CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
CariDotMy Portal Portal Utama Trending Lihat artikel

Kantoi Menipu Resit Di Uptown, Gadis Ini Kongsi Situasi Sebenar

14-5-2024 10:34 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 9143| Komen: 38

Description: Seorang gadis yang didakwa menipu resit di Uptown Sungai Petani tampil menceritakan kisah sebenar pada malam kejadian.



Seorang gadis yang didakwa menipu resit di Uptown Sungai Petani tampil menceritakan kisah sebenar pada malam kejadian.

Gadis yang menggunakan akaun TikTok @mielatsiong berkata, dia sebenarnya telah mengakui kesalahan dan membayar jumlah yang sebenar kepada peniaga.

Dia tidak berpuas hati dengan tindakan peniaga yang merakam serta memuat naik video tersebut ke media sosial sedangkan dia sudah merayu supaya ianya dipadam.


Katanya lagi, jika tujuan peniaga untuk menjadikan kejadian itu sebagai pengajaran, peniaga sepatutnya mengaburkan wajahnya terlebih dahulu.

"Kenapa tak blurkan video? Lepastu siap cut lagi, dah bagi barang tak nak pulak tunjuk. Dah bayar tak mau pulak bagitahu, nak mention aku scam je. Ni dah sampai berapa view."

Miela berkata, peniaga tidak memuat naik video penuh di mana dia sebenarnya sudah membayar dan memulangkan semula barang.

Kredit: TikTok @mielatsiong/OhMedia


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan
Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sharlenetexas 14-5-2024 10:40 PM
No receipt no gossip.


Quote felinecat 14-5-2024 10:45 PM
So sebelum ni dh biasa buat ke tipu receipt. Dh kantoi baru ngaku, klu x kantoi mcmne, elok la sebarkan muke boleh peniaga lain berjaga2
Quote jari10 14-5-2024 10:50 PM
Mendapatlahh.. aku tak rasa ni first time dia scam org..first time kantoi, yes
Quote B40tastePosh 14-5-2024 11:06 PM
Spek mata and tudung tu beli hasil edit mengedit ke?
Quote rosmahisham 15-5-2024 12:34 AM
Ni lawa sikit paka itudung n make up.npk la bijak sikir.
Quote fullmoon 15-5-2024 12:49 AM
Padan muka. Kalau kat supermarket besar, kalau dh kena tangkap mencuri ko nak bayar balik pun supermarket x layan, pi balai je masuk lokap.
Quote vespa_oren 15-5-2024 05:21 AM
perempuan memang x pernah salah
Quote Thunderclouds 15-5-2024 06:49 AM
Urghhhhh...
Ni bukan ci la natttttttttt
Quote limesherbet 15-5-2024 06:51 AM
Ingatkan tak lawa & pencuri je....rupanya package bodoh skali......eh dah mencuri harusla tunjuk muka pencuri ni supaya org lain berjaga² dik
Quote krustykrab 15-5-2024 07:21 AM
Skrg ni trend kan pesalah akn menjawab itu ini salahkn balik kat pengadu. Belajar kat politaik la ni kan kan kan...
Masa nk menipu free hair. Bila nk buat video kononnya teraniaya teruihhhh ko balut rambut tu..
Quote lostnfaun 15-5-2024 07:39 AM
Tau plak rasa malu ek.

Masa dok menipu org tue takde rasa apa plak.
Quote zehra2 15-5-2024 07:43 AM
tetiba bertidung. dlm rambut karat
Quote lightheaded67 15-5-2024 07:49 AM
limesherbet replied at 15-5-2024 06:51 AM
Ingatkan tak lawa & pencuri je....rupanya package bodoh skali......eh dah mencuri harusla tunjuk muk ...

tulah konpiden nauuu
Quote shamsadis 15-5-2024 07:59 AM
samada ko malu atau masuk penjara, ada rekod jenayah menipu?
Quote renko 15-5-2024 09:37 AM
muka bitch kaki blowjob je dia ni
Quote Samerosie 15-5-2024 09:45 AM
Amboi, dah buat tahik buat video pulak siap pakai props tudung bagai ..masa buat kerja siap dgn bf bagai, tak ingat lak Tuhan.
Quote kepompong 15-5-2024 10:05 AM
apa motif dia buat content bela diri?? dah memang salah. Duk diam2 sudah... lagipun malam terkantoi tu ngan rambut serabai muka serabai mana org kenal dah kalau mekap lawa2
Quote Samerosie 15-5-2024 10:12 AM
kepompong replied at 15-5-2024 10:05 AM
apa motif dia buat content bela diri?? dah memang salah. Duk diam2 sudah... lagipun malam terkantoi  ...

Karen mana pernah salah...karen SP haha
Quote kucingitam 15-5-2024 11:21 AM
kau menipu tu dah terang2 salah dik...lagilah dengan niat... takyah justify gini gitu..

Lihat semua komen(38)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-5-2024 01:17 AM GMT+8 , Processed in 0.327878 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top