Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Star Wars: Harrison Ford Dapat Habuan 8 Angka!

22-12-2015 12:17 PM| Komen: 23

Oleh Adib ZA

Filem Star Wars telah mencatatkan kutipan yang sangat fenomena dengan $529 Juta bersamaan RM2.2 Billion sejak dilancarkan minggu lalu! Sekaligus mengatasi jualan pembukaan untuk filem Jurrasic World pada tahun ini. 

Namun, pasti ramai yang tertanya-tanya berapakah bayaran untuk pelakon yang membintangi filem tersebut, bukan?

Ada sumber yang mengatakan pelakon Harrison Ford mendapat habuan terbesar, malah jauh mengalahkan bayaran pelakon muda yang lain. 



Sekurang-kurangnya Harrison, 73 dilaporkan menjana pendapatan $25 juta bersamaan RM107 juta untuk kemunculannya sebagai Han Solo dalam filem tersebut kali ini. 

Malah, pelakon legenda itu meraih 0.5 peratus daripada keuntungan filem Star Wars tersebut! Ini sekaligus bermaksud, aktor itu mendahului 76 kali lebih tinggi bayaran berbanding pelakon lain dalam filem itu seperti Daisy Ridley dan John Boyega.

Apa kata anda? Semakin tua semakin dihargai, bukan? - CARI Infonet

(Sumber foto: Carian google)


Apa Reaksi Anda...

Bagus
11
Marah
4
Terkejut
6
Sedih
6
Lawak
5
Bosan
4
Komen: 23
Komen

Previous : Disebalik Pembikinan Video Klip Gerua, Diwale

Next       : Ip Man 3 Mendapat Sambutan Hebat Di Pawagam!

Komen Terbaru

Quote mimirahim 31-12-2015 10:44 PM
mark hammill tu dah la mata biruuuu

Lain-lain Komen

Quote applemy 22-12-2015 02:12 PM
Annoying betul poster2 movie yg tunjuk satu mata aje.. berapa kali da nak promot all seeing eye??

Anyway pasal Harrison Ford... its a mans world gitu.
Quote spiderman80 22-12-2015 02:51 PM
Khabarnya untuk Star Wars tahun depan, Donnie Yen dipercayai akan menjadi pelakon dengan bayaran tertinggi untuk Episod VIII.
Tapi rasanya tak setinggi Harisson Ford dalam Episod VII.
Quote cikputih15 22-12-2015 03:18 PM
dah tgk. best
Quote devilito2 22-12-2015 04:21 PM
pakcik kayo....
Quote plasterhati 22-12-2015 04:28 PM
Untung bini dia..
Quote -electrifying- 22-12-2015 05:20 PM
masyukkk
Quote BelovedTaeyeon 22-12-2015 06:01 PM
Legend.

Makan tak habis.
Quote palmolive 22-12-2015 07:12 PM
Tak yah keje dh
Quote skyreds 22-12-2015 09:35 PM
memang patut pun ... legend of star wars tu
Quote pia250110 23-12-2015 10:28 AM
untung la..kalau kat malaysia..pelakon veteren balik2 jadi hantu..huhuhuhu
Quote mesmerize 24-12-2015 11:12 PM
banyaknya payment. padahal scene dia senang2 je
berbanding rey, fynn, poe.. nampak la gigih diorang berlakon, berlari ke sana ke mari dari musuh.. pandu spaceship segala  
Quote manjalara_01 26-12-2015 12:20 AM
patut la...pelakon2 utama..semua muke baru...
sbb nak budget...byr pd harrison..ford...princess leia....
x cukup kos nk upah pelakon hollywood class A yg lain...mcm natalie portman..liam neeson..ewan mcgregor..
Quote iskans 27-12-2015 01:37 AM
itu belum lagi kos untuk special effect. studio dalaman.... so kawal kos untuk untung maksimum
Quote honey_jelly 27-12-2015 12:23 PM
manjalara_01 replied at 26-12-2015 12:20 AM
patut la...pelakon2 utama..semua muke baru...
sbb nak budget...byr pd harrison..ford...pri ...

bukan sbb budget..movie star wars yg baru nih totally lain..selepas 30 tahun peristiwa utk episodes return of the jedi..of coz lah ramai org baru + muka lama..nak cast ewan mcgregor reprise role as young obi wan kenobi atau natalie portman as queen amidala  tentulah tak kena..apatah lg kalau  nak cast hayden christensen semula sbb anakin AKA darth vader pun dah mati actually

mmg patut harrison ford dibayar mahal sbb otai..kalau takde han solo takdelah star wars (apart of skywalkers)
Quote manjalara_01 27-12-2015 03:02 PM
honey_jelly replied at 27-12-2015 12:23 PM
bukan sbb budget..movie star wars yg baru nih totally lain..selepas 30 tahun peristiwa utk episode ...

yea la...tp ramai lagi A listers hollywood hot yg lain...they allz bleh ambik..
nat ewan tu semua i bg contoh celebs A list yg hot...tu la maksud i sebenarnye...ehehehe
and yg newbies..x kan they allz nak bg gaji same taraf dgn celebs..yg famous..yea x?...that's my point..
Quote irwansuhadi 27-12-2015 09:10 PM
ok lah tu... academy nominee la katakan. dulu mgkn namanya tak sehebat sekarang.
anyway poster yang kat atas tu memang cantik.

p/s: jangan pulak ada komen all seeing eyes lak... jumud siot!! kbai
Quote leni 27-12-2015 09:51 PM
memang best movie ni ...walaupun x de la follow star wars ni
Quote qronaldo7 28-12-2015 04:26 PM
mesmerize replied at 24-12-2015 11:12 PM
banyaknya payment. padahal scene dia senang2 je
berbanding rey, fynn, poe.. nampak la gigih d ...

hollywood mmg cmtu kan.. lg tua lg mahal

bijak gk die wat scene mati.. setel payment trus episod 7
Quote qronaldo7 28-12-2015 04:28 PM
honey_jelly replied at 27-12-2015 12:23 PM
bukan sbb budget..movie star wars yg baru nih totally lain..selepas 30 tahun peristiwa utk episode ...

xsangka umo die dah 73.
mksdnya mse berlakon star wars episod 6 dia dah 4 series

Lihat semua komen(23)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.072165s Gzip On
To Top