CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Resipi Melayu Kuih Tepung Talam Berlemak

12-11-2015 06:41 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 3834| Komen: 0

Description: Kuih tepung talam yang sesuai dimakan bersama kopi...
Oleh Fyruz Hanna


1 1/2 cawan tepung gandum
1 1/2 cawan air gula merah yang 
dimasak dan disejuk kan sejukkan
2 cawan santan cair

cara-cara:-
campur semua bahan dan tapis..
kemudian masuk kan dalam loyang dan kukus selama 20 minit.

bahagian atas:-


1/2 cwn tepung beras
3 cawan santan
1sudu kecil garam

Cara Penyediaan
campur semua bahan dan panaskan atas api.
cukup sampai dia berasap je..jangan masak sampai berketul.
Setelah masak tuang ke dalam bekas dan kukus selama 15 minit.
Sejukkan
Sedia dihidang

29

Bagus
24

Marah
31

Terkejut
20

Sedih
22

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (141 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

23-4-2024 03:28 PM GMT+8 , Processed in 0.038917 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top