CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Tetamu majlis perkahwinan dapat hadiah anak ayam, zaman dulu bagi telur rebus

15-5-2024 08:22 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 8178| Komen: 10

Description: JAKARTA – Sebuah video tular di laman sosial memaparkan tetamu yang hadir ke sebuah majlis perkahwinan menerima buah tangan unik untuk dibawa pulang, lapor portal berita Wolipop semalam.


JAKARTA – Sebuah video tular di laman sosial memaparkan tetamu yang hadir ke sebuah majlis perkahwinan menerima buah tangan unik untuk dibawa pulang, lapor portal berita Wolipop semalam. 

Lebih mengejutkan kerana buah tangan tersebut merupakan anak ayam. 

Menerusi rakaman yang dimuat naik di platform TikTok oleh akaun @barbie.sin, puluhan kotak hadiah berwarna coklat diisi dengan anak ayam.

Anak-anak ayam itu pula memiliki pelbagai warna seperti jingga, merah jambu, hijau, kuning dan lain-lain.

Kejadian berlaku di Mojosari, daerah Mojokerto, wilayah Jawa Timur. 

Video berkenaan mendapat jumlah tontonan lebih daripada 1.4 juta.

“Buah tangan yang sangat berguna,” kata seorang pengguna laman sosial. – AGENSI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote SalenaGomez 15-5-2024 08:34 AM
Xtau nak kata, konoha ni mmg bengong agaknya. Chances anak ayam tu mati during kenduri tu tinggi, x semua org nak bela, x pasal2 aniaya haiwan.

Haritu viral bg sayur2 tu ok lah juga. Kawen pon nak buat konten ya
Quote green~tea 15-5-2024 08:36 AM
Bodoh laaa bg mende gini.. ni genocide besar2an anak ayam ke?????


Biasa mati je anak2 ayam tu budak2 buat baling2 cekik2..

Bodoh laaaaaaaa
Quote misc 15-5-2024 12:49 PM
Siapa la rajin nak bela sekor anak ayam. Kalau bagi ayam besar boleh la balik sembelih buat ayam masak merah.
Quote B40tastePosh 15-5-2024 12:52 PM
Entah ada yg bagi kucing makan, ular sawa makan

Konoha kan sakit jiwa macam nusibatraya
Quote I.K.A888990 15-5-2024 01:50 PM
benda yg simple je kau pi buat susah
Quote prettygood 15-5-2024 07:57 PM
aduh ko ni.. jgnlah seksa ayam tu cam tu... agak2 lah pun nk buat doorgift benda hidup.. gunalah akal fikiran yg allah dah bagi tu
Quote mejaputih 15-5-2024 08:46 PM
aniaya binatang mcm ni...ntah dpt cukup oksigen tak anak2 ayam tu dlm bungkusan tu...
Quote dagusengett 15-5-2024 08:51 PM
Pernah nampak anak ayam warna warni kat expo agro dulu
Depa kalerkan ke
Cian
Quote krustykrab 15-5-2024 08:56 PM
Ni mesti kenduri kawin ke2 nusarayau dgn priskis.
Quote noor2 15-5-2024 09:25 PM
Kalau x bodo mmg bukan indon namanya..

Lihat semua komen(10)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-5-2024 02:08 AM GMT+8 , Processed in 0.044979 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top