CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

“Allah uji sebab sayang” - Ruhainies kongsi tips tenang berdepan ujian, yakin rezeki besar menanti

9-7-2024 03:43 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 29222| Komen: 77

Description: Walaupun dilanda kontroversi hangat, pelakon Ruhainies dilihat tenang malah tersenyum ketika berdepan dengan wartawan di mahkamah.

Walaupun dilanda kontroversi hangat, pelakon Ruhainies dilihat tenang malah tersenyum ketika berdepan dengan wartawan di mahkamah.

Sikap tenang Ruhainies itu membuatkan ada netizen tertanya-tanya bagaimana dia mengawal emosi dan kecaman yang dilemparkan.

Di Instagram, Ruhainies memuat naik nota ringkas mengambil petikan bermaksud tidak perlu membalas perbuatan orang lain kerana mereka akan terduduk dengan sendirinya.



Ruhainies juga mengambil pendekatan untuk berdiam diri biarpun menerima sindiran daripada pelbagai pihak.



Pelakon ini juga enggan mengeluh dengan ujian yang diberikan Allah SWT. Bagi Ruhainies, selama 31 tahun hidup Allah SWT telah menganugerahkan rezeki yang banyak, disayangi ramai orang dan sihat.



Jadi, dia redha dan bersyukur Allah SWT memberi sedikit ujian kerana pasti ada hikmah di sebalik apa yang terjadi.

Kredit: Instagram Ruhainies7/OhMedia

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote telracs 9-7-2024 03:49 PM
Edited by telracs at 9-7-2024 04:27 PM

Rasa lebih tepat kalau kenyataannya begini:

"Allah telah menurunkan musibah sebagai peringatan untuk menginsafkan saya." ... semoga benar² insaf.

... tapi kenyataan sebenar beliau di atas tu "Allah uji sebab sayang" ... kelihatan lebih kepada 'riak'.
Quote hokeypokey 9-7-2024 03:51 PM
ye btul tuhan uji kau.. beria tunjuk sokong bella pastu tuhan bagi laki galah bella tu depan ko, ko gagal ko tewas ujian..
Quote noor2 9-7-2024 03:52 PM
Kuat betul dia menganjing....bella x de pun mcm ni
Quote SalenaGomez 9-7-2024 04:02 PM
noor2 replied at 9-7-2024 03:52 PM
Kuat betul dia menganjing....bella x de pun mcm ni

Tah tah tgh goyang. Slalu org goyang je mcm ni
Quote sharlenetexas 9-7-2024 04:04 PM
Baguslah tak shaking sis.
Semoga masih ada perasaan malu dalam diri.


Quote noor2 9-7-2024 04:04 PM
SalenaGomez replied at 9-7-2024 04:02 PM
Tah tah tgh goyang. Slalu org goyang je mcm ni

Betul tu biasa x goyang ni senyap je...
Quote Momohizan 9-7-2024 04:05 PM
How la you tau hal tuhan sayang kau ke tak? Delulu ke?
Quote pavlovachoc 9-7-2024 04:15 PM
teringat jering dulu gini la , ckp besar , endingnya  ke kuburan  
Quote pocongkiutss 9-7-2024 04:25 PM
Astaga..kenapa dia ni meminta sgt pelempang ye
Quote pocongkiutss 9-7-2024 04:27 PM
Golongan retis.. korang bygkan eh..ni yg kantoi busuk..terang2 kantoi pun..dia punya muka tebal play victim tak boleh blah

Cuba bygkan yg teraniaya dgn golongan retis tp diorg tak dpt provide receipt mcm si sarah nyonya dapat

Punya la munafik
Quote jihyomelly 9-7-2024 04:29 PM
tak abih lagi si muka berdepong berjerubu nih…nak tegakkan benang yg basah tapi yg tegak benda lain..diam la woiiiii
Quote kakakpositifker 9-7-2024 04:30 PM
pocongkiutss replied at 9-7-2024 04:27 PM
Golongan retis.. korang bygkan eh..ni yg kantoi busuk..terang2 kantoi pun..dia punya muka tebal play ...

sarah nyonya siapa nok?
Quote TeropongThaico 9-7-2024 04:40 PM
Rasanya dia ni retis yg kena tangkap khalwat yg paling tak diam & beragama berbanding yg lain2

Ke aiol je yg tak pernah ambil tahu dulu
Quote DeLuna85 9-7-2024 04:51 PM
Sendiri tanya sendiri jawab
Quote pocongkiutss 9-7-2024 04:52 PM
kakakpositifker replied at 9-7-2024 04:30 PM
sarah nyonya siapa nok?

Minah singapork yg kantoikan si kemut, alipnajis, sopiah barkobah tu
Quote ina_na 9-7-2024 04:55 PM
Iolss x nak tau semua tu..yg iolss nak tau btl ke dia ade bapak atau mak gula .nak tau sape bapak atau mak gula dia..tu je... Tgk dia duduk kat Pavilion tu fuhhh income bukan kaleng2
Quote christmaseve 9-7-2024 05:07 PM
Kenapa rasa ni ujian sbb Allah sayang? Kenapa tak rasa ni kifarah sbb Allah murka?
Ujian tu benda yg kita x minta tp Allah bagi contohnya sakit/musibah
Ni buat perangai, org kecam bertubi2, lepas tu ckp ujian sbb Allah sayang
Pelik2 ye pemikiran diorg ni
Quote princessmiang 9-7-2024 05:37 PM
Selain menonggang jantan laki orang, rungai kemut juga menonggang agama
Quote apedehal 9-7-2024 05:39 PM
Ya ampun poyonya minah ni..siapa je yg sokong minah gomak..rajin naw buat bnyak fake profile semata utk qna

Lihat semua komen(77)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 10:31 AM GMT+8 , Processed in 0.179087 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top