Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Close

Car Boot Sale, Trend Baharu Beli-Belah

4-3-2016 03:02 PM| Komen: 12


Artikel & Video: FirdausZ


Car boot sale kini semakin menjadi tumpuan dan trend orang ramai untuk berkunjung dan sekaligus mendapatkan barangan yang mereka inginkan dengan harga yang paling murah. 

Selain itu, car boot sale juga memberi peluang kepada sesiapa sahaja yang ingin berniaga atau me njual segala barangan lama yang tidak digunakan lagi  di rumah. 

Syaratnya pula tidaklah berat, malah tiada bayaran dikenakan. Asalkan barang yang ingin dijual mestilah dalam keadaan baik dan masih boleh digunakan.

Jika anda seorang pengumpul barangan lama, bolehlah tambahkan koleksi anda dengan bertandang ke car boot sale.

Jom kita lihat visual yang sempat Cari Infonet rakamkan! - CARI Infonet

Apa Reaksi Anda...

Bagus
32
Marah
37
Terkejut
35
Sedih
29
Lawak
42
Bosan
30
Komen: 12
Komen

Komen Terbaru

Quote Jagendas 16-3-2016 11:29 AM
save pon save la kt sini
tp panas sket la sbb matahari terik bila sampai jam 9-10
mainan budak2 pon murah
kne pandai tawar ler

Lain-lain Komen

Quote piao 4-3-2016 03:23 PM
bestnya video ini, best lagi carbootsales
Quote blackvanilla 5-3-2016 05:54 PM
tapi jgn pulak jual barang buruk
Quote qronaldo7 6-3-2016 06:31 AM
Bkn kne bayar ke tapak sales tu. Bese rm10
Quote kambeng_masam 6-3-2016 08:52 AM
mmg bagus konsep ni. Boleh bantu rakyat buat dua kerja atau lebih!
Quote missus_meow 6-3-2016 09:23 AM
One mans junk is another mans treasure
Quote shernazz 6-3-2016 01:54 PM
penah join cbs ni...
tp aku x jual.preloved..aku jual.cookies
saja try..hehe
penat la.hoi.. sebab aku bawak anak.skali kan..hahahaha..
Quote clarizsa 7-3-2016 12:15 AM
Lama dh aih... tp i x pernah p jenguk pun..
Quote pestol 10-3-2016 01:48 PM
barang antik dah ssh dpt dah skng...
Quote cmf_conan 11-3-2016 12:25 PM
sini baru nak trending..
overseas sana berzaman2 dah orang dok buat..
teringat sorang anak kecil jual toys die..
die cakap 'please buy my toys, i dont need it anymore'
Quote misscendol 15-3-2016 12:59 PM
Kalau matsaleh dorang buat garage sale utk barang terpakai. Car boot sale ni bukan je barang terpakai but barang baru2 pon jual skali. Jimat pon jimat xyah bukak kedai
Quote Jagendas 16-3-2016 11:22 AM
qronaldo7 replied at 6-3-2016 06:31 AM
Bkn kne bayar ke tapak sales tu. Bese rm10

ni free
memang free pon
setiap ahad 7 pagi
dulu mase aku pegi kt sini tak ramai
tp skang dah ramai sgt org niaga
siap 5 pagi dah ade org book tempat
Quote Jagendas 16-3-2016 11:29 AM
save pon save la kt sini
tp panas sket la sbb matahari terik bila sampai jam 9-10
mainan budak2 pon murah
kne pandai tawar ler

Lihat semua komen(12)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.069465s Gzip On
To Top