Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Mengapa Tak Harus Putus Asa Terhadap Cinta

25-8-2015 07:53 PM| Komen: 29

Oleh Fyruz Hanna


"Love hurts? James Micheal Sama Says, "No way."

Ditipu, diduakan, berpisah, fikir pasangan telah berubah - Semua itu jika difikirkan sangat tak best. Namun bukan cinta.

Generasi kita beranggapan sekarang sangat sukar untuk kita menjumpai cinta yang benar-benar sejati. Selalu kita melihat berakhirnya sebuah hubungan itu apabila hanya sebelah pihak yang lebih memberi ataupun lebih menerima.

Kegagalan sebuah hubungan itu adalah bersifat semulajadi. Sering, ia melibatkan hati yang sakit tapi ia juga sebenarnya normal. Jadi mengapa kita libatkan diri sedangkan kita tahu kita bakal mengakhiri suatu hubungan dengan perpisahan?

Cuba fikirkan sebegini, kita pergi menonton wayang, mendengar lagu, membaca buku cerita ataupun dengan hanya makan yang enak, namun mengapa kita sering kali mengulangi perbuatan tersebut padahal ianya merupakan perkara biasa sahaja...


Ia sama sebenarnya seperti keindahan dalam percintaan. Ia membuka minda dan hati untuk menambah lapisan yang paling nipis didalam hati sebagai seorang manusia. 

Seperti hubungan, ia membina dinding indah di segenap hati anda, untuk bebaskan hati anda dari kesakitan... jadi jangan senang menyerah dan putus asa kerana cinta.

Cinta merupakan kekuatan seorang manusia... jangan keliru dengan disakiti atau ditipu kerana saat anda temui cinta sejati.... anda pasti senyum menikmati keindahan dan nikmat bercinta. -CARI Infonet.

Apa Reaksi Anda...

Bagus
17
Marah
16
Terkejut
22
Sedih
19
Lawak
21
Bosan
12
Komen: 28
Komen

Previous : Bahaya! Ketahui Punca Anak Sakit Perut

Next       : Ajaib! 25 Petanda Sakit Badan

Komen Terbaru

Quote winsonyu 17-9-2015 12:54 PM
Queen_Of_Purple replied at 13-9-2015 11:15 PM
Saya dah tak berharap dengan cinta suami saya, kerana dia selalu menyakiti hati saya, baru tadi teng ...

ish..teruk nya suami u..napa pulak dia ckp tu

Lain-lain Komen

Quote bellaa 18-8-2015 02:49 PM
keknis (hanis zalikha) baru kawin dah ada masalah rumah tangge ke?
Quote winsonyu 18-8-2015 03:04 PM
ayat ni "adkah sbb tindakan xmatang sy sebelom ni buatkan dia merajuk atau mmg betul sy patut lepaskan dia" dah jawab soalan TT sendiri dah

sorry tapi hati bf u memang dah kosong dah... the more u want him back, the more he will hate u for what u have done and wants to do....

give it a rest, occupy ur time, find other guys....then u will know if ur ex is worth keeping or someone out there is more deserving

Sign,
Otai lama muncul

Quote keknis 18-8-2015 03:19 PM
bellaa replied at 18-8-2015 02:49 PM
keknis (hanis zalikha) baru kawin dah ada masalah rumah tangge ke?

balik honeymoon trus gaduh laa.. hehe
Quote keknis 18-8-2015 03:24 PM
winsonyu replied at 18-8-2015 03:04 PM
ayat ni "adkah sbb tindakan xmatang sy sebelom ni buatkan dia merajuk atau mmg betul sy patut lepask ...

xtahu.. kenape rasa still ada harapan n nak mencuba pujuk secara face to face.. sbb xlogik sbb sy x matang la ape la. dia blame sy for everything.. klo xde harapan dah.. kenapa ye dia maafkan sy n bagi sy pluang.. n suruh sy ambik hati dia balik?
Quote winsonyu 18-8-2015 03:29 PM
keknis replied at 18-8-2015 03:24 PM
xtahu.. kenape rasa still ada harapan n nak mencuba pujuk secara face to face.. sbb xlogik sbb sy  ...

like i said...give it some more time...when he needs u he will look for u.

dia pun pandai, dia tak nak trus dump u sbb dia belum ade calon lagi...so thats why he says fine, i will still give u a chance, but play by my rules...whats my rule, dont call me, i will call u, dont disturb me, dont force me, dont pester me...when im ready and have the time, i will look for u

thats his meaning...paham? sila lah menafsirkan ayat di atas

Quote keknis 18-8-2015 03:38 PM
winsonyu replied at 18-8-2015 03:29 PM
like i said...give it some more time...when he needs u he will look for u.

dia pun pandai, dia  ...

paham.. means skrg sy kena bagi masa untuk diri dia... jgn paksa dia.. bg kebebasan..
Quote winsonyu 18-8-2015 03:47 PM
keknis replied at 18-8-2015 03:38 PM
paham.. means skrg sy kena bagi masa untuk diri dia... jgn paksa dia.. bg kebebasan..

yes...my dear...pandai
apa dia nak buat bagi lah
as for u, continue ur life, go find new guys as friends..know more...and who know...u might be lucky again
as for him, he may do the same, so dont wory or feel quilty...sbb berkawan aje mah...kan?
kalau nak whatsapp group Cari yg ade ramai kawan2 baru yg u boleh borak2 sama, let me know

Quote tagas 18-8-2015 03:49 PM
Dia dah ade yg lain tu

get away je lar
Quote keknis 18-8-2015 03:52 PM
tagas replied at 18-8-2015 03:49 PM
Dia dah ade yg lain tu

get away je lar

xtahu lah nak cakap ade ke xde.. xmudah nk lepaskan.. sbb selagi mampu nk baiki hubungan..sy nak baiki..biarpon kdg2 dtg dr salah dia sendiri ..
Quote keknis 18-8-2015 04:02 PM
winsonyu replied at 18-8-2015 03:47 PM
yes...my dear...pandai
apa dia nak buat bagi lah
as for u, continue ur life, go find new guys a ...

susahnye nak move on..
susah nye nak percaya ..
benda tiba2..n im not ready for this situation..

Quote winsonyu 18-8-2015 04:06 PM
keknis replied at 18-8-2015 04:02 PM
susahnye nak move on..
susah nye nak percaya ..
benda tiba2..n im not ready for this situation. ...

yes i know....this is the suffering time...cant be alone...atau u akan gila....
masuk je lah whatsapp group tu...boleh sembang2 dgn kawan2 baru
PM me

Quote Gadis_sarawak 18-8-2015 04:14 PM
tagas replied at 18-8-2015 03:49 PM
Dia dah ade yg lain tu

get away je lar

Yang ni aku rasa betol..Dari penglaman aku sblom ni ngn this guy selama 5 tahun..alasan dah la sebijik ngn bf TT ni...nk berbaik kena ikut cara dia kunun..sekali ada orang lain rupanya...
Quote bellaa 18-8-2015 04:26 PM
Edited by bellaa at 18-8-2015 04:28 PM
sy sygkan hbgn sy sbb kami pnh merancang utk bertunang 2 thn lagi. sy pon dia dah bawak jumpa family nya ..
apa patut sy buat sekarang? dia seolah2 melarikan diri dr sy

masih nak teroskan perhubungan yg terkontang-kanting sampai 8 tahun?
xperlu lah keknis..

terang2 dia nak larikan diri.. langsung x nak ada komitmen dgn awk..

disebabkan selama 6 tahun uols berkenalan, keknis bersikap CHILDISH.



Quote keknis 18-8-2015 04:53 PM
bellaa replied at 18-8-2015 04:26 PM
masih nak teroskan perhubungan yg terkontang-kanting sampai 8 tahun?
xperlu lah keknis..
...

itulah yg buat terfikir.. klo sblom kawen pon dia punya dera emosi mcm ni rupa.. xtaulah ..


yg sy tau la sblom nie dye sgt penyabar.. xpnh buat mcm nie bila bergaduh.. yela mungkin sabar org dah smpai hadnya.ini la jadinya..
Quote keknis 18-8-2015 04:56 PM
Gadis_sarawak replied at 18-8-2015 04:14 PM
Yang ni aku rasa betol..Dari penglaman aku sblom ni ngn this guy selama 5 tahun..alasan dah la seb ...

nasib kita sama... mudahnya brubah hati..dia siap ckp xtau lah klo ade org lain yg bole lembutkan hati dia.. sesenang tu je ckp..
Quote vespa_oren 18-8-2015 05:01 PM
lelakk tu x nak ko... Jika dia nak, dh lama dia ajak kawen

Bercinta 6tahun nie lama sangat, smpai luar dalam dah tahu

Lelaki tu pun dah jemu
Quote keknis 18-8-2015 05:53 PM
vespa_oren replied at 18-8-2015 05:01 PM
lelakk tu x nak ko... Jika dia nak, dh lama dia ajak kawen

Bercinta 6tahun nie lama sangat, smpai ...

dulu dye ajak kawen, tp sibok nk smbg belajar.. now dah brubah hati ler die kot.. apo bole buek..redha jela...Allah nak tunjuk sesuatu la tu..
Quote Gadis_sarawak 19-8-2015 09:09 AM
keknis replied at 18-8-2015 04:56 PM
nasib kita sama... mudahnya brubah hati..dia siap ckp xtau lah klo ade org lain yg bole lembutkan  ...

move on je la keknis...aku dah lama move on dah selamat berumahtangga pun.Tapi baru2 ni ex aku tu nak rujuk balik siap pm aku awal ogos lalu kat FB aku, tp aku xbalas ape pun pm dia..Selamba je aku letak pic kahwin aku jd profile pic nak bg dia faham yg aku dah khwin dan xnak diganggu. Yela dulu senang2 nak mainkan perasaan aku...Sekarang rasa bertuah jumpa en.suami..
Quote intriQue 19-8-2015 09:23 AM
Hati manusia ni sifatnya berbolak balik. Harini suka, esok tak suka. Harini tak suka, esok mungkin suka pulak.

Tanya diri sendiri, u lebih kenal dia mcm mana dari kami pembaca ni

Lihat semua komen(29)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084990s Gzip On
To Top