Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
10199
View
221
Reply

Untuk Acong on Atheis logic ... sila komen

[Copy link]

Author: ibnur       Show all posts   Read mode

Post time 20-5-2016 10:40 PM | Show all posts
@ibnur   ban post?  lebih kurang macam ini laa perangai penganut agama palsu  
sejarah agama.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 10:49 PM | Show all posts
Acong_II replied at 20-5-2016 10:40 PM
@ibnur   ban post?  lebih kurang macam ini laa perangai penganut agama palsu  
sejarah agama.jpg(258.03 KB, Downloads: 0)


LOL , that is praying to a rock. Nothing to do with muslims. You are off the mark as usual.

Pasal apa ko takut jawab soalan simple? Skg nak tengok tahap mana yg ko ne bebal. Soalan yg simple aje - Bukti sudut sains
- tuhan tak wujud
- jelaskan something came out of nothing

Ha Ha , ko jugak yg dok cakap pasal reasoning :


Now can you reason out your argument? Ha ha , 'mat slow' dah mula nak lari .... ha ha - he he - hu hu - wakaka - ngak ngak - uh uh  

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 10:51 PM | Show all posts
sam1528 replied at 20-5-2016 10:49 PM
LOL , that is praying to a rock. Nothing to do with muslims. You are off the mark as usual.

Pas ...

ok.............. tuhan kau mmg tak wujud
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 10:54 PM | Show all posts
Acong_II replied at 20-5-2016 10:51 PM
ok.............. tuhan kau mmg tak wujud

Ha ha , ko dah langgar fatwa nabi ko , Chris Hitchens ... bukti yilek


Come on , lets see whether you are capable of reasoning. Soalan simple aje - Bukti sudut sains
- tuhan tak wujud
- jelaskan something came out of nothing

LOL , 'mat slow' yg cuba sedaya upaya nak lari ......ha ha - he he - hu hu - wakaka - ngak ngak - uh uh  

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 11:01 PM | Show all posts
sam1528 replied at 20-5-2016 10:54 PM
Ha ha , ko dah langgar fatwa nabi ko , Chris Hitchens ... bukti yilek

sampai sekarang bahalol gagal membuktikan kewujudan tuhan mereka..........


kebebalan mereka makin nyata apabila mereka pula memaksa orang lain utk membuktikan tuhan mereka tidak wujud  


camnie laa........ thor, superman, spiderman dan tuhan wujud  
agama org bodoh.JPG
spiderman.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 11:23 PM | Show all posts
Acong_II replied at 20-5-2016 11:01 PM
sampai sekarang bahalol gagal membuktikan kewujudan tuhan mereka..........


kebebalan mereka makin nyata apabila mereka pula memaksa orang lain utk membuktikan tuhan mereka tidak wujud  


camnie laa........ thor, superman, spiderman dan tuhan wujud  

agama org bodoh.JPG(89.58 KB, Downloads: 0)


LOL , you are arguing from your rear end. Bukti tuhan wujud dari sains telah diberi dgn 'First Cause Argument' yg sampai skg ko tak paham pasal ko buta sains & lemah english. Ha ha , ko dok cari perkataan tuhan / God dlm argument tersebut pasal apa? Context adalah ttg causality. Perkataan tersebut tu pon ko tak paham pasal ko teramat bebal.

Itu problem ko , jgn nak menyusahkan org lain

Isu skg ko takut jawab soalan. Ini bermakna ko hanyalah seorang spammer yg amat bangang.

Come on jawab , aje soalan yg mudah ni - Bukti sudut sains
- tuhan tak wujud
- jelaskan something came out of nothing

LOL , 'mat slow' yg cuba sedaya upaya nak lari ......ha ha - he he - hu hu - wakaka - ngak ngak - uh uh  

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 11:36 PM | Show all posts
Acong_II replied at 20-5-2016 11:01 PM
sampai sekarang bahalol gagal membuktikan kewujudan tuhan mereka..........

Aiik? 'mat slow' dah lari?

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2016 12:24 AM | Show all posts
sam1528 replied at 20-5-2016 11:36 PM
Aiik? 'mat slow' dah lari?

bilakah golongan bahalol akan bawa bukti kewujudan tuhan mereka?
faith gone.png
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2016 08:16 AM | Show all posts
Acong_II replied at 21-5-2016 12:24 AM
bilakah golongan bahalol akan bawa bukti kewujudan tuhan mereka?

faith gone.png(826.78 KB, Downloads: 0)


LOL , berpusing ko nak lari ye. Reasoning ko sungguh lemah. This tells me that you have nothing in you to reason anything. Pendek kata - bangang tahap gaban.

Kalo ko tak setuju apa reasoning ko & bukti - tak mampu jugak ko nak bagi. Nothing from you - my argument still stand , 'The First Cause Argument'.

Ha ha , pasal apa ko takut sangat nak jawab? Ko tak ada jawapan ke? Soalan simple aje - Bukti sudut sains
- tuhan tak wujud
- jelaskan something came out of nothing

LOL , 'mat slow' yg cuba sedaya upaya nak lari ......ha ha - he he - hu hu - wakaka - ngak ngak - uh uh  

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2016 03:28 PM | Show all posts
sam1528 replied at 21-5-2016 08:16 AM
LOL , berpusing ko nak lari ye. Reasoning ko sungguh lemah. This tells me that you have nothing in ...

kegagalan engkau membuktikan tuhan bukan seekor khinzir dah cukup  
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2016 12:21 AM | Show all posts
Acong_II replied at 21-5-2016 03:28 PM
kegagalan engkau membuktikan tuhan bukan seekor khinzir dah cukup

LOL , ko dok menepis lagi. Hmm .... ko tak ada jawapan kan. Oh ye , ko pon buta sains & lemah english. Can be expected.

Mula2 ko kata tuhan tak wujud kemudian ko kata tuhan khinzir. There is something wrong with you. Ko dah jumpa doktor sakit jiwa. Oops .... ko lari dari hospital Tg Rambutan ye ....

Macamana ni , bila nak jawab? Soalan simple aje - Bukti sudut sains
- tuhan tak wujud
- jelaskan something came out of nothing

LOL , 'mat slow' yg cuba sedaya upaya nak lari ......ha ha - he he - hu hu - wakaka - ngak ngak - uh uh  

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2016 12:29 AM | Show all posts
sam1528 replied at 22-5-2016 12:21 AM
LOL , ko dok menepis lagi. Hmm .... ko tak ada jawapan kan. Oh ye , ko pon buta sains & lemah engl ...

kang aku reply, ada bahalol yg terhina sana sini  


Maideen 2016 -- Memang ramai orang beragama yang mudah terhina. Sikit-sikit terhina. Bila orang tak kagum jer terhina. Terhina ke sana terhina ke mari. Itu memang salah daripada sifat-sifat mereka. Bak kata omputih, bagi mereka, "It's a way of life".
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2016 12:51 AM | Show all posts
Acong_II replied at 22-5-2016 12:29 AM
kang aku reply, ada bahalol yg terhina sana sini  

Ha ha , ko dah habis modal kan. Yg rasa terhina ko aje pasal dah ada history bila ko tertekan mula lah ko dok maki2 dan lepas tu menangis pasal ko kena potong credit.

Macamana ni , bila nak jawab? Soalan simple aje - Bukti sudut sains
- tuhan tak wujud
- jelaskan something came out of nothing

LOL , 'mat slow' yg cuba sedaya upaya nak lari ......ha ha - he he - hu hu - wakaka - ngak ngak - uh uh  

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2016 12:52 AM | Show all posts
sam1528 replied at 22-5-2016 12:51 AM
Ha ha , ko dah habis modal kan. Yg rasa terhina ko aje pasal dah ada history bila ko tertekan mula ...


kang aku jawab, ada golongan theist yg rasa terhina ke hulu hilir   


tak pepasal2 nick aku kena BANHAMMER


baik takyah......  


cukuplah bagi aku TUHAN TU TIDAK WUJUD  



JIKA TUHAN ENGKAU BENAR, KENAPA PERLU BAN POST AKU?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2016 04:28 PM | Show all posts
Edited by sam1528 at 22-5-2016 04:31 PM
Acong_II replied at 22-5-2016 12:52 AM
kang aku jawab, ada golongan theist yg rasa terhina ke hulu hilir   


tak pepasal2 nick aku kena BANHAMMER


baik takyah......  


cukuplah bagi aku TUHAN TU TIDAK WUJUD  



JIKA TUHAN ENGKAU BENAR, KENAPA PERLU BAN POST AKU?

LOL , 'mat slow' berlari lari kiri - kanan dan tangan macam sotong menepis soalan.

Amat jelas ko tak ada jawapan selain melalak bagaikan org sawan

Macamana ni , bila nak jawab? Soalan simple aje - Bukti sudut sains
- tuhan tak wujud
- jelaskan something came out of nothing

LOL , 'mat slow' yg cuba sedaya upaya nak lari ......ha ha - he he - hu hu - wakaka - ngak ngak - uh uh  
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2016 08:17 PM | Show all posts
sam1528 replied at 22-5-2016 08:28 AM
LOL , 'mat slow' berlari lari kiri - kanan dan tangan macam sotong menepis soalan.

Amat jelas k ...

apakah bukti mahatari wujud? apakah bukti tuhan ko wujud?  
agama palsu.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2016 10:19 PM | Show all posts
Acong2003 replied at 22-5-2016 08:17 PM
apakah bukti mahatari wujud? apakah bukti tuhan ko wujud?

LOL , ko sebenarnya takut jawab atau ko tak ada jawapan. Ko dah mati akal tapi malu nak mengaku.

Pasal apa ko dok lari mengelak dari jawab soalan yg sungguh simple?

Matahari is bound by space , time and matter. Berapa banyak kali nak jawab ttg 'First Cause Argument'? Apa pasal kalo ko tak setuju ko tak bagi hujah balas? Senang ake , ko bukan org yg cerdik. Ko hanya mampu melalak bagaikan org sawan.

Soalan simple aje - Bukti sudut sains
- tuhan tak wujud
- jelaskan something came out of nothing

LOL , 'mat slow' yg cuba sedaya upaya nak lari ......ha ha - he he - hu hu - wakaka - ngak ngak - uh uh  

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2016 10:41 PM | Show all posts
sam1528 replied at 22-5-2016 02:19 PM
LOL , ko sebenarnya takut jawab atau ko tak ada jawapan. Ko dah mati akal tapi malu nak mengaku.
...

apakah bunyi2an kurang cerdik yg ko buat tu? dah kembali ke asal usul kejadian darwin ko?

ha ha - he he - hu hu - wakaka - ngak ngak - uh uh

mungkinkah ini yg diceritakan dlm kitab palsu manusia menjadi seakan anjing & beruk?  
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2016 10:50 PM | Show all posts
Acong2003 replied at 22-5-2016 10:41 PM
apakah bunyi2an kurang cerdik yg ko buat tu? dah kembali ke asal usul kejadian darwin ko?

Ko masih takut jawab. Ko lari kiri kanan dan tangan ko macam sotong dok menepis soalan. Dah sah , ko kepercataan buta .... blind faith.

Ko hanya mampu melalak. Cuba ko check mulut ko .... berbuih tak?

Ha ha , skg ko nak tukar topik ke Darwin? Apa masalah dgn evolution? Evolution lain , common descend lain.

Soalan simple aje - Bukti sudut sains
- tuhan tak wujud
- jelaskan something came out of nothing

mungkinkah ini yg diceritakan dlm kitab palsu manusia menjadi seakan anjing & beruk?
Lagi sekali ko hujah macam org kurang cerdik and dah kena sawan. Kitab mana yg kata manusia bagaikan anjing dan beruk? Kitab from your rear end ye?

LOL , 'mat slow' yg cuba sedaya upaya nak lari ......ha ha - he he - hu hu - wakaka - ngak ngak - uh uh  


Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2016 10:53 PM | Show all posts
sam1528 replied at 22-5-2016 02:50 PM
Ko masih takut jawab. Ko lari kiri kanan dan tangan ko macam sotong dok menepis soalan. Dah sah ,  ...

org gila melalak tuhan tu wujud, tetapi enggan bawa bukti kegilaannya......

bahkan kitabnya pelesunya dikatakan ayat2 dari tuhan.....


seandainya kitab itu benar, sudah pasti penganutnya lahir dari keturunan sumbang mahram...


wallahualam...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.095113s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list