Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
10203
View
221
Reply

Untuk Acong on Atheis logic ... sila komen

[Copy link]

Author: ibnur       Show all posts   Read mode

Post time 20-5-2016 08:00 AM | Show all posts
Edited by sam1528 at 20-5-2016 08:02 AM
Acong_II replied at 20-5-2016 01:28 AM
sembang macam org mabuk todi........ mana buktinya?  


sedangkan aku dah bawa bukti kitab engkau palsu dan tuhan engkau dicipta kat gua di padang pasir  

LOL , ko dah bengap , buta sains & lemah english. Mana ko nak paham bukti yg diberi .... your stupidity is your problem

Yg ko bawak bukti adalah kebodohan ko yg salah paham Abu Bakr(ra) karang Quran manakala bukti wiki yg ko bagi menyatakan Abu Bakr(ra) kumpulkan dan bukukan kitab Quran. Mengarang dan mengumpulkan lain makna tau. Lagi sekali ko buktikan yg ko debat dlm kebodohan ko aje.

Ha ha , ko tak malu ke asyik ko aje diperbodohkan kat sini .... oh yeah , its only natural for you

'̶m̶a̶t̶ ̶s̶l̶o̶w̶'̶ ... oops ... acong ni takut nak jawab such a simple question. Ko boleh explain kepercayaan ko ... something came out of nothing

Theists menang lagi ... ha ha - he he - hu hu - wakaka - uh uh
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 02:16 PM | Show all posts
sam1528 replied at 20-5-2016 08:00 AM
LOL , ko dah bengap , buta sains & lemah english. Mana ko nak paham bukti yg diberi .... your stup ...

menang? betul kaaa theist menang? thor dan zeus pun pernah menang suatu ketika dahulu...
mitos berzaman.jpg
mitos dan agama.JPG
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 02:52 PM | Show all posts
Acong_II replied at 20-5-2016 02:16 PM
menang? betul kaaa theist menang? thor dan zeus pun pernah menang suatu ketika dahulu...

LOL , off the mark by miles ..... as usual for 'mat slow'

Tak percaya pada anthromophism .... kan dah bagi tau banyak kali.

Tu pasal dah kata ko dah kalah. Modal dah habis

Yaay!! Theists dah menang .... ha ha - hu hu - hi hi - wakaka - ngak ngak - uh uh ....

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 02:54 PM | Show all posts
sam1528 replied at 20-5-2016 02:52 PM
LOL , off the mark by miles ..... as usual for 'mat slow'

Tak percaya pada anthromophism .... k ...

kesian....... atheist dah kalah   
ateis 1.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 02:59 PM | Show all posts
Acong_II replied at 20-5-2016 02:54 PM
esian....... atheist dah kalah   

ateis 1.jpg(343.24 KB, Downloads: 0)


Kesian betul.

Nampak gaya dah ada contradiction dgn nabi ko , Chris Hitchens yg memerlukan bukti


Atheis dah kalah ... ha ha - he he - hu hu - wakaka - ngak ngak - uh uh .....

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 03:01 PM | Show all posts
sam1528 replied at 20-5-2016 02:59 PM
Kesian betul.

Nampak gaya dah ada contradiction dgn nabi ko , Chris Hitchens yg memerlukan buk ...

betul laa............. tuhan ko tu wujud......... baru semalam aku terserempak dgn superman kat 7-eleven  


aku nak bertaubat dgn tuhan laa  
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 03:05 PM | Show all posts
Acong_II replied at 20-5-2016 03:01 PM
betul laa............. tuhan ko tu wujud......... baru semalam aku terserempak dgn superman kat 7-eleven  


aku nak bertaubat dgn tuhan laa  

Ha ha , betul2 ... aku pon terserempak dgn superman tapi kat starbucks (tempat kelas sikit lah). Tapi aku tau dia karut aje pasal cakap melayu.

Ha ha , jumpa superman - taubat dgn tuhan ..... you know how silly you sound

Lagi sekali , ateis dah kering modal .... ha ha , he he - hu hu - wakaka - ngak ngak - uh uh  

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 03:08 PM | Show all posts
sam1528 replied at 20-5-2016 03:05 PM
Ha ha , betul2 ... aku pon terserempak dgn superman tapi kat starbucks (tempat kelas sikit lah). T ...

superman bagitau aku tuhan tu wujud.............  


katanya tuhan kekadang bertafakur dlm kotak kosong tetapi tiada manusia yg nampak  
faith gone.png
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 03:19 PM | Show all posts
Acong_II replied at 20-5-2016 03:08 PM
superman bagitau aku tuhan tu wujud.............  


katanya tuhan kekadang bertafakur dlm kotak kosong tetapi tiada manusia yg nampak  

faith gone.png(826.78 KB, Downloads: 0)


Ye ke? Superman yg aku jumpa kata tuhan wujud & dia yg bagi 'First Cause Argument' yg ikut dasar sains

Superman ko tak tera lah pasal dia nampak kotak kosong aje. Superman ko tu bangang , buta sains ... jadi ko ikut dia bangang sekali

Ha ha , 'mat slow' dah habis modal .... ha ha - he he - hu hu - wakaka - ngak ngak - uh uh

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 03:21 PM | Show all posts
sam1528 replied at 20-5-2016 03:19 PM
Ye ke? Superman yg aku jumpa kata tuhan wujud & dia yg bagi 'First Cause Argument' yg ikut dasar s ...

kenapa superman tu jadi bangang? apasal ko tak bangang? wahalnya dedua si bangang percayakan kewujudan tuhan  
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 07:18 PM | Show all posts
Acong_II replied at 20-5-2016 03:21 PM
kenapa superman tu jadi bangang? apasal ko tak bangang? wahalnya dedua si bangang percayakan kewujudan tuhan  

Superman aku jumpa tu steady , tak bangang dan celik sains. Tu pasal dia paham 'First Cause Argument' yg mengandungi bukti dari pendekatan sains tentang wujudnya tuhan. Superman yg ko jumpa tu buta sains dan ko pon buta sains. Bagus lah 2 x 5. Tambah pulak korang dua2 bengap tak paham english

Ha ha , 'mat slow' dah konfius. Pi balik sekolah belajar sains & english ... ha ha - he he - hu hu - wakaka - ngak ngak - uh uh

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 08:17 PM | Show all posts
sam1528 replied at 20-5-2016 07:18 PM
Superman aku jumpa tu steady , tak bangang dan celik sains. Tu pasal dia paham 'First Cause Argume ...

bagus....... superman dah wujud........ ko dah jumpa  


boleh laa kawan dgn @spiderman80   
reason.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 09:08 PM | Show all posts
Edited by sam1528 at 20-5-2016 09:10 PM
Acong_II replied at 20-5-2016 08:17 PM
bagus....... superman dah wujud........ ko dah jumpa  


boleh laa kawan dgn @spiderman80   

reason.jpg(119.82 KB, Downloads: 0)

LOL , spiderman pulak? Banyak betul khayalan ko ye. 'mat slow' yg dah konfius .... macam tu lah

Ha ha , to reason is to follow up with evidence. However you have no evidence to anything. Any reason why anyone should take you seriously? What is your reasoning?

Sampai skg ko tak mampu bagi bukti sudut sains
- tuhan tak wujud
- jelaskan something came out of nothing

Ko takut ye .... ha ha 'mat slow' yg kecut perut bila disoal , ha ha - he he - hu hu - wakaka - ngak ngak - hu hu
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 09:15 PM | Show all posts
sam1528 replied at 20-5-2016 09:08 PM
LOL , spiderman pulak? Banyak betul khayalan ko ye. 'mat slow' yg dah konfius .... macam tu lah

H ...

iceman tengah lepak dgn tuhan kau  
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 09:27 PM | Show all posts
Acong_II replied at 20-5-2016 09:15 PM
iceman tengah lepak dgn tuhan kau

Ha ha , dah nak lari ke? Baru mintak ko punya reasoning - ko dah tak cukup tanah nak lari.

Apa daaa 'mat slow' ni. Awat hang takut sgt nak jawab soalan. Ko takut org lain ingat ko ni bebal? Ko dah memang bebal. Skg nak tengok tahap mana bebal ko tu.

Macamana dgn bukti sudut sains
- tuhan tak wujud
- jelaskan something came out of nothing

Ha ha , 'mat slow' dah mula masuk gear nak lari -  ha ha - he he - hu hu - wakaka - ngak ngak - uh uh  


Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 09:31 PM | Show all posts
sam1528 replied at 20-5-2016 09:27 PM
Ha ha , dah nak lari ke? Baru mintak ko punya reasoning - ko dah tak cukup tanah nak lari.

Apa  ...

apakah bukti penganut bahalol sudah tunjukkan akan kewujudan tuhan khayalan mereka?  
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 10:26 PM | Show all posts
Acong_II replied at 20-5-2016 09:31 PM
apakah bukti penganut bahalol sudah tunjukkan akan kewujudan tuhan khayalan mereka?

Ha ha , this is so funny. Takut ko bila org tanya soalan ye. Pasal apa ko takut sgt?  Ko takut ko akan terbukti bebal? Macam aku kata , ko dah memang bebal , skg nak tengok tahap mana ko ni bebal.

Ye lah , dah berkali kali bagi bukti tuhan wujud dari 'First Cause Argument' , ko tak paham pasal ko buta sains dan lemah english. Ada ke dok cari perkataan tuhan / God dlm argument tersebut.

Ha ha bila agak2 ko nak jawab soalan2 yg simple ni - bukti sudut sains
- tuhan tak wujud
- jelaskan something came out of nothing

See folks , 'mat slow' dah gelabah cuba sedaya upaya nak lari - ha ha - he he - hu hu - wakaka - ngak ngak - uh uh  

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 10:28 PM | Show all posts
sam1528 replied at 20-5-2016 10:26 PM
Ha ha , this is so funny. Takut ko bila org tanya soalan ye. Pasal apa ko takut sgt?  Ko takut ko  ...

sampai skrg penganut bebal gagal bawa bukti kewujudan tuhan..... dok nak kornar sampai bila?  
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 10:31 PM | Show all posts
Acong_II replied at 20-5-2016 10:28 PM
sampai skrg penganut bebal gagal bawa bukti kewujudan tuhan..... dok nak kornar sampai bila?  :sle ...

Lari 'mat slow' .... lari

Ha ha , kalo dah bebal , buta sains dan lemah english .... tak boleh tolong dah. 'mat slow' kalah lagi.

Macamana ni , bila nak jawab soalan simple ni? Bukti sudut sains
- tuhan tak wujud
- jelaskan something came out of nothing

See folks , 'mat slow' dah gelabah cuba sedaya upaya nak lari - ha ha - he he - hu hu - wakaka - ngak ngak - uh uh  

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 10:33 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084849s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list