Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
10206
View
221
Reply

Untuk Acong on Atheis logic ... sila komen

[Copy link]

Author: ibnur       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-5-2016 10:52 AM | Show all posts |Read mode
[Atheis] argued that ........ differing biology does not give a religion the right to give different rights. or duties

[Muslim] countered ...... to put his claim to the test C he claims equality, so do men and women have the same reproductive rights? Andrew agreed that generally they should be equal. So I continued by asking whether both the man and the woman have the same right to a developing foetus in the womb (since they both created it)? He said yes. Then I asked if the woman wants to terminate the foetus, but the man wants it to live C can the women terminate it anyway? C to which Andrew replied that it was impossible for the state to tie a woman down to prevent women from terminating their own foetus over 9 months. To which I replied that there was no need to tie a woman down, my question is, should the state enact legal punishments for women who terminate the foetus containing his genetic material, without the consent of the man?, shouldnt the man have an equal say in the fate of the foetus he helped create from himself? C to this Mr Copson responded as most Liberals would C  the woman is the one who carries the child, it should be her choice.

So I said, exactly, even you concede that biological difference necessitates unequal rights and treatment. The Atheist side went silent
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2016 07:30 PM | Show all posts
Paham ke si 'm̶a̶t̶ ̶s̶l̶o̶w̶' ... acong tu , ko bagi panjang2 dlm english.

Dia tu slow sikit. Nanti melalak tak habis  .....

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-5-2016 08:24 PM | Show all posts
sam1528 replied at 16-5-2016 07:30 PM
Paham ke si 'm̶a̶t̶ ̶s̶l̶o̶w̶' ... acong tu , ko bagi panjan ...

Tak apa.  Bagi dia tunjuk kebijakannya.  Kalau dia boleh conclude tuhan tak wujud, dah tentu English tu macam makan kacang nak faham.

Ada lagi logic yang akan dibawa, inshaa Allah, tapi hari ni, yang ini ajer.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2016 11:19 PM | Show all posts
terpulanglah pada perempuan itu nak abort atau tidak...... pe masalahnya?  
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2016 11:20 PM | Show all posts
sam1528 replied at 16-5-2016 07:30 PM
Paham ke si 'm̶a̶t̶ ̶s̶l̶o̶w̶' ... acong tu , ko bagi panjan ...

bahalol, mana bukti kewujudan tuhan kau?  
ayam.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2016 11:39 PM | Show all posts
cuba ko berdua doa pd tuhan korang   
play2.JPG
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2016 11:48 PM | Show all posts
Acong_II replied at 16-5-2016 11:20 PM
bahalol, mana bukti kewujudan tuhan kau?

I have been proven right once again .... melalak tak habis.

BTW , ko tak jawab lagi soalan logik tu. Ko tak paham ye scenario tersebut ....

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2016 12:27 AM | Show all posts
sam1528 replied at 16-5-2016 11:48 PM
I have been proven right once again .... melalak tak habis.

BTW , ko tak jawab lagi soalan logi ...

apa yg tak jawabnya? ko nie mabuk kaa?   
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2016 09:39 AM | Show all posts
Acong_II replied at 17-5-2016 12:27 AM
apa yg tak jawabnya? ko nie mabuk kaa?

Ha ha , tu pasal aku tanya ko paham tak scenario tersebut dlm english.

Rupa2 nya ko tak paham pasal ko langsung tak jawab soalan yg ditanya. Ko ni betul2 'mat slow' yg hanya tau melalak.

Ko nak kejar credit kot .....

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2016 10:20 AM | Show all posts
sam1528 replied at 17-5-2016 09:39 AM
Ha ha , tu pasal aku tanya ko paham tak scenario tersebut dlm english.

Rupa2 nya ko tak paham p ...

ko nie mabuk kaa? bukankah aku dah bagi pendapat aku?


ko ingat aku kena jawab cam penganut bahalol ikut skema dlm kitab palsu korang?
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2016 10:40 AM | Show all posts
Acong_II replied at 17-5-2016 10:20 AM
ko nie mabuk kaa? bukankah aku dah bagi pendapat aku?

LOL , yg ditanya adalah 'A' . Ko jawab 'B'. Langsung tak jawab soalan

Oop .... 'mat slow' lah katakan. Lagi pon scenario tersebut dlm english. Ko tak paham english kot

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2016 10:55 AM | Show all posts
sam1528 replied at 17-5-2016 10:40 AM
LOL , yg ditanya adalah 'A' . Ko jawab 'B'. Langsung tak jawab soalan

Oop .... 'mat slow' lah k ...

cuba ko quote kan soalan yg mahu dijawab  
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2016 02:11 PM | Show all posts
Acong_II replied at 17-5-2016 10:55 AM
cuba ko quote kan soalan yg mahu dijawab

Boleh tak ko baca sendiri dan jawab. Tak ada org nak tolong ko pasal ini terlampau basic.

Aiyoo , kalo ko tak paham english , pasal apa ko gatal nak melalak kat sini?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2016 04:00 PM | Show all posts
Acong_II replied at 17-5-2016 10:55 AM
cuba ko quote kan soalan yg mahu dijawab

Wah  ....  Acong pun berfikiran macam Atheist dalam debatu tu.....

Ini jawapan Acong
terpulanglah pada perempuan itu nak abort atau tidak...... pe masalahnya?


Ini jawapan Atheist:
to this Mr Copson responded as most Liberals would C  the woman is the one who carries the child, it should be her choice.



Pukulan dari Muslim:
exactly, even you concede that biological difference necessitates unequal rights and treatment.

yang mana sekarang 'you' ditujukan kepada Acong dan Copson.

Ini membuktikan...... keperluan biological membenarkan hak dan layanan yang tidak sama.  Ini pun kalau Acong tak faham atau faham.......  silakan keluarkan argument mu wahai Acong.....  mari kita sambung sembang-sembang.....  

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2016 04:17 PM | Show all posts
Acong_II replied at 16-5-2016 11:39 PM
cuba ko berdua doa pd tuhan korang

OOkay, inshaa Allah, aku doakan Acong diberi hidayah oleh Allah...  Aamiiiiin.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2016 08:57 PM | Show all posts
ibnur replied at 17-5-2016 04:17 PM
OOkay, inshaa Allah, aku doakan Acong diberi hidayah oleh Allah...  Aamiiiiin.

amin......... bercukurlah.......
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2016 09:00 PM | Show all posts
ibnur replied at 17-5-2016 04:00 PM
Wah  ....  Acong pun berfikiran macam Atheist dalam debatu tu.....

Ini jawapan Acong

apa masalahnya dgn jawapan aku? dah uterus tu perempuan tu punya....   

dah tentu dia yg berhak menentukan apa yg nak dibuat dgn kandungan itu  



macam aku membuat pilihan utk tidak mempercayai kewujudan tuhan  
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2016 09:04 PM | Show all posts
sam1528 replied at 17-5-2016 02:11 PM
Boleh tak ko baca sendiri dan jawab. Tak ada org nak tolong ko pasal ini terlampau basic.

Aiyoo ...

apa yg bahalol mau? cuba pi minta dgn tuhan ko  
play2.JPG
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2016 09:09 PM | Show all posts
Acong_II replied at 17-5-2016 09:04 PM
apa yg bahalol mau? cuba pi minta dgn tuhan ko

LOL , ko yg 'mat slow' tak paham english mintak tolong tiba2 suruh org mintak dgn tuhan pulak

There is something wrong with you.

Nak kejar credit ye ....

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2016 09:19 PM | Show all posts
Acong_II replied at 17-5-2016 09:00 PM
apa masalahnya dgn jawapan aku? dah uterus tu perempuan tu punya....   

dah tentu dia yg berh ...

itu la kau tak nampak masaalah kau.  kau mengata orang buat pilihan macam pilihan kau tu saja yang betul.
kau tak perasan kot asalnya si atheis tu kritik gender unequality tapi lepas tu sebok pulak mesti ada unequality.

Atheist argue on logic dan dengan cepat akan tukar bila jawapan tak logic walaupun bercanggah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.113930s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list