Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Close

Kenapa Lelaki Melayu Kurang Menjadi Pilihan Hati?

11-11-2015 07:17 PM| Komen: 79

Artikel Oleh  Izzah Abbasy
Video Oleh  Izzah Abbasy, FirdausZ


Kenapa ya lelaki Melayu kurang menjadi pilihan wanita Melayu Malaysia? Selalu sahaja, kita tengok artis-artis dan pelajar yang belajar di luar negara pasti berkahwin dengan lelaki bukan Melayu. Terutama, 'mat salleh', lelaki Korea, Arab, Indonesia dan lain-lain.

Adakah ciri-ciri yang terdapat dalam diri lelaki warga asing ini TIADA dalam diri lelaki Melayu? Nak kata lelaki Melayu kita tiada rupa paras menarik, ramai saja yang 'handsome' malahan berduit. Betul tak? Ramai juga yang kahwin dengan lelaki bergelar Dato' dan jutawan.

Ha, sebenarnya, ia terpulang pada hati. Dari mata yang bertentang, timbullah rasa sayang. Akhirnya jatuh ke hati. Sebab itulah, cinta tak mengenal rupa paras, umur, bangsa mahupun agama.

Sungguhpun lelaki warga asing ini dikatakan romantik, penyayang dan rajin, lelaki Melayu juga apa kurangnya. Paling bernas alasan untuk 'back up' individu yang suka lelaki warga asing adalah wanita ini mempunyai citarasa mereka tersendiri. Nak buat macam mana lagi kan?

Terdahulu, seorang forumer Cari sudah memuatnaikkan alasan kenapa wanita Melayu tertarik dengan lelaki asing ini. Bolehlah klik dan baca untuk ketahui selanjutnya di http://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=909314&highlight=lelaki 

CARI Infonet


Apa Reaksi Anda...

Bagus
18
Marah
9
Terkejut
12
Sedih
8
Lawak
15
Bosan
17
Komen: 69
Komen

Komen Terbaru

Quote mynameisjoe 15-6-2017 02:16 PM
hmmmmmmmmm

Lain-lain Komen

Quote spiderman80 11-11-2015 07:32 PM
Minta PERKASA buat demo secara besar-besaran sebab WARTAWAN CARI mengemukakan soalan dan awek2 Melayu yang ditemuramah menyindir jejaka-jejaka Melayu!!

Quote ladybird_ 11-11-2015 07:48 PM
i loike pak arab.... ups
Quote Skuau 11-11-2015 09:00 PM
Bangla,Negro pon dh jd plhan wanita Melayu skrng ni......
Quote hijrah8 11-11-2015 09:47 PM
Bukan.. Lelaki melayu tak nak pompuan melayu.. Terpaksalahh pompuan tuu menakel awang itam.. Yg kapel ngan awang itam kbnykan badan pun taraf sado sado.. Muka pun tak berapalaa.. Abg melayu nak yg comel putih kurus cmn
Quote AbukRokok 11-11-2015 09:48 PM
1 - memperbaiki genetik keturunan


Quote hanamunir 11-11-2015 10:01 PM
senang nye nye gini la ea ..
contoh, baru je 2-3 hari lepas ada pakistan hantar cermin kat rumah iolss..
saja berbahasa, "dah makan ke?"
"oo, saya nanti dulu, balik rumah mandi, solat, baru makan"..
tak ke sejuk hati tu..bukan main lembut aje..
patut la budak2 pompuan ni banyak terpikat..
siap cakap, "saya sini sudah ada rumah, tu kat taman depan sana'..
nak melayu ke nak pakistan?
hahahahaha..
mana budak2 ni tak cair..
Quote nolya 12-11-2015 08:37 AM
lebih tepat, apa kata dibuat survey atau digariskan  poin-poin, apakah yg menjadi tarikan wanita melayu terhadap lelaki asing yg tak  ada pada lelaki melayu.  Rupanyakah,  duitnyakah, layanannyakah atau keserasiannyakah? What about his iman?
Quote |-0-| 12-11-2015 09:02 AM
Soalan macam nyanyok jer
Quote |-0-| 12-11-2015 09:03 AM
hijrah8 replied at 11-11-2015 09:47 PM
Bukan.. Lelaki melayu tak nak pompuan melayu.. Terpaksalahh pompuan tuu menakel awang itam.. Yg kape ...

Betul tuh.
Quote NoX 12-11-2015 09:09 AM
jawapan semua cam gud2 je... choyyy..
Quote hijrah8 12-11-2015 09:32 AM
AbukRokok replied at 11-11-2015 09:48 PM
1 - memperbaiki genetik keturunan

Kalo ngan negro Tuh menjahanamkan genetik.. Baik aku kawin ngan India at least keturunan itam je.. Paras rupa lawa lagi.. Kalo negro tak sanggup beb dgn hitamnya.. Rambut kinting halus, hidung kembang setaman.. Silap hb gemuk
Quote hijrah8 12-11-2015 09:33 AM
hanamunir replied at 11-11-2015 10:01 PM
senang nye nye gini la ea ..
contoh, baru je 2-3 hari lepas ada pakistan hantar cermin kat rumah io ...

Paki ni kedekut dgn pengoto.. Sapa nak amiklaa
Quote piao 12-11-2015 09:39 AM
kakaka tak takut ke tebu dia hitam dan berkulit lebih?
Quote i-m-cik-pot-pet 12-11-2015 10:20 AM
lelaki melayu dah x mcm lelaki melayu dulu...
dulu family diutamakan....
sekarang tau nak enjoy jer...
Quote hijrah8 12-11-2015 10:33 AM
|-0-| replied at 12-11-2015 09:03 AM
Betul tuh.

Sedara aku kawin ngan negro masa buat phd.. Itulahh anaknye kembang setaman pas tuu fefeling kokesen dan kalo bercakap ramai lelaki meminatinye.. Aku lak buat muka bodo dlm ati lelaki Tuh buta kot
Quote |-0-| 12-11-2015 11:18 AM
hijrah8 replied at 12-11-2015 10:33 AM
Sedara aku kawin ngan negro masa buat phd.. Itulahh anaknye kembang setaman pas tuu fefeling kokes ...


Quote bluehedgehog 12-11-2015 11:47 AM
di uni:
70% pompuan
30% laki

so apa masalah laki? malas
Quote hijrah8 12-11-2015 11:58 AM
bluehedgehog replied at 12-11-2015 11:47 AM
di uni:
70% pompuan
30% laki

Lelaki tak malas dia masuk u gak.. Universiti sg buloh, universiti taman tasik kat tepeng.. Satu u lagi semua daerah ada univ anti dadah.. Tetiap pagi kawad.. Satu lagi unitata..
Quote DaisyD 12-11-2015 04:40 PM
negro kalau dapat macam ala ala theo walcott tu okay apa, handsome juga

Lihat semua komen(79)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.071068s Gzip On
To Top