun depan.
saya juga memerlukan doa sis untuk dipermudahkan urusan.
kali ini anak no 2 dan no 3 akan turut serta...insyaallah.

Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2016 11:08 AM | Show all posts
dee556 replied at 26-8-2016 11:01 AM
alhamdulillah.....
itu hasil doa kita yang sama2 tidak berputus asa.
doa siapa yang diangkat All ...

Setelah pikir masak2...sy pilih Andalusia sis...kebetulan, cwgn baru bukak & dekat dgn umah...
pm ajer sis utk titipan doanya...insyallah, moga sis & anak2 dpt menunaikan umrah nxt year
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2016 11:17 AM | Show all posts
aryn_mz replied at 26-8-2016 11:08 AM
Setelah pikir masak2...sy pilih Andalusia sis...kebetulan, cwgn baru bukak & dekat dgn umah...
pm ...

kami pun guna Andalusia nanti.
dari segi harga dan jumlah malam, jarak hotel memang berpatutan.
jika ada kekurangan sikit2 itu dugaan untuk kita.
anggap itu sebagai kifarah atas salah silap kita yang tidak kita ketahui.
Allah swt jemput kita dan kita akan dilayan selayaknya sebagai tetamu.....wallahualam.

Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2016 11:34 AM | Show all posts
dee556 replied at 26-8-2016 11:17 AM
kami pun guna Andalusia nanti.
dari segi harga dan jumlah malam, jarak hotel memang berpatutan.
...

Ya sis, sy pikir mcmtu jugak...lain org, lain dugaannya...
moga Allah permudahkan urusan saya di sana...
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2016 05:30 PM | Show all posts
salam semua...

mohon siapa yg ada pengalaman buat umrah dgn Tiram Travel...  boleh share kat sini tak...

saya bercadang nak buat umrah bawa sekali keluarga dan anak2... yg paling kecil 7 tahun....  ada tips tak utk yg bawa anak ni... TQ
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2016 11:07 AM | Show all posts
saya bercadang , in shaa Allah, saya akan pergi menunaikan ibadah umrah pada bulan mac 2017
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2016 11:48 AM | Show all posts
insyaAllah sy akan menunaikan umrah bulan 12 ni... doakan sy..
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 04:35 PM | Show all posts
Salam.. saya nak bertanya tentang suntikan meningitis utk umrah tu.. sekarang dah tak boleh pergi klinik kesihatan dah ke.. hanya klinik swasta sahaja ke??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092543s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list