CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Kerja Sebagai Jurujual Dijadikan Persoalan, Sajat Respons ‘Saya Tak Kaya Tapi Rajin’

8-4-2024 12:11 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 10259| Komen: 18

Description: Usahawan dan pempengaruh media sosial, Sajat mencuri perhatian netizen apabila bekerja sebagai jurujual di sebuah kedai kecantikan di Australia.


Usahawan dan pempengaruh media sosial, Sajat mencuri perhatian netizen apabila bekerja sebagai jurujual di sebuah kedai kecantikan di Australia.

Menerusi hantaran di Instagram, Sajat memuat naik video siaran langsung dan terdapat individu yang mempersoalkan kekayaannya semasa di Malaysia.


"Di Malaysia orang kaya kenapa di Aussie kerja di Watsons? Malam kerja di bar?"

Tidak berdiam diri, Sajat menafikan dia bukan orang kaya dan pekerjaan tersebut merupakan sumber rezeki buat dirinya.

"Saya tak kaya tapi saya seorang yang rajin. Bila rajin ada duit sis.

"Rajin tu tak kira apa kita buat. Kaya tak datang bergolek tapi kalau kita rajin, kita akan dapat kesenangan."

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen setuju dengan pandangan Sajat yang masih boleh menyara kehidupan berada di luar negara.

"Inspired!"

"Betul kata-kata Sajat ni."

"Kalau rajin, pergi mana pun boleh kerja."

Sumber: Instagram/Ohbulan

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Perawankota 8-4-2024 04:52 PM
Aku setuju bab dia rajin bekerja tu je… kat Malaysia dia kaya maybe ada yg pegang dia
Quote scrocth 8-4-2024 04:59 PM
Sepatutnya artis2 sendu bila agak dh xda job tu kena beranikan diri kerja2 di tempat awam mcm sajat jgk. Xkan selamanya nk berharap pd persatuan nk hulur bantuan kan? Lgpn kerja mcm di watson tu betul2 ikut shift. Cukup jam boleh blk rumah. Yg artis2 konon2 glamor, kerja dari subuh hingga ke subuh esoknya utk 3 bulan tp payment dpt dlm 10 ribu ja. Betul2 xsihat sbnrnya industri hiburan ni.
Quote _blackbird 8-4-2024 05:01 PM
Salah ke org berduit kerja biasa2? Aku jumpa few juga tapi org tua la yg berduit, setahun 3-4x melancong overseas europe, usa, japan negara2 yg expensive tapi kerja kedai makan, bawak grab dll, main reason sebab bosan dan stress duduk rumah.

Ermm sajat maybe lah byk duit masa kat malaysia tapi kan dia lari bukan dia bawa semua duit dia pon. Aku rasa dia mcm pernah ckp dia bawa few jongkong emas je masa dia lari tu. Dia dah berapa lama lari, mesti lah dia kena cari income juga kalau tak mcm mana nak survive. Yg tanya tu alahai tak pernah dgr ke peribahasa bukit kalau tarah hari2 pon gondol. Ni mesti spm cukup2 makan je
Quote ezacbee 8-4-2024 08:28 PM
Retis je yg malu nak keje camtu.
Quote Orix 8-4-2024 09:57 PM
Typical org melayu, kalau dah kaya, baik duk umah goyang kaki. Typical org melayu kalau org tu dh kaya, suh berhenti kerja, bg peluang pd org lain. Typical org melayu, kalau dah tua x payah keje duk atas sejadah je. U go sajat!!!
Quote da_vinci 9-4-2024 11:07 AM
orang cina jer aku tgk dah tua2pun kerja lagi...korang tgk nyonya2 tu, yang kejer bahagian retail kat shopping complex tu selamba jer tua2....melayu jer, asal dah 55 jer pencen goyang kaki kat rumah
Quote Manusiabesa 9-4-2024 11:18 AM
Jat dh lama xmasak kuih muih ke. Dh xfyp. Dulu kerap fyp. Kipap,donat, eh mcm2 la ditrynya walupun smua xmnjdi sgt kekekeke
Quote elnor_81 9-4-2024 11:50 AM
da_vinci replied at 9-4-2024 11:07 AM
orang cina jer aku tgk dah tua2pun kerja lagi...korang tgk nyonya2 tu, yang kejer bahagian retail ka ...

Sme mcm ad org aku kenal. Xnk keje itu..xnk keje ini. Sian bini tanggung bewak. Klo aku..lme dh aku kakikan nyah dr umah aku. Jenis dpt bini baik...
Quote krustykrab 9-4-2024 01:08 PM
da_vinci replied at 9-4-2024 11:07 AM
orang cina jer aku tgk dah tua2pun kerja lagi...korang tgk nyonya2 tu, yang kejer bahagian retail ka ...

Ko prng tgk tak content yg org melayu buat bila terjumpa org2 yg dh tua2 masih bekerja?
Dgn rekod aktiviti org tu tanpa kebenaran, boh lagu sedih2, lps tu dok buat caption mcm salahkn anak2. Tak pun sibuk dok kecam " dah tua2 tu fokus pd ibadah je rete tk masuk kubur"

Cer ko bygkn acik2 dgn tudung labuh kusam keje kat watson promote brg
Quote hokeypokey 9-4-2024 03:49 PM
bagus la dia kerja, bkn mencuri.. yg ni pun jadi isu ke..
Quote arwenlotr 9-4-2024 04:08 PM
Saloon dia bungkus ke?
Quote laksmanabentan 10-4-2024 06:50 PM
Dato Red tu kena tengok sajat nih… x malu nak kerja jadi salesgirl segala… bukan mengemis kat TikTok tuh… cari kerja tu jadi pengawal keselamatan ker.. da banyak experience kot boleh jadi ketua pengawal keselamatan kot kalau dia nak… tapi ini mengemis segala… yukkcsss
Quote laksmanabentan 10-4-2024 06:51 PM
arwenlotr replied at 9-4-2024 04:08 PM
Saloon dia bungkus ke?

Bungkus uolllsss… aritu dia bagi alasan kononnya diganggu laa oleh mamat arab ke apa gitu…
Quote putericahaya999 10-4-2024 07:33 PM
X balik raya ke bamjat
Quote lanacondor 10-4-2024 09:26 PM
Ye ni salah 1 aku meluat. Org kje sikit2 rekod ckp kesian. Ada aritu akak pmpn tu muda sihat kje angkat tong gas. Pon ckp kesian2 masing2. Bodoh je. Abis nk kje kerani je smpi mati?
Quote midori888 10-4-2024 09:50 PM
da_vinci replied at 9-4-2024 11:07 AM
orang cina jer aku tgk dah tua2pun kerja lagi...korang tgk nyonya2 tu, yang kejer bahagian retail ka ...

Salah tu ..bukan goyang kaki lepas pencen, tapi lebih nak focus amal ibadat utk bekal akhirat. Kalu asyik dgn kerja, mana sempat nak buat amalan sunat, solat2 sunat, nak zikir, nak kerap katam Al Quran, nak baca tafsir, hadis segala.

Bagi non Muslim, hidup diorg atas dunia sajer. Apa lg yg diorg bole buat selain cari duit dan kumpul harta dunia.



Quote gideoncross 10-4-2024 10:19 PM
Sngnya kat luar negeri boleh dpt krja
Quote gideoncross 10-4-2024 10:19 PM
Manusiabesa replied at 9-4-2024 11:18 AM
Jat dh lama xmasak kuih muih ke. Dh xfyp. Dulu kerap fyp. Kipap,donat, eh mcm2 la ditrynya walupun s ...

Aiol hri tu layan Live dia yg mkn brbuka

Lihat semua komen(18)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 01:15 PM GMT+8 , Processed in 0.054097 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top