Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Liputan Khas 'Perhimpunan Baju Merah' - Gambar & Video

16-9-2015 10:32 AM Komen: 92
Disediakan oleh: Dean BZ, Fyruz Hanna, TS Loo, Firdausz, Izzah Abbasy, Adib Za

Nantikan laporan khas daripada wartawan CARI Infonet bersempena perhimpunan 'Baju Merah' hari ini. 
Berita perkembangan, video dan gambar akan dikemaskini dari masa ke masa. 


---> [Video] Eksklusif, sidang media yang dihadiri Datuk Jamal Md Yunos, menjelaskan kekecohan yang berlaku di Petaling Street.

7.50 malam
Pihak FRU dilihat mula berundur dan tidak lagi berkawal di Petaling Street. Begitu juga dengan peserta, kesemua mereka mula bersurai. 


7.30 malam
Akhirnya, Datuk Jamal Md Yunos muncul dalam sidang media bagi menjelaskan tentang kekecohan di Petaling Street.





7.15 malam
Sekitar kurang daripada 50 sahaja yang tinggal di Petaling Street. Namun, FRU masih berjaga dan mengawal kawasan berkenaan.



6.00 petang
Perhimpunan di Padang Merbok diakhiri dengan bacaan sajak, laungan 'Hidup Melayu' dan lagu Jalur Gemilang. 


5.00 petang
Datuk Jamal Yunos menafikan sekeras-kerasnya kekecohan yang berlaku di Petaling Street adalah provokasi yang berpunca daripadanya.


4.50 petang
Terkini, pihak FRU telah menyimbahkan air kepada para peserta 'Baju Merah' yang enggan bergerak dan mengikut arahan di sekitar Petaling Street. 



4.00 petang
Keadaan terkini di Petaling Street, dipenuhi pihak berkuasa.


Petaling Street

3.40 petang
Pihak berkuasa dilihat mengawal di kawasan Petaling Street.


3.22 petang
Cubaan peserta memasuki Petaling Street. Namun pihak FRU tiba untuk mengawal keadaan.


3.10 petang
Suasana gelombang merah membanjiri kawasan Petaling Street.


3.00 petang
Perarakan dari PWTC kini tiba di hadapan Sogo, Kuala Lumpur.



1.40 petang
Situasi di Masjid Negara, peserta baru mendirikan solat Zuhur. Laungan 'Hidup Melayu' dan bacaan ikrar Rukun Negara. 

1.15 petang
Suasana 'banjir merah' atau gelombang merah di sekitar PWTC. Jelas kelihatan peserta yang menampakkan semangat melalui sepanduk dan bendera yang dibawakan.

Masjid Negara 

Masjid Al Bukhary, Jalan Hang Tuah
---> [Video] Wartawan Cari Infonet berada di Masjid Al Bukhary, peserta luah inginkan keamanan. 

12.00 tengahari
Sekitar PWTC, peserta baju Merah semakin ramai membanjiri dan mula berarak di kawasan ini. 



Masjid Negara


11.15 pagi
Sekitar 50 orang peserta menaiki motorsikal dilihat melalui kawasan Bukit Bintang.


11.00 pagi

Suasana di Masjid Al Bukhary, peserta dilihat semakin ramai dan membanjiri kawasan ini.


10.00 pagi
Sekitar Masjid Wilayah Persekutuan. Dilihat puluhan, malah ratusan bas membawa peserta 'Baju Merah' yang dikatakan dari Utara tanah air.


Sekitar Masjid Negara, ramai peserta telah mula berkumpul. Juga dilihat kehadiran media, mula menemuramah peserta. 


Kelihatan beberapa peserta yang menaiki bas baru sampai di ibu kota Kuala Lumpur.





Nantikan kemaskini selanjutnya (Video dan gambar) daripada CARI Infonet, semua di PAGE 1. 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
20
Marah
22
Terkejut
15
Sedih
14
Lawak
13
Bosan
10
Komen: 88
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote diizzzek 21-11-2016 12:27 AM
perhimpunan paling ramai
dalam sejarah malaysia

jauh lebih berjaya dari bersih 5
jauh lebih ramai dari bersih 5

haha

tunggu edisi merah 2








Lain-lain Komen

Quote +#$!= 16-9-2015 10:37 AM
Baguussssss
Quote mixieleo 16-9-2015 10:39 AM
Kesiann
Quote Mary_jane 16-9-2015 10:44 AM
Ramainya. Ada dekat sejuta tak? Tak sangka dapat sambutan.
Quote GhostWalking 16-9-2015 10:53 AM
Jenuh melecet hakak2 tu pakai kain dek
Quote mamaque 16-9-2015 10:57 AM
pukul 12 mula start ..byk point....pilih jer mana satu pointnak start dr bukit bintang pun boley...asalkan jumpa di padang merbok..utk yg start sekitar masjid negara...tgh pusat bandaraya.,....kita  akan lalu petaling street otw ke padang merbok.....sambil shopping memajukan ekonomi negara....oklah nak gerak dah ni....jumpa anda semua disana...kemuncak lepas zohor..dan time asar


Hidup Ketuanan Melayu...!! tak kisah depa nak menumpang tanah kita, but kadang2 kita harus ingatkan depa siapa tuan, siapa penumpang....Takbir!!!!
Quote mamaque 16-9-2015 10:58 AM
untuk yang mula dari Bukit Bintang..kita akan lalu low yat...window shopping kedai lahanat penipu pemakan babi disana
Quote mamaque 16-9-2015 10:59 AM
untuk yang mula dari PWTC...agak jauh....respek grup ni..dengar ramai grup melayu Utara start jalan dari sini...fisabilillah...
Quote +#$!= 16-9-2015 10:59 AM

Apake bengap mau kesian ?
Quote mamaque 16-9-2015 11:00 AM
Bersih hari tu...bilangan rasmi kehadiran sekitar 25 ribu orang..
kali ni kita jangka kehadiran sekitar 300,000..syabs melayu bersatu!!Hidup Ketuanan Melayu!!
Quote bellaa 16-9-2015 11:01 AM
kemain lilit shawl kat leher

fefeling hazey sejok lettew

Quote DTECCONAN 16-9-2015 11:13 AM
naik bas?
Quote +#$!= 16-9-2015 11:15 AM
Tajuk dah merah. Wa punya komen pun jadi merah gak
Quote mirage_46 16-9-2015 11:16 AM
kah kah kah naik bas..  
Quote batmana 16-9-2015 11:19 AM
cam penyokong bola kelantan lak aku tgk.
Quote mixieleo 16-9-2015 11:19 AM
+#$!= replied at 16-9-2015 10:59 AM
Apake bengap mau kesian ?

Ko le bodoh nak mampus! Ada hati nak panggil aku bengap!! Ko rasa lepas behimpun ni maruah melayu suci murni balik ke!!!
Quote bangcak 16-9-2015 11:22 AM
bellaa replied at 16-9-2015 11:01 AM
kemain lilit shawl kat leher

fefeling hazey sejok lettew

pokcik dah agak dah
kl sejuk berkabus mcm kat ostolia hokehh!!

pokcik dah habaq tp kengkawan kat kokdiang takcaya
Quote +#$!= 16-9-2015 11:23 AM
mixieleo replied at 16-9-2015 03:19 AM
Ko le bodoh nak mampus! Ada hati nak panggil aku bengap!! Ko rasa lepas behimpun ni maruah melayu  ...

Maruah melayu okey je dari dulu hingga sekarang.  Ko nak kesian mereka apahal ngok ?
Quote sepiITUindah 16-9-2015 11:26 AM
dah kul 11 lebih ni ..dah ada 100k tak (tak sampai hati nak tanya dah ade 1 juta)
Quote mixieleo 16-9-2015 11:31 AM
+#$!= replied at 16-9-2015 11:23 AM
Maruah melayu okey je dari dulu hingga sekarang.  Ko nak kesian mereka apahal ngok ?

Kalau maruah melayu ko kata ok dari dulu sampai skrg!! Knp go gigih pergi berhimpun demi maruah melayu!!?? Ehh sapa lak yg bengap + bangang ni!! Ko cantik sikittt! Simpan sikit bodoh tu! Pergi berhimpun dulu la macai jap lagi aku dtg!!

Lihat semua komen(92)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.208422s Gzip On
To Top