CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

“Kita Bukan Kaunselor..” – Linda Onn & Kudsia Kahar Ulas Isu DJ Radio Tiada Empati, Pendengar Hanya Cari Tempat Luahan

2-4-2024 07:08 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 7464| Komen: 45

Description: Baru-baru ini, isu penyampai radio yang didakwa tiada empati terhadap pendengar itu telah mengundang penyampai radio Linda Onn untuk memberi pendapatnya. Linda juga berkongsi caranya untuk menjawab lu ...



Baru-baru ini, isu penyampai radio yang didakwa tiada empati terhadap pendengar itu telah mengundang penyampai radio Linda Onn untuk memberi pendapatnya. Linda juga berkongsi caranya untuk menjawab luahan pendengar supaya tiada mana-mana pihak yang disakiti.

Menurut Linda, pendengar yang berkongsi cerita dengan penyampai radio itu sepatutnya didengari dan bukan untuk dikomen berkenaan masalah yang diceritakan. Untuk menjaga hati semua pihak, DJ yang bertugas patutnya tahu cara yang betul untuk menjawab bagi mengelak sebarang salah faham berlaku.

"Saya akan cakap terima kasih sudi berkongsi diharapkan awak tabah mengharungi hari-hari mendatang dan awak buat keputusan sebaik-baiknya untuk diri awak. Apa sahaja keputusan awak pastinya dihormati oleh orang sekeliling."

Pada masa yang sama, bekas penyampai radio Kudsia Kahar juga berpendapat yang sama. Menurutnya, seorang penyampai radio tidak layak untuk menjadi pakar dalam kehidupan seseorang dan menghakimi atau memberi jalan penyelesaian.



Tambah Kudsia, kebanyakan pendengar hanya mahu berkongsi dan mencari tempat untuk mendengar luahan hati mereka sahaja dan bukan untuk mencari solusi.

"Tiada pendengar mengharapkan DJ sebenarnya untuk menyelesaikan masalah mereka. That is never the expectation. Itu memang daripada sejak azali lah stesen radio swasta dekat Malaysia ni sebab kita tahu dan pendengar bijak.
 
"Mereka tahu kita bukannya kaunselor, kita bukannya ahli psikologis atau pakar psikologis. Jadi mereka tahu kita tak akan beri mereka jawapan tapi dia nak kita mendengar. A shoulder to cry dan untuk seseorang mengatakan saya faham.
Terdahulu, selebriti Neelofa telah menerima kecaman hebat daripada pengguna media sosial apabila didakwa tiada empati ketika menasihati seorang pendengar yang berkongsi kisah tentang keluarganya."

SUMBER : TikTok/Beautifulnara


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote eizarz 2-4-2024 07:15 PM
kelopak kan bodo..astro suka sgt ngan bimbo ni
Quote princessmiang 2-4-2024 07:39 PM
Nelopakbungkos, benak, jenie dan oren is shaking
Quote newyork 2-4-2024 07:50 PM
Zaman nilopak dah bau2 tanah..kenapa la nak amik dia lg..
Quote hyie 2-4-2024 08:45 PM
bagus sangat perkongsian diorang ni. Nampak la memang bercakap guna akal. Gituu
Quote alesandra 2-4-2024 08:50 PM
kudsia ni rupanya masih lagi bersiaran ye kat litefm.part time?..lepas gian kot
Quote Nizleen86 2-4-2024 08:55 PM
Dj2 berkaliber sebelum masuk dj2 pelawak, instapemes, jahlop dan sebagainya.
Quote jihyomelly 2-4-2024 08:58 PM

mohon hadam!!!!
Quote Cleocatra 2-4-2024 10:21 PM
princessmiang replied at 2-4-2024 07:39 PM
Nelopakbungkos, benak, jenie dan oren is shaking

Kahkahkah...... sekejap lagi badi p*k* masuk mengadap. Itu je la modal sheol
Quote cmf_jeangrey 2-4-2024 11:46 PM
What do you expect jawapan dari DJ dr program lawak? Dan guest yg habis takat sekolah menengah dan tidak pernah buat paper/research dan sebagainya? Yg hobi mereka bukan membaca?

Sebab tu iols x boleh dgr radio yg DJnya datang dr program2 uneducated, yg paling hebat pun membahan ketawakan orang lain..hujung2 itulah resultnya

Quote bintangct 2-4-2024 11:47 PM
hahahhaha aku suka kali ni betul² kena kepala kelopak sendiri
Quote Dodod 3-4-2024 05:31 AM
Dj dulu2 mmg berkaliber..skrg kebanyakkan yg jd dj bukan org yg belajar dari bidangnya..itulah silapnya mengambil org yg bukan sepatutnya.
Quote tembamgirl09 3-4-2024 05:55 AM
btol kata Kudsia
Quote Sesuatu… 3-4-2024 06:01 AM
So ape komen jah? Dia kan defensive and terpaling. Oh nabil pon kena jugak dlm tu. Berikan la sepatah 2 kata
Quote Diamondmoney 3-4-2024 06:03 AM
Adan uker jah

Kudsia kt kalau dia ada masa kejadian dia akn direct call utk sound bodo 2 ekor tu
Quote fadz84 3-4-2024 06:56 AM
alesandra replied at 2-4-2024 08:50 PM
kudsia ni rupanya masih lagi bersiaran ye kat litefm.part time?..lepas gian kot

Haah terdengar kudsia kat litefm aritu.. segmen lagu2 dari old movies..
Quote nad014 3-4-2024 07:40 AM
fadz84 replied at 3-4-2024 06:56 AM
Haah terdengar kudsia kat litefm aritu.. segmen lagu2 dari old movies..

yessza dia jadi dj kat lite Fm , tak boleh terima bila phat fabes jadi DJ lite , lagu mak aii hauk
Quote MatDeghem 3-4-2024 08:17 AM
IMG-20210425-WA0000.jpg





#bodo


Quote adra5028 3-4-2024 08:37 AM

hahahaha..mmg mcm bodoh selipar dia..skg air drinking water lopa tu masuk eco da..hahaha
Quote mamapea 3-4-2024 09:07 AM
aku pun dh tak dgr radio2 femes ni...bnyk ketawa yg tak kelakar bagi aku...semua lawak bodoh...aku dgr mutiara fm skrg sbb rasa mcm kt kampung ...hilang la rindu nk blk kampung...mutiara fm ptg2 ada ceramah agama...bnyk gak dpt ilmu yg berguna...aku dh rimas dgn pelawak2 ni...semua syok sndr...kelopak ni pun sama la...

Lihat semua komen(45)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

19-4-2024 06:37 AM GMT+8 , Processed in 0.064085 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top