Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Ketahui 15 Sikap Tanda Suami Hebat

24-8-2015 04:13 PM| Komen: 13

Oleh Izzah Abbasy

Sukar untuk mengenali sikap lelaki yang sebenar-benarnya. Lelaki apabila sebelum berkahwin, perwatakannya sangat berbeza berbanding apabila menjadi seorang suami. Mungkin sebab itulah wanita suka mengungkit. Yelah, sebelum kahwin bukan main romantik lagi kan. Tetapi bila dah ada anak, hilang terus sikap romantik itu.




Bagaimana nak tahu sikap lelaki atau suami yang hebat dan baik secara berterusan ini?


1. Berusaha tampil bersih dan rapi di depan anda.

2. Tak malu bawa beg tangan anda dan barang-barang ketika shopping.

3. Sesekali tak malu tunjuk sikap romantik seperti menyuapkan makanan depan keluarga, di kedai makan atau masih pegang tangan depan orang ramai walaupun sudah ada anak.


4. Sangat menghormati dan mengutamakan kedua orang tua anda.

5. Tidak berkira tolong adik beradik anda saat susah.

6. Sentiasa menghulur walau bukan orang senang.

7. Tidak berat mulut untuk memujuk dan lafaz kata maaf.

8. Membuat anak kecil ketawa dengan mudah.

9. Menaruh rasa percaya yang tinggi pada anda.

10. Melakukan tanggungjawab pekerjaannya dengan baik.

11. Tidak pernah memalukan atau merendahkan wanita.

12. Sangat menjaga pandangan dan tidak begitu peramah melayan wanita lain.

13. Tidak marah depan orang ramai walau sekalipun anda buat salah. 

14. Selalu menjadi pendengar yang baik.

15. Menerima teguran dan toleransi dalam hubungan.



Beruntung jika wanita memiliki lelaki atau suami yang betul memahami dan menjaga hati demi kebahagiaan rumh tangga. Namun, jika suami atau lelaki yang anda kenal tidak memiliki sikap ini, anda harus berbincang dan berterus terang dengan mereka. - CARI Infonet



Sumber asal : Mingguan Wanita

Apa Reaksi Anda...

Bagus
17
Marah
21
Terkejut
23
Sedih
6
Lawak
8
Bosan
16
Komen: 13
Komen

Previous : Bahaya Jika Terlalu Memuji Anak-anak

Next       : Kenali Ibu Bapa Bersikap 'Kiasu'

Lain-lain Komen

Quote zulka 19-8-2015 11:36 AM
sy ada semua diatas..kecuali No. 12 -
Quote awanjingga 19-8-2015 01:05 PM
zulka replied at 19-8-2015 11:36 AM
sy ada semua diatas..kecuali No. 12 -

ohh...bukan suami perfect 15 lah ye.....




Quote tagas 19-8-2015 02:48 PM
Puiiiiii takde psl aku nak jd laki camni
Quote zulka 19-8-2015 02:53 PM
awanjingga replied at 19-8-2015 01:05 PM
ohh...bukan suami perfect 15 lah ye.....

kira ok la tu 90% perfect... kan..
Quote cammie1711 19-8-2015 03:07 PM
No.1 & No.3 tu takdak

no. 12 depan aku tak la.. kat belakang aku no komen
Quote cik_tonggek 20-8-2015 11:39 AM
zulka replied at 19-8-2015 07:36 AM
sy ada semua diatas..kecuali No. 12 -

sama la dgn somi akak huhhhh

cer kita yg ramah tamah dgn org laki, mau dia helo helo sedara kat situ jugak

Quote zulka 20-8-2015 12:03 PM
cik_tonggek replied at 20-8-2015 11:39 AM
sama la dgn somi akak huhhhh  

cer kita yg ramah tamah dgn org laki, mau dia helo h ...

awak patut bersyukur dpt suami almost perfect mcm kami...
takpe...No. 12 tu..tak seriuspun....kami hanya menunjukkan kami pencinta kaum hawa..tak semestinya kami curang...


Quote cik_tonggek 20-8-2015 12:22 PM
zulka replied at 20-8-2015 08:03 AM
awak patut bersyukur dpt suami almost perfect mcm kami...
takpe...No. 12 tu..tak seriuspun....kam ...

sebagaimana isteri jaga hatimu dan memastikan kau merasa bahagia sebaik melangkah masuk ke istana rumahtangga
sayugia diingatkan wahai suami,
salah satu tanggungjawab suami adalah menjaga hati isteri

Quote missyqaldina 20-8-2015 12:37 PM
alhamdulillah dpt laki cmni...
Quote intriQue 21-8-2015 10:03 AM
no.2 - bwk beg shopping dialu2kan tapi bwk handbag i, jgn ler.  I tak suka

no.12 - mmg terlebih ramah dgn semua org.laki/pompuan/tua/muda so i dah immune.  Nak tgk pompuan, tgk ler sekadar menghargai keindahan alam tapi tak yeh ler 2,3 kali toleh
Quote IbuAulia 25-8-2015 07:45 PM
suami saya hanya ada sifat 4,7 & 8 saja..sabar la duhai hati
Quote antidote 26-8-2015 04:43 PM
bagus la ramai dah bersuami..
Quote rabudota 16-9-2015 07:18 PM
Video Dewi Persik Bugil Sehabis Berenang

Duo Serigala Siap Pamerkan Payudara Di Film Terbarunya

Koleksi Foto Bugil Amel Alvi

Koleksi Foto Bugil Ayu Ting Ting

Foto Bugil VJ Marissa Sexy Banget

Lihat semua komen(13)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.128559s Gzip On
To Top