Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Close

Kembalikan Kuasa JKR - Lando Zawawi

29-3-2016 04:31 PM| Komen: 23




Artikel: Firdausz l Video: Firdausz  l Suntingan Visual: Firdausz


Azlan Sani Zawawi atau dikenali dengan nama Lando Zawawi, baru-baru ini telah melancarkan TAR (BROTHERHOOD) dengan kerjasama sebuah kilang tar iaitu ROAD SYSTEM RESOURCES (RSR) di Kajang Utama.

Harga TAR seberat 25 kg itu ialah RM35.00 untuk dalam paket. Manakala bagi yang dalam tong pula dijual pada harga RM55.00. Bagi TAR dalam tong, ia boleh digunakan terus di atas lubang ataulopak yang ada air.

Jom lihat bagaimana Lando menurap jalan dengan menggunakan TAR (BROTHERHOOD) dan RSR (ROAD SYSTEM RESOURCES).

Hasilnya pasti yang terbaik! - CARI Infonet

Apa Reaksi Anda...

Bagus
24
Marah
33
Terkejut
30
Sedih
22
Lawak
31
Bosan
26
Komen: 23
Komen

Komen Terbaru

Quote Z77 6-4-2016 10:22 AM
capiloton replied at 31-3-2016 08:18 AM
yang paling bangang..
jalan baru turap, tak lama lepas tu korek balik pasang kabel..
manosia bebal ...

kat singapura kalau tak silap aku la...sebelum kerajaan tar mereka akan keluarkan notis kalau sesapa nak korek pasang kabel ke apa kena buat dulu.tapi kalau lepas tar, ada pihak korek juga, pihak itu akan kena tar semula sepanjang jalan yg mereka korek...tak boleh tampal2 begitu je.

Lain-lain Komen

Quote Pajeri_Nenas 29-3-2016 04:35 PM
Jkr mmg mutu elok tp suka mengulor, ssssssrrtttt
Quote wajevo 29-3-2016 04:38 PM
Jalan kat Malaysia banyak berlubang. Agaknya teknoloji buat jalan ni terlampau hitech bagi kerajaan Malaysia. Tapi tiap-tiap tahun peruntukan buat jalan banyak. Pelik.
Quote wajevo 29-3-2016 04:38 PM
Terbaik lando!
Quote gigahertz 29-3-2016 08:37 PM
wajevo replied at 29-3-2016 08:38 AM
Jalan kat Malaysia banyak berlubang. Agaknya teknoloji buat jalan ni terlampau hitech bagi kerajaan  ...

kamu tahu tak bisnes menurap jalan ni mmg menguntungkan? nak elak turap jalan ni senang je .gunakan batu pembinaan atas jalan raya.kalau anda semua perasan jika ada pembinaan projek besar besar mesti depan pintu projekk tu diorang letak batu bata.ganti tar jalan
Quote airfilterkotor 29-3-2016 08:49 PM
Lando kata SUATU MASA DAHULU.... ouchh.

Quote kurunsing 29-3-2016 09:25 PM
gigahertz replied at 29-3-2016 08:37 PM
kamu tahu tak bisnes menurap jalan ni mmg menguntungkan? nak elak turap jalan ni senang je .gunaka ...

ni lah dia satu contoh yang tersangat bijak.
batu bata suh ganti tar. wakakaka

Quote wajevo 29-3-2016 10:42 PM
gigahertz replied at 29-3-2016 08:37 PM
kamu tahu tak bisnes menurap jalan ni mmg menguntungkan? nak elak turap jalan ni senang je .gunaka ...

Aku sindir aje kat atas tu. Teknologi tar jalan dah beratus tahun. Even jalan tar zaman inggeris dulu lebih berkualiti daripada jalan tar zaman sekarang.
Quote abangbikerz 29-3-2016 10:51 PM
Jkr sibuk. Nk kena jaga aurat lagi. Mcm2 hal
Quote ultra78 29-3-2016 10:56 PM
Kerja JKR tutup lubang jalan atau tutup aurat perempuan?

Quote cm_matjawasp 29-3-2016 10:56 PM
Banyak Indon kerja JKR .tak da permit
Quote BeskotCekelat 29-3-2016 11:23 PM
gigahertz replied at 29-3-2016 08:37 PM
kamu tahu tak bisnes menurap jalan ni mmg menguntungkan? nak elak turap jalan ni senang je .gunaka ...

Batu-bata tu nama dia interlocking paver/brick.
Bata tu dari konkrit memang kuat, bukan bata tanah liat buat dinding rumah tu.
Sebab tu la kalau depan projek perumahan letak bata tu, selamba je lori/treler/kren lalu-lalang jalan tak pecah.
Tapi kalau nak guna bata tu ganti tar, tak berbaloi pasal kos dia mahal.

Quote TuntungReturn 29-3-2016 11:33 PM
tapak projek buh bata tu kt pintu masok sebab x nak berhabuk ngn lecah kna jln. nnti penduduk sekitar marah, tu je
Quote zorrro_03 29-3-2016 11:41 PM
Biarlah sesekali jkr nak amar makruf nahi mungkar.  Kalau semua ahli maksiat mcm kita teruk lah negara dengan pelbagai masalahnya....
Quote shamsadis 30-3-2016 12:57 AM
Malaysia selalu hujan, bila hujan, air masuk rekahan, terperap, cuaca panas,mengeluwap,merekah, tu sebab jalan kat Malaysia selalu berlubang
Quote FOTHER-MUCKER 30-3-2016 03:26 AM
Jkr totop jalan berkubang pun tak pandai...kemudian ada hati nak ajar orang bertotop? Buat malu je.

Kerja sendiri tak tau buat kemudian nak sibuk pasal hal ataupun kerja orang lain.
Quote FOTHER-MUCKER 30-3-2016 03:37 AM
shamsadis replied at 29-3-2016 04:57 PM
Malaysia selalu hujan, bila hujan, air masuk rekahan, terperap, cuaca panas,mengeluwap,merekah, tu s ...

Ini gurau gurau ke serious?
Quote nour2001 30-3-2016 05:54 AM
JKR ada kemaluan tak.....org awam terpaksa baiki jalan since korang tak buat kerja betul...tak amanah...
Quote capiloton 31-3-2016 08:18 AM
yang paling bangang..
jalan baru turap, tak lama lepas tu korek balik pasang kabel..
manosia bebal punya planning..
lepas tu tampal balik macam gampang..
Quote scents 31-3-2016 08:20 AM
Semuga ALLAH SWT membalas budi baik Londoh dan Brotherhood sehingga ke JANNAH, Ini lah dia kerajaan Msia yang ku cintai, org atas didahulukan rakyat biasa tidak dipedulikan. .... Bilakah PRU akan ku pangkah org2 yang beriman dan bertanggungjawb shj untuk menerajui Malaysia tercinta....

Lihat semua komen(23)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086038s Gzip On
To Top