CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Anak Ahmad Zahid, Nurulhidayah lega pernikahan disahkan kerajaan Malaysia

15-5-2024 08:30 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 10035| Komen: 17

Description: PETALING JAYA – Anak Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi, Nurulhidayah berkongsi perasaan lega apabila pernikahannya bersama suami disahkan oleh kerajaan Malaysia.


PETALING JAYA – Anak Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi, Nurulhidayah berkongsi perasaan lega apabila pernikahannya bersama suami disahkan oleh kerajaan Malaysia.

Nurulhidayah dalam satu perkongsian di Instagram memaklumkan proses bagi mendapatkan pengesahan tersebut memakan masa selama tujuh tahun.

“Alhamdulillah selepas tujuh tahun. Segalanya menjadi proses dan pengajaran dalam sebuah perjalanan hidup.

“Jangan mengambil mudah perkara yang kita anggap mudah dan menjadi kebiasaan bagi mereka yang mengambil kesempatan atas kemudahan yang bakal memberi implikasi kemudian hari,” katanya di sini hari ini.

Melalui tinjauan di ruang komen, Nurulhidayah ketika menjawab persoalan mengenai perkahwinannya, beliau memaklumkan bahawa surat nikah tersebut dari kerajaan Arab Saudi yang perlu disahkan di Malaysia.

“Nikah sah di Mekah cuma tiada pengesahan dan sijil nikah di Malaysia.


“Pernikahan di luar negara perlu mendapat pengesahan di Malaysia baru boleh dapat surat dan sijil nikah dari kerajaan Malaysia,” katanya.

Untuk rekod, Nurulhidayah bernikah pada Jun 2017 bersama pilihan hatinya, Datuk Saiful Nizam Mohd. Yusoff di Masjid al-Haram, Mekah. 

Sumber – KOSMO! ONLINE.

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ketambangkang 15-5-2024 12:03 PM
wlupun anak somebody tetap mengikut saluran yg betul tau..tibehhh
Quote stingergrumpy 15-5-2024 12:16 PM
Wah lama jugak kena 'puasa'... berapa tahun air gatal bertakung ni?
Quote hayati_hassan 15-5-2024 03:36 PM
punya xcerdik anak menteri xtau apa yg patut dibuat kalu nikah diluar negara
Quote hyie 15-5-2024 03:56 PM
eh kepala laki dia dengan badan dia macam mix n match gitu dalam gambar tu. Maybe sebab leher heols jinjang sikit. Ke caner? matilah ni dikira body shaming tak?
Quote rbmy 15-5-2024 04:04 PM
stingergrumpy replied at 15-5-2024 12:16 PM
Wah lama jugak kena 'puasa'... berapa tahun air gatal bertakung ni?

takde makna la.. hahhahahhaa sah nikahnya.. cuma sijil je lambat
Quote zuriey 15-5-2024 05:37 PM
Sampai dah arwah si "kakak"
Baru setel
Quote nw111 15-5-2024 08:32 PM
Cepat sheols move on...bukan lama sgt laki sheols mati masa sheols kawin tu...
Quote Zeatyisaac 15-5-2024 09:26 PM
Husband dia taknak cari pengganti 'kakak' Ker?
Quote syamzana 15-5-2024 09:48 PM
oiiii lamanya kalau branak pinak lagumana nak buat surat branak anak?
ingatkan dah settle nikoh blk msia reg je la. nikah elok2 kat luar pun payah nak sahkan ke?  
Quote melinda_kerr 15-5-2024 10:04 PM
Rare rupa suami sheols
Quote Perils 15-5-2024 11:37 PM
nw111 replied at 15-5-2024 08:32 PM
Cepat sheols move on...bukan lama sgt laki sheols mati masa sheols kawin tu...

Minda jht aku fkr lg jht drpd tu
Quote nw111 16-5-2024 05:35 AM
Perils replied at 15-5-2024 11:37 PM
Minda jht aku fkr lg jht drpd tu

Cer citer..
Quote Perwira2022 16-5-2024 08:09 AM
Bukti muka tak hensem tak semestinya takde masa depan
Quote stingergrumpy 16-5-2024 09:58 AM
rbmy replied at 15-5-2024 04:04 PM
takde makna la.. hahhahahhaa sah nikahnya.. cuma sijil je lambat

Oh boleh main ler maknanya? Aku ingat ibarat macam nikah gantung giteww....tak boleh menenggek until after buat majlis receptions

Kahkahkahkahksh
Quote rbmy 16-5-2024 10:05 AM
Edited by rbmy at 16-5-2024 10:06 AM
stingergrumpy replied at 16-5-2024 09:58 AM
Oh boleh main ler maknanya? Aku ingat ibarat macam nikah gantung giteww....tak boleh menenggek unt ...

WOWW....
kalau macam tu tak bole sure kaklong nuyul ni dah meroyan naik air. hahhaha
nikah tu halal cuma perlu pengesahan la kan...
wali saksi semua ada..
salah nya cuma nikah takde kebenaran JAWI sebab renyahhh prosesnyaaa
wpun KAKAK MADU kau izinkan tp kena la turun naik mahkamah jawi semua \
dokumentasi semua yg buat kaklong nuyul tak tahan nak hadap,.
so kita nikah dulu esok2 bleh pikir..
Quote Kitty_catz 16-5-2024 11:02 AM
udoh kenapa k long kawen obeseas kalu arwah bini nomo syatu setujuuuuuuuuuuu?
Quote ctkusiam 16-5-2024 12:02 PM
Bini bernombor ke?

Lihat semua komen(17)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-5-2024 12:58 AM GMT+8 , Processed in 0.301789 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top