Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
123
Return to list New
5504
View
59
Reply

[INFORMASI] Sejauh mana Pengetahuan+Kepercayaan Anda tentang Kewujudan the Iluminati?

[Copy link]

Author: manjalara_01       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 14-2-2017 03:19 PM | Show all posts
NO. 13 MARKETING GIMMICK
The artists, writers and producers are quite aware of the popularity of Illuminati and other occult symbolism and insert them in their products in order to draw attention and sell more widgets

NO. 14 TROLLING
The artists, writers,and/or producers are aware of Illuminati symbols and insert them in media in order to troll the public. Earlier this year, an anonymous graphic artist came forward and claimed to having done just that.
Id find a way to incorporate something in the graphics, usually small and out of the way maybe a reference to the Illuminati or Freemasonry just to f*ck with anyone who noticed it. I also liked using symbols created by John Dee, who was a 16th century alchemist and occultist, like the esoteric Monas Hieroglyphica, or just simple, but well-known things like the pentagram or the eye in the pyramid.
~ Anonymous as told to Gabriella Garcia
(uncensored in original text)


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2017 03:21 PM | Show all posts
NO. 15 ILLUMINATED MUSE[color=rgba(0, 0, 0, 0.6)]The artists and/or writers are inspired by Illuminati symbols and include them in their work. The numerous symbols attributed to the the Illuminati symbols are a source of inspiration.
[color=rgba(0, 0, 0, 0.6)]The cartoon series Gravity Falls contains tons of Illuminati, Masonry, and Alchemy symbols which is consistent with the shows supernatural/ conspiratorial theme.
[color=rgba(0, 0, 0, 0.6)]Case in point, the villain is a one-eyed pyramid demon called Bill Cipher.
[color=rgba(0, 0, 0, 0.6)]
NO. 16 PAREIDOLIA
pareidolia /ˌpæraɪˈdəʊlɪə/
noun
1. the imagined perception of a pattern or meaning where it does not actually exist
[color=rgba(0, 0, 0, 0.6)]Whether it be elephant shapes in cloud formations or faces on the surface of Mars, the mind occasionally sees things that are simply not there.
[color=rgba(0, 0, 0, 0.6)]Sometimes a triangle is just a triangle.
[color=rgba(0, 0, 0, 0.6)]Perhaps Elvis isnt really on Mars.

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 01:42 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 08:56 PM | Show all posts
spammer bangkai @me1eis ni la ai maksudkan manja

mohon mod @sosimple @winamp05 menyembur heshe dgn racun ka apa ka
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 09:40 PM | Show all posts
to be honest, sentimen ai psl illuminati nih 50/50 sebegitu... mcm kewujudan alien. ada ke, takde ke ai tak kesah

anyhoo ni yg ai pernah baca;
Persatuan ini dimulakan beberapa ratus thn dulu oleh rakyat Jerman Adam Weishaupt, yg berpegang kuat dgn sekularism dan pemikiran rasional... Dia nak join Freemason, tp tak mampu bayar yuran kemasukan. So dia start persatuan the Order of Illuminati... tempat terkumpulnya free thinker, anti religious yg percaya akan self knowledge, social reform etc. Ini secara tak langsung menggugat pihak konservatif dan gereja, terus diharamkan. Jadi Illumanti bergerak secara underground... hinggalah sekarang.

Illuminati seumpama ibu kpd segala teori konspirasi... memula pihak fasis tuduh Illuminati nih ciptaan Yahudi, lepas WW2 ada kaitan dgn komunis. Latest ni barulah ada agenda New World Order yg terdiri drpd kerajaan US, PBB etc. -- sekumpulan pemuja2 Satan, yg ada connection dgn anti-Christ. Selain itu ada org kata, ahli2 Illuminati dan Freemason nih 'lizard people' yg menyamar sbg pemimpin dunia

Dulu ai percaya sgt, tp dah berumur ni bagi ai illuminati sbg persatuan memang wujud tp dipergunakan oleh golongan religious utk momokkan rakyat marhaen. Celebrities kekonon ahli illuminati yg berpengaruh pon mcm enjoy jah dgn limelight dan perbincangan org ramai mengorek2 lagu dan filem dia org. There's no such thing as bad publicity kaann hahaha Anyhoo, berdasarkan theory conspiracists... KALAU iya pun retis mcm Beyonce, Jay Z, Lady Gaga, Kanye West nih illuminati, kira amateurs dan tahap slaves jah... yg powerful adalah waris2 dari 13 buah keluarga.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2017 05:50 PM | Show all posts
Apa yg di tulis ni sikit je. Ni psl brainwashing using MK Ultra.one of Illuminati tools. Belum masuk sub2 level dlm organisation Illuminati and 13 bloodline lg.mau picah kepala.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2017 08:58 PM | Show all posts
uhuhuh..manja pun blum sampai "research" ke tahap 13 tu

tp ni manja nak kongsi skit gambar2 wang kertas yg ramai speku ade simbol2 illuminati.
cth paling ketara & paling mendpt perhatian ialah wang kertas dollar amerika. sehingga hari ni simbol seperti piramid & all seeing eye masih diperdebatekan. antara punca perdebatan kerana terang2 ia tiada kaitan dgn amerika.ade byk lagi..



at same time jom jenguk duit rm kite...sblum ni ingat nak cari sndiri last2 x jumpe. bile google baru jumpe. genious betul org yg discover simbol ni...



manja x dpt jumpe pulak yg rm1..tp korang bleh try...senang je. lipat tp jgn sampai habis bleh nampak all seeing eye kat bahagian transparent tu...

wang kertas 1 pound pun bile dilipat2..ttiber jadi all seeing eye..sorry sgt lappy/thread ni buat hal x dpt nak share kat sini gambarnye...


Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2017 02:29 PM | Show all posts
Edited by system_failure at 5-3-2017 04:11 PM
dani-rox replied at 21-2-2017 09:40 PM
to be honest, sentimen ai psl illuminati nih 50/50 sebegitu... mcm kewujudan alien. ada ke, takde ke ...

salah ni. freemason bukan sebarang org boleh sertai..
freemason yg asal sebenarya adalah pertubuhan arkitek underground yg hanya akan reveal themselve to some geniuses person..
bukan semua boleh join apatah lagi kalau ada yg mengatakan pertubuhan ni mengenakan yuran tertentu. karut je. tu palsu punya.

mereka ni bukannya base kpd agama, ttp lebih menjurus kpd minat yg sama.. iaitu seni dlm architecture dan senibina bangunan yg brilliant.
no wonder some of them are muslim including our sultans.
kalau minat baca artikel uneks dlm bod sejarah dulu, sultan ibrahim III terkenal dgn senibina istana tyersall yg ghaib dlm hutan singapore dulu..
dan ade lagi... sultan kelantan also one of the famous freemasonary, cuma aku pun still lack of idea apakah ciptaan dia yg brilliant tu.. ghaib camtu je, but.. its somewhere underneath dlm hutan tu.. i believe..

freemason could be anyone.. xkira bangsa, agama ttp miliki satu persamaan.. gila mencipta senireka yg hebat dan pastu menghaibkannya supaya menjadi teka teki kpd generasi seterusnya.thats why simbol freemason adalah alat geometri dan maths. mereka adalah jurutera yg suka membina lain dari yg lain.sesiapa yg mampu penuhi syarat ni baru diterima jemputan. sgt rare..
dan aku lebih berat utk mempercayai bahawa freemason ada kaitan dgn pertubuhan tertua didunia iaitu priory of sion.
dan ada pendapat lain yg mengatakan freemason bermula sejak dari era nabi sulaiman lagi.. expecially ttg istana ratu balqis tu.

ok stop about freemason. aku tahu mmg ramai yg x sependapat dg aku.
now, lets focus to illuminiti.. ianya ditubuhkan sbg tindakbalas kpd freemason dn ianya based on sentimen keagamaan expecially yahudi zionis dan one world order mereka.
lebih parah lg mereka berjaya alter sejarah freemason dan ramai yg menganggap both pertubuhan ni adalah sama dari segi matlamat.
sebenarnya tak. tak pasal2 simbol mata dajal tu dikaitkan sekali dgn simbol geometri freemason. jilake.

regim zionis adalah bangsa yg gagal. everyone knows it. tp mereka berjaya mengaitkan diri mereka dgn kehebatan freemason yg asalnya cuma based kpd minat terhadap arkitek dan engineering..
same happen to masjid al aqsa. illumiiti berjaya mempengaruhi masyarakat dunia dan mengalihkan pemikiran kita bahawa masjid al aqsa tu sbnrnya adalah dome of rock, padahal itu bukanya masjid sebenar.
Sbb matlamat mereka adalah nk meruntuhkn al aqsa dn mencipta mitos palsu kewujudan kuil haiqal sulaiman di tapak yg sama.
byk contoh lg.. tragedi holocaust misalnya.. mereka berjaya menimbulkan cerita bangsa israel adalah bangsa yg agung dan mulia dan menuntut tanah suci umat islam itu.
illuminiti mmg pandai mengawal minda kita dn memesongkan perkara sebenar, dn dlm masa yg sama mengaitkan asal usul mereka didlm pertubuhan genius lain yg xde kena mengena dgn mereka pun. umpama masuk bakul angkat sediri laa..



Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2017 08:58 PM | Show all posts
Lebih berfaedah kita fikir bab mati drp berterusan mengenangkan illuminati seolah2 kita xde Tuhan yg lebih berkuasa drp segala2nya .

Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 08:49 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059106s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list