CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

“Silalah Pindah Ke Gaza Sekarang Dan Bantu Orang Di Sana” – Azhar Sulaiman Kritik Artis Sokong Palestin, Seriuslah?

16-5-2024 08:05 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 13950| Komen: 140

Description: Gerakan #Blockout2024 jadi bualan panas di media sosial sehingga ramai artis tampil memberikan pelbagai pandangan. Walau bagaimanapun pelakon veteran, Azhar Sulaiman mengejutkan netizen kerana difaham ...


Gerakan #Blockout2024 jadi bualan panas di media sosial sehingga ramai artis tampil memberikan pelbagai pandangan. Walau bagaimanapun pelakon veteran, Azhar Sulaiman mengejutkan netizen kerana difahamkan mengkritik rakan artis yang menyokong pejuang Palestin.

Menerusi hantaran Instagram yang dikongsi, Azhar menyuruh artis yang menyokong palestin untuk berpindah ke negara itu.

Dia juga berpendapat negara itu sedang bergolak disebabkan oleh pejuang Palestin dan memberikan lesen kepada Israel untuk melancarkan serangan ke negara berkenaan.

"Kepada artis-artis Malaysia yang lantang sangat sokong H***s buat serangan pada 7 Oktober 2023, silalah pindah ke Gaza sekarang dan bantu orang di sana."

Jangan sedap mulut saja promosi dan sokong orang lain pergi berperang.



Bapa kepada pempengaruh, Leona juga difahamkan mengeluarkan kata-kata kesat di hantaran berkenaan yang menaikkan kemarahan netizen.

"Rakyat Gaza menderita dan kalian masih gembira meneruskan kehidupan dan bergerak ke hadapan (move on). Macam s*al."

Namun hasil pemerhatian kami, Azhar Sulaiman telah memadam hantaran yang dibuat setelah menerima kecaman teruk dari netizen.

Tak patut sebenarnya Azhar mengeluarkan kenyataan macam ni. Sama-samalah kita doakan dia sedar dengan kesilapan yang dibuat.


Kredit: Instagram @azharbsulaiman/OhMedia

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote anilanil 16-5-2024 08:16 PM
Behar, ada Hamas ke takde Hamas ke peperangan itu tetap akan berlaku. Ada sokong ke, tarak sokong ke itu mmg ketentuan yg telah diatur oleh Nya cuma sebagai manusia yg berhati perut, kita berilah bantuan/sokongan kepada rakyat Palestine yg ditindas. Tak perlu jadi alim utk ada rasa empathy. Cukup sekadar jadi manusia. Tak perlu jadi kaya utk menderma, tak perlu jadi kuat utk jadi mujahideen, cukup la behar baca jer Qunut Nazilah. Tak perlu hafal. Hang pasang je kat youtube. Miming jer, ikut tulisan rumi. Dah tua pon bodow piang.
Quote lanacondor 16-5-2024 08:17 PM
Kalau korg miskin bersyukur la. Sb Allah xuji korg dgn penyakit org2 kaya ni. Penyakit sombong. Esok Allah tarik nikmat jatuh terduduk miskin masa tu la baru nk insaf.
Quote divalaura 16-5-2024 08:21 PM
dah tua pun masih bebal[em:6:]
Quote bungarose 16-5-2024 08:22 PM
Suruh dia baca Al Quran
Baru dia faham
Quote scorpionkiki 16-5-2024 08:25 PM
Orang lupa diri...skrg kaya ehsan dr family wife. Dah lupa kot masa dia muda2 dulu mcm mana.

Quote mind_space 16-5-2024 08:35 PM
Tak sangka sebodoh ini tahap pemikiran dia ttg isu palestin & Israel. Yang kau pegi al
Aqsa  Sebelum ni sekadar melancong ya. Bukan ambik iktibar dari kisah sebenar. Dah tua pun bodoh
Quote I.K.A888990 16-5-2024 08:37 PM
baca kat X anak dia lagi matang bg statement psl pak cik ni
tepuk dahi aku dgn pak cik ni
Quote sukanyanyi 16-5-2024 08:39 PM
Edited by sukanyanyi at 16-5-2024 08:40 PM

Extreme nau kena pindah baru leh tolong. Bagi iols cukup la sekadar boikot brg, pehtu derma stakat yg mampu, n doa. Sib baik iols nggak ada socmed sgt, tak payah pikir psl blockout
Quote kakasotong2 16-5-2024 08:43 PM
Dia ni dari haritu lg dah dok mengundang semacam nak mengalahkan hamas. Atleast buat la research sikit kot ye pun, ni x cover2 dah bodohnya tu. Nampak sangat kau xtaw asal usul kewujudan hamas tu. Mujur dia dah padam post provokasi tu. Privilege yg ada dengan menumpang kekayaan keluarga bini xdigunakan dengan sebaik mungkin untuk mencerdikkan diri jd manusia yg berilmu didada, ada empati & common sense.

Anak dia leona tu nasib baik ikut kecerdikan mak nya si cem tu. Sheols nampak bijak & boleh fikir dengan waras tentang isu palestin vs israel ni. Malang sangat kalau ada adik beradik leona yg ikut kepala otak bapak.
Quote prettygood 16-5-2024 08:47 PM
kenapa pakcik tak guna akal yg diberi tuhan ya?
Quote sora13 16-5-2024 08:49 PM
Tak pasal2 DragonForce dah lancar perang kat IG kau, Azhar. Dah se-level dengan rakyat israel dah.
Quote kikiharris 16-5-2024 08:52 PM
Alahai bodoh bangangnya kau ni..
Loss for words.
Duduk diam² jelah. Sesetengah org ni kalau mula bercakap , terus keluar bodohnya. Betullah kata org, ada degree ke tak menjamin ko punya intelligence level tu. Embarrassing at its finest.
Quote rosevelvet 16-5-2024 08:52 PM
Dah tu ko nk kena berambus ke neraka?
Quote jihyomelly 16-5-2024 09:01 PM
mcm biol pulak org tua asam kecut nih…diam lagi baik
Quote tulip-rain 16-5-2024 09:05 PM
Bodoh. Sama bodoh dengan penyokong2 kau dan anak kau.
Quote zuriey 16-5-2024 09:31 PM
Mmg bodo pun hamas tu
Quote Afifi82 16-5-2024 09:38 PM
Bila bodoh tu free …
Quote Kurex 16-5-2024 09:44 PM
Kalau yg kena serang tu israel terlaknat, mesti she simpati
Quote JunkMail 16-5-2024 09:51 PM
Tak pasal pasal kau masuk list

Lihat semua komen(140)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-6-2024 03:34 AM GMT+8 , Processed in 0.049686 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top