CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Lebih Berani! Video Baru Promo Produk Ala-Ala Lucah Sekali Lagi DiKecam Hebat

18-7-2016 04:18 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 27126| Komen: 78

Description: Belum pun sampai sebulan, wanita ini muncul lagi dengan video promosi terbaharu...

Oleh : Dean BZ


Belum pun sampai sebulan, wanita ini muncul lagi dengan video promosi terbaharu yang "lebih berani".

Seperti video sebelumnya, video kali ini turut mendapat perhatian dan kecaman hebat dari nitizen kerana penggunaan perkataan yang kurang sopan dan konsep video yang agak lucah.


Ramai yang beranggapan konsep kali ini yang digunakan di dalam video dibawah agak keterlaluan dan hanya memalukan diri sendiri.

Loading FB Video...


Berikut adalah antara komen nitizen mengenai video ini!



dan lagi........


Iklan produk ala lucah bukanlah perkara baru kerana sebelum ini juga pernah menjadi isu tentang iklan-iklan barangan kesihatan yang menggunakan perkataan berbau lucah di dalam surat khabar atau majalah. Cuma bezanya kali ini muncul pula versi video yang sudah pasti memberi "kesan yang lebih besar" kepada masyarakat yang menontonnya terutamanya kanak-kanak. 


Persoalannnya, adakah cara mempromosi produk seperti ini akan berterusan dan lebih ramai lagi turut meniru "cara" ini. - CARI


13

Bagus
21

Marah
18

Terkejut
17

Sedih
7

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (88 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote shark 18-7-2016 04:34 PM

nenek siapa lah ni. x malu ke kat cucu2
Quote kikuri 18-7-2016 04:36 PM
jilake punya nenek... dah takde cara lain ke pomot barang
Quote Artemesiaa 18-7-2016 04:43 PM
Kalau the products tu good enough tak perlu trying very hard untuk melakukannya.  Selalunya product yg so so je yang suka buat iklan sebegini
Quote pooh~key 18-7-2016 04:45 PM
Syukurrrr... Islam is the way of life!
Quote pooh~key 18-7-2016 04:47 PM
Akak syak produk ni akan lebih berkesan digunakan tika 7.30 am bukan, sister @kakiselit .
Quote whadda 18-7-2016 04:47 PM
muke dia campuran rozita sendayu tinggi + bapok cite kiah perkasam

nak lawan kegedikan terlajak laris ngan vida la tuh..

tolong la jgn buat iklan sampah camni... klo aku jd anak die aku lari gi oversea klo btol die pompuan..
Quote famri7 18-7-2016 04:50 PM
keindahan produk islam sis
Quote missDollie 18-7-2016 04:56 PM
Bapok ke nenek ni?
Quote dondangdendang 18-7-2016 04:59 PM
bodoh punya iklan...harap x di siarkan lah kat tv
Quote biskutmayat 18-7-2016 05:03 PM
Ai iz geli
Quote CikMooMoo 18-7-2016 05:04 PM
macam bapok ja...1 lagi mcm pakai gigi palsu
Quote blinkazwa 18-7-2016 05:15 PM
kalau tak salah aku  ni seri wani tu kan?
yang kes laki dia cerai sebab laki dia kata kawen dengan lelaki walaupun diorg dh kawen lama.. lakinya baru sedar ke cemaner ntah..
pastu dia saman malu laki dia..
kalo tak salah la..
Quote Samm_BM 18-7-2016 05:24 PM
Hanatnya video nie
Quote beatgirlX 18-7-2016 05:39 PM
dam....patut kena ada satu rules tentang etika pengiklanan
this is rubbish!
Quote crazypink 18-7-2016 05:44 PM
Nak tergelak pun ada tgk video nie
Quote Aiira 18-7-2016 06:05 PM
Siapa nenek ni?
Dia ni baru nak up ke apa?

Frankly speaking, me segan tengok video tu.
Censorship board patutnya ambik tindakan untuk pengiklanan...
Lagi lagi untuk tontonan umum.
Umum - kanak kanak, remaja pun tengok.
Dari situ,  golongan yang vulnerable ni akan follow dan buat benda benda yang tak senonoh.

Quote sofiazara 18-7-2016 06:15 PM
megah perawan ni sub company dherbs juga (previously)
dulu diorg under dherbs..tu sbb shooting guna ofis datuk aliff dherbs

sekarang megah perawan dah berputus kasih dgn dherbs..so lain2 entiti dah
Quote batmana 18-7-2016 06:25 PM
orang cmni ptut ditahan oleh unit PDRM, dgn senjatapi bagai. persis suspek ISIS psl
merosakkn bangse betul, memalukan agama skali.
Quote matchstick 18-7-2016 06:41 PM
apesal org tua ni ckp bunyi terketar2. pelat pun ada jgk.

Lihat semua komen(78)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-6-2024 05:06 AM GMT+8 , Processed in 0.110435 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top