Tidak tahu la bagaimana kuih ini boleh mendapat nama burger Malaysia. Mungkin bentuknya seperti burger-burger biasa cuma saiznya yang lebih kecil membuatkan orang di sini memanggilnya burger Malaysia.
Ianya adalah kuih yang diletakkan inti sambal merah (biasanya sambal bilis atau lebih dikenali dengan sambal nasi lemak) dan juga timun di dalamnya.
Ok jom cuba resepi membuat Burger Malaysia yang telah dikongsi oleh Che' Nom di laman iresipi.com: Bahan-Bahan: 2 cawan (256g) tepung gandum 2 sudu besar susu tepung 2 sudu besar marjerin atau shortening 1 1/2 sudu kecil serbuk yis 1/2 sudu kecil garam 2 1/2 sudu besar gula halus 180ml air suam Cara Penyediaan:
|
7
Bagus |
14
Marah |
5
Terkejut |
5
Sedih |
14
Lawak |
6
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
AppropriateNick replied at 14-12-2017 04:37 PM
alamak..susah betul nak buat!
myakayina replied at 14-12-2017 04:59 PM
tang mana yg susahnya? nak buat bun dia tu ke? susah sangat ko beli roti burger je bak kata porume ...
AppropriateNick replied at 14-12-2017 04:37 PM
alamak..susah betul nak buat!
AppropriateNick replied at 16-12-2017 10:25 PM
uli uli semua tu la..aku ni laki...kalau takat campak2 pandai la aku hahaha
imransulaiman replied at 14-12-2017 11:59 AM
Saya guna roti burger tu.. Lebih empuk dan lebih feeeeeeeeeeeeel bila gigit {:childlike
Lengkong replied at 9-6-2021 07:34 AM
imran guna roti burger brand apa
imransulaiman replied at 9-6-2021 01:58 PM
Guna roti burger brand bakery homemade je.. Ada jual dekat taman kami ni
ADVERTISEMENT