Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Close

Tak Habis-Habis Jerebu....

3-9-2015 06:42 PM| Komen: 46


Artikel Oleh : LOO TUNG SEANG
Video Oleh : LOO TUNG SEANG & FIRDAUSZ


Sedia kita maklum, negara kita bukan merupakan sebuah negara yang mempunyai empat musim berikutan berkedudukan di atas garisan khatulistiwa . 

Tetapi setiap tahun pastinya negara kita akan dihadiri musim isitimewa yang tanpa diundang iaitu 'Musim Jerebu' .  

Menurut laman sesawang rasmi Jabatan Meteorologi Malaysia, setakat jam 9 pagi, sebanyak tujuh negeri mengalami bacaan indeks pencemaran udara (IPU) yang mencecah lebih 100 iaitu berada pada tahap kualiti udara yang tidak sihat. 

Yang paling serious adalah di kawasan Alor Setar, Kedah yang mencatatkan bacaan IPU setinggi 118. 

Ancaman jerebu berulang setiap tahun, apa reaksi masyarakat umum berhubung masalah ini? Jom saksikan. - CARI Infonet












Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
1
Terkejut
4
Sedih
4
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 46
Komen

Komen Terbaru

Quote ohnoLia 3-10-2015 05:19 PM
Jerebu kat shah alam rini rasa sgt2 tebal bbanding biasa. Tah berapa readingnya... dahsyat pacekelik klu ini

Lain-lain Komen

Quote Innrukia 3-9-2015 06:49 PM
Aku yg kat Sg Petani ni mmg terkena tempias...
Tetiba sesak nafas & dpt penat... batuk tak hilang2
avoid duk luaq
Quote insulin 3-9-2015 07:12 PM
Innrukia replied at 3-9-2015 06:49 PM
Aku yg kat Sg Petani ni mmg terkena tempias...
Tetiba sesak nafas & dpt penat... batuk tak hilang2: ...

Kaka inn x pakai face mask semasa berada di luar ke?
Quote MissNigga 3-9-2015 07:14 PM
mencik ar ngan jerebu ....
tapi tadi jogging kat tasik sect 7 shah alam .... jerebu jerebu pun ... berangin sesangat .... kalo tak dok jerebu ngan berangin cam tu sure best nak lepak lama lama
Quote LolaLoly 3-9-2015 07:19 PM
sapa yang kje luar memang terasa la pencemaran ini
Quote Innrukia 3-9-2015 07:24 PM
insulin posted on 3-9-2015 07:12 PM
Kaka inn x pakai face mask semasa berada di luar ke?

baru start pake... tp doc kata stgh org mmg bleh affect jgk...


Quote GhostWalking 3-9-2015 07:25 PM
Soo i open jerebu thread oledi aiyaaaa choiiiii
Quote spiderman80 3-9-2015 07:38 PM
GhostWalking replied at 3-9-2015 07:25 PM
Soo i open jerebu thread oledi aiyaaaa choiiiii

Kaka Ghost, redha sejalah. TT ni amat berkuasa orangnya.
Quote AbukRokok 3-9-2015 07:55 PM
semuanya kerana Indon Babi
tiap tiap tahun Indon membabikan negara org dengan membabi kan diri
Quote AbukRokok 3-9-2015 07:56 PM
spiderman80 replied at 3-9-2015 07:38 PM
Kaka Ghost, redha sejalah. TT ni amat berkuasa orangnya.

berkuasa macam Najib?
Quote spiderman80 3-9-2015 07:58 PM

Lebih besar, macam Rossy.
Quote GhostWalking 3-9-2015 08:06 PM
spiderman80 replied at 3-9-2015 11:38 AM
Kaka Ghost, redha sejalah. TT ni amat berkuasa orangnya.

Redha kalau soo ni rembes.kalau tak iols chooii kan ajer
Quote spiderman80 3-9-2015 08:08 PM
GhostWalking replied at 3-9-2015 08:06 PM
Redha kalau soo ni rembes.kalau tak iols chooii kan ajer

Soo tu apa/siapa?
Quote v(T.T)v 3-9-2015 08:24 PM
Hadiah ulangtahun buat saudara serumpun di Malaingsia.
Quote GhostWalking 3-9-2015 08:25 PM
spiderman80 replied at 3-9-2015 12:08 PM
Soo tu apa/siapa?

Soo tu tt.kalau wong tu spidey.wong fei hong.yg pandai silat tuuu
Quote Kerta_Angin 3-9-2015 08:49 PM
30 syarikat perkebunan disyaki melakukan pembakaran akibatkan kabut asap/jerebu

Quote Kerta_Angin 3-9-2015 08:50 PM
jerebu ganggu penerbangan di riau dan medan



Quote Kerta_Angin 3-9-2015 09:00 PM
kabut asap menerpa, murid-murid sekolah di pekanbaru "dirumahkan"

Quote GhostWalking 3-9-2015 09:14 PM
v(T.T)v replied at 3-9-2015 12:24 PM
Hadiah ulangtahun buat saudara serumpun di Malaingsia.

Wak luuu gondorowo
Quote GhostWalking 3-9-2015 09:32 PM
spiderman80 replied at 3-9-2015 12:08 PM
Soo tu apa/siapa?

Majuk laa tew wong pei hong hero tua.okla den bagi ekin cheng young and dangerous.

Lihat semua komen(46)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087239s Gzip On
To Top