Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Close

Siapakah Faizdickie? Apa Kaitannya Watak Sarabanon, Kak Leha Bunting

20-4-2016 12:43 PM| Komen: 56




Artikel Oleh Izzah Abbasy | Video Oleh Izzah Abbasy & Danny | Suntingan Visual Desmond


Pasti ramai yang tertanya-tanya siapakah gerangan pemilik nama Faizdickie? Jika anda seorang pengikut Instagram yang tegar, sudah tentu anda akan mengenali empunya nama ini.

Paling senang, anda klik atau follow laman Instagram Faizdickie sahaja kemudian anda akan dapat jawapannya. Sebab apa?

Sebabnya, Faizdickie banyak memuatnaik komik dan video menerusi laman Instagram miliknya yang mempunyai maksud yang mendalam. Kadang-kadang siapa yang membaca atau menontonnya terasa seperti terkena batang hidung sendiri.

Faiz memperkenalkan beberapa watak seperti Naabella Hijabis, Sarabanon, Kak Leha Bunting dan ramai lagi kerana ia membawa kelainan dan berbeza daripada video viral yang lain. Ia juga tidak seperti sesetengah indvidu membuat video Dubsmash yang popular di laman media sosial.

Jika anda perhatikan isu yang dibangkitkan pada setiap video, ia sebenarnya merupakan perbuatan sesetengah individu yang sememangnya realiti terjadi dalam kehidupan seharian kita. - CARI Infonet   


Apa Reaksi Anda...

Bagus
27
Marah
38
Terkejut
10
Sedih
11
Lawak
17
Bosan
9
Komen: 56
Komen

Komen Terbaru

Quote SissySembah 27-9-2016 01:09 AM
LadyDiddy replied at 26-9-2016 04:02 PM
Mohon akak elaborate kes kawan akak yg kena tipu tu.. Heshe ni spesis kokspin gak kah?duk tipu fol ...

kawan akak join contest yg heshe buat ujung2 nya kena tipu oleh heshe, hadiah tk dpt, pemenang pun tk umum..
mungkin taktik heshe utk raih followers kot?
tk silap akak memang ramai dah instafamous yg guna taktik contest ini utk dptkan followers ujung2nya hadiah pun tk ujud.

selayaknyalah kan hadap sgt nak join contest dkt IG

Lain-lain Komen

Quote fazamania 20-4-2016 12:38 PM
Faiz dickie who?  
Pondan glamer dkt media sosial yang diredhoi oleh JAIS  dan ada cop HALAL
Quote pia250110 20-4-2016 12:42 PM
ade akak kesah dik..
Quote Siput_Sawah 20-4-2016 12:59 PM
aku mula mula follow gak IG dia ni..tp day by day month by month...aku notice kegedikan tu melampau over...so dgn down to earth aku dah unfollow....
Quote sam_survivor 20-4-2016 01:14 PM
Dah tak banyak video je dia ni
Quote ladybird_ 20-4-2016 01:22 PM
sam_survivor replied at 20-4-2016 01:14 PM
Dah tak banyak video je dia ni

kan... kering idea gamoknya.. yg byk review je
Quote Themilo 20-4-2016 02:34 PM
bij please! coverina kah?
Quote Themilo 20-4-2016 02:35 PM
fazamania replied at 20-4-2016 04:38 AM
Faiz dickie who?  
Pondan glamer dkt media sosial yang diredhoi oleh JAIS  dan ada cop HALAL

Mohon Siti Lawyer Hazab buat paihdiki ni bahan rujukan kes saman JAWI
Quote nuryakmal 20-4-2016 02:44 PM
thread paih dickie dah ada
Quote bambimo 20-4-2016 02:54 PM
used to adore him b4 dia g blajar kt UK
lately cm kkurangan idea...
Quote CARI-IIN 20-4-2016 03:21 PM
nuryakmal replied at 20-4-2016 02:44 PM
thread paih dickie dah ada

Ini video oleh CARI sendiri ye mod... Temubual Eksklusif Wartawan CARI Bersama Faizdickie

Quote AisyDani13 20-4-2016 04:08 PM
  video2 typical malay .. hehe
Quote flipolivio 20-4-2016 04:15 PM
Baru tahu ada wartawan cari n dah tgk video interview tu..

Yg part last sekali tu serious rasa mcm nk lempang je sarabanon tergedik2 itu
Quote lionsleepin 20-4-2016 04:17 PM
Gi belajor uk guna duit mara.
Ujung2 buat lawak gini je.
Give back to country la woii.
Takat wat lawak2 tu, takyah gi belajar kat london sana pun takpe.

Quote bobok_berhabok 20-4-2016 04:56 PM
bambimo replied at 20-4-2016 02:54 PM
used to adore him b4 dia g blajar kt UK
lately cm kkurangan idea...

aah i pon suke die mase zaman2 die keje kosmo dlu, before die g uk . skang dah xde byk sgt.

Quote ffawwaz 20-4-2016 05:00 PM
lionsleepin replied at 20-4-2016 04:17 PM
Gi belajor uk guna duit mara.
Ujung2 buat lawak gini je.
Give back to country la woii.

kan...hahaha
Quote sam_survivor 20-4-2016 05:02 PM
ladybird_ replied at 20-4-2016 01:22 PM
kan... kering idea gamoknya.. yg byk review je

Sebab banyak travel kot. Guna duit travel tu utk beli rumah kan helok sempena masih laku ni.
Quote edoraixora 20-4-2016 05:02 PM
baik layan zukie ngan jamal
Quote lasagna 20-4-2016 05:25 PM
urghh pliz laa sgt sendu.. tak menjadi pon lawak dia.
better lagi fify by AG ex hotfm tu.
Quote scrocth 20-4-2016 05:37 PM
Nak buat duit mmg hati kena kental xleh jenis hati tisu. Salute ngn paihdickie sbb berani muncul dgn alter ego nya. Nengokkan karakter ms dia di interview n masa dgo di hotfm, boleh tau heshe ni masih malu2 dan hidup dlm dunia sndri. Xmudah nk get out of it n face the real world!! Bravo!

Lihat semua komen(56)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
6.969165s Gzip On
To Top