Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Close

Bolehkah Di Zaman Ini Berbelanja RM10 Sehari?

27-11-2015 05:01 PM| Komen: 122

Oleh Izzah Abbasy




Kebanyakan ramai akan mengeluh bila ditanyakan soal bajet. Dalam kesibukan kerja harian dan peningkatan kos saban tahun, bajet dianggap sebagai bebanan tambahan dan sering kali menjadi tekanan kepada setiap individu.

Rata-rata orang ramai sudah mula berkira-kira untuk membeli segala keperluan. Sehinggakan ada yang tidak mampu menyimpan wang kerana peningkatan kos sara hidup.

Adakah perbelanjaan kita setiap hari masih seperti dahulu, dengan hanya RM10 sudah pun memadai? - CARI Infonet

Apa Reaksi Anda...

Bagus
20
Marah
8
Terkejut
25
Sedih
17
Lawak
14
Bosan
18
Komen: 122
Komen

Komen Terbaru

Quote livina1917 7-1-2016 02:20 PM
Assalamualaikum,
Hidup makin tersepit. Semua memerlukan duit sekarang ni. Tahun Baru 2016 dah bermula. Kehidupan makin mencabar. Bak kata orang, kena buat dua atau tiga kerja dalam satu2 masa. PTPTN lagi. Try klik link di bawah ni :-
http://goo.gl/xTn29f
Jangan terkejut Begitu mudahnya nak capai kebebasan kewangan.  Selamat berjaya mencapai kejayaan

Lain-lain Komen

Quote TPPA 27-11-2015 05:06 PM
Jadahnya makan tiga hari sekali?
Quote poison_paradise 27-11-2015 05:08 PM
Bertabah lah... Berjimat cermat uols
Quote Ferr_Remy 27-11-2015 05:42 PM
Ni sbb macai Ameno bodo la yg x abes2 brsyukur
Quote tungkai 27-11-2015 05:47 PM
Makan 3 hari sekali..??
Quote famri7 27-11-2015 05:51 PM
Boleh jah kalau kau x drama queen nk hapload dkat ista ko mencekik apa hari nih..propa sngt bangsat!
Quote famri7 27-11-2015 05:51 PM
Boleh jah kalau kau x drama queen nk hapload dkat ista ko mencekik apa hari nih..propa sngt bangsat!
Quote -electrifying- 27-11-2015 06:01 PM
Dulu rm5 pon dh ckup... Sekarang rm10 pon mkn skali je masa lunch
Quote GhostWalking 27-11-2015 06:10 PM
Boleh kalau aku duduk rumah je
Quote GhostWalking 27-11-2015 06:11 PM
Kalau mkn 3x boleh la beli nasi lemak 1.5 yg jenis nasi banyak.pastu mendapat la dek mcm2 penyakit
Quote akusukaq 27-11-2015 06:23 PM
Ferr_Remy replied at 27-11-2015 09:42 AM
Ni sbb macai Ameno bodo la yg x abes2 brsyukur

Kalu dapig jadi gomen nanti tentu rakyat hidup senang lenang dan kaya raya
Masa tu baru cina dapig mahu beryukur
Quote vespa_oren 27-11-2015 06:37 PM
Boleh jer dudk mak, ayah pastu makan, minum semua mak, ayah tanggung
Quote Lollipop111 27-11-2015 06:45 PM
ad org spend ratus ribu utk kursus kawin kt overseas. duit anak yatim/miskin pulak tuh.

ad org lesapkn duit lembu 250juta and lepas.

ad org beli cincin berlian 24juta.

ad org dpt geran juta2x tp output kosong kt universiti tuh.

ad org makan gaji buta kt kabinet tuh tp gaji riban2x. asal tak cukup, nekkn kos.

ad org nekkan tarif wlu untung bilion.

ad org sedut minyak negara and untung billion, war sana sini tp rakyat tak merasa.

dan laen2x....letih nk list tp sedih jugak dgn nasib rakyat kebanyakan.

ap nk jadi negaraku....
Quote clarizsa 27-11-2015 07:03 PM
boleh klu idup sorg sebatang kera...

Quote cm_matjawasp 27-11-2015 07:14 PM
Boleh kalau kerja kedai makan
Quote GhostWalking 27-11-2015 07:15 PM
Boleh kalau ada sugar daddy
Quote Ferr_Remy 27-11-2015 07:23 PM
akusukaq replied at 27-11-2015 06:23 PM
Kalu dapig jadi gomen nanti tentu rakyat hidup senang lenang dan kaya raya
Masa tu baru cina dapi ...

Ni la namanya macai bodo. Da sah2 dlm undang2 Malaysia Cina takleh jadi pemerintah... Pelikkan Melayu diperbodohkan dan lebih rela kena pijak dengan Melayu lol
Quote Mary_jane 27-11-2015 08:45 PM
Boleh kalau ada 10 ringgit, bukan 10 rupiah.
Quote cHimo 27-11-2015 08:51 PM
Boleh laa sapa bilang tak boleh.. Utk sehari jaa laa besoknya kena isi minyak kereta dah
Quote kivio 28-11-2015 12:43 AM
Cukur cukur cukur.
Dah rapat dah nie cukur.
Hehehe

Lihat semua komen(122)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.074590s Gzip On
To Top