Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Close

Keluarga Pernah Halang Saya Dari Jadi Pelakon - Shukri Yahaya

22-4-2016 04:30 PM| Komen: 74



             
                 Artikel: TS LOO l  Video: Desmond & TS LOO l Suntingan Visual: Ling Angie
    

Pelakon lelaki utama drama "Suami Tanpa Cinta", Shukri Yahaya bukanlah satu nama baru dalam dunia seni hiburan tempatan. Dia sering membintangi watak utama dalam drama-drama lain antaranya "Dia... Isteri Luar Biasa" yang turut menjadi pilihan penonton.


Penglibatan awal Shukri dalam industri lakonan tanah air adalah menerusi filem Bara Jiwa atau Jiwa Taiko sebagai pelakon pembantu selain dikenali dengan drama bersiri popular Juvana.
 

Shukri Yahaya mengakui mendapat tentangan daripada keluarga pada awal pembabitannya dalam bidang lakonan kerana keluarganya menganggap kerjaya itu tidak mempunyai masa depan.


Ketika itu, dia terpaksa meyakinkan keluarganya bahawa bidang lakonan mempunyai potensi tersendiri dan boleh dijadikan sebagai kerjaya.


"Saya tidak pernah mengimpikan untuk jadi pelakon, saya juga tidak sangka rezeki saya agak murah dalam bidang ini."


"Pada awal pembabitan memang agak sukar kerana mendapat halangan daripada keluarga, mereka tidak yakin bidang ini ada masa depan untuk dijadikan sebagai sumber pendapatan utama."
 

Terdahulu, Syukri turut tercalon dalam Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2014 bagi kategori Artis Baru Lelaki Popular dan Artis Lelaki Stailo. - CARI Infonet



Apa Reaksi Anda...

Bagus
13
Marah
5
Terkejut
33
Sedih
9
Lawak
15
Bosan
18
Komen: 75
Komen

Komen Terbaru

Quote piao 3-5-2016 10:17 AM
Edited by piao at 3-5-2016 10:22 AM

iklan panjang jela siapa nak tengok?

Lain-lain Komen

Quote Adeakukesah11 22-4-2016 04:44 PM
So???
Quote nedcherry 22-4-2016 04:47 PM
Dia ade ea dalam juvana? Watak sebagai ape?
Quote zoe1511 22-4-2016 04:50 PM
nedcherry replied at 22-4-2016 04:47 PM
Dia ade ea dalam juvana? Watak sebagai ape?

tak silap iols yg mati dalam dorm sebab OD
Quote jejaka_hensem 22-4-2016 04:51 PM
dlm suami tanpa cinta tu,dia memang bodoh2 alang gitu ke?kena marah,kena jerit2 dgn heroin pun still jugak hadap.mcm xde maruah je tengok.

dah la bahasakan diri ad,ad..dh mcm terencat
Quote maxim 22-4-2016 04:54 PM
jejaka_hensem replied at 22-4-2016 04:51 PM
dlm suami tanpa cinta tu,dia memang bodoh2 alang gitu ke?kena marah,kena jerit2 dgn heroin pun still ...

Mmg die ni real life gitu kot? Jenis lampi. Dalam drama abang beduk pn jd budak bodoh
Quote ajinomotonosuga 22-4-2016 05:00 PM
Tak kenaiiiiiiiiiiiiii aaaaaaa aaaaaaaaa
Quote jejaka_hensem 22-4-2016 05:00 PM
maxim replied at 22-4-2016 04:54 PM
Mmg die ni real life gitu kot? Jenis lampi. Dalam drama abang beduk pn jd budak bodoh

oo..patut ah dapat watak2 camtu.
Quote pichee 22-4-2016 05:01 PM
Sume org x yakin artis blh jd kaya...hnye peserta2 af je yg dr anak smpi atuk nenek g suport
Quote jejaka_hensem 22-4-2016 05:03 PM
ajinomotonosuga replied at 22-4-2016 05:00 PM
Tak kenaiiiiiiiiiiiiii aaaaaaa aaaaaaaaa

tak kenal pun xpe abg aji..belakon pun dah macam budak terencat je tengok.
Quote ajinomotonosuga 22-4-2016 05:04 PM
jejaka_hensem replied at 22-4-2016 05:03 PM
tak kenal pun xpe abg aji..belakon pun dah macam budak terencat je tengok.

Ekkkkk. .. camna samdol.tu tercalon anugerah? Dah abis best laaa tu ekkkkk

Baik calon.mat maslan, tembok cina pun.tak setebal muke tak.malu jawa tuh.kannnnnnn?
Quote jejaka_hensem 22-4-2016 05:12 PM
ajinomotonosuga replied at 22-4-2016 05:04 PM
Ekkkkk. .. camna samdol.tu tercalon anugerah? Dah abis best laaa tu ekkkkk

Baik calon.mat masla ...

dah peminat pun spesis sama dengan dia yg menyokong,confirm la kan tercalon.

kalau mat maslan tu,no coment lah abg aji.cakap lebih nanti,jumpa kat mahkamah klu nasib baik..hehehe
Quote JENABREJAM89 22-4-2016 05:29 PM
masa cite ngan zahira mekwilson haritu nampak wangi jaa syukri ni .... dalam cite suami tanpa cinta . haukk gila dengan rambut mcm org asli pastu dengan bini garang xtentu pasal .... tertengking2 suami mcm ape ntah .....
Quote -electrifying- 22-4-2016 05:51 PM
whos that pokemon?
Quote moller 22-4-2016 06:24 PM
dah nama pn lakonan
adoiii aiii...
napa lak nk samakn dgn pangai dia kt luar dgn lakonan
Quote UmbrellaCorps 22-4-2016 07:22 PM
Lakonan dia berkesan le tu yg org dok mencaci watak bodoh piang mcm tu. Dalam drama dia dgn fathia tu pun best je aku tengok...
Quote melinda_kerr 22-4-2016 07:43 PM
Ok je dia ni. Tak kaku kalau berlakon. Nk dicompare aaron aziz baik si syukri ni. Cuma satula. Awat makin gemok?
Quote de_ikea 22-4-2016 08:21 PM
Nk buat pesen rambut baru katanya utk suami tanpa cinta. Utk kelainan. Tp nmpk serabut.

Heshe talented juga. Jauh brapa tiang la dari abam AA dan adik AB.
Quote red_cattleya 22-4-2016 09:13 PM
jericho mesia kan dia neh..
Quote zu_nia 22-4-2016 09:22 PM
Paling suka watak dia dalam Asam Pedas Untuk Dia.

Lihat semua komen(74)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.012372s Gzip On
To Top