Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Paling 'Best'! 10 Hotel Bawah RM200 Jika Bercuti Ke Cameron Highlands

26-7-2016 02:13 PM| Komen: 8

Oleh Izzah Abbasy

Kalau bercuti ke Cameron Highlands pasti tercari-cari hotel yang murah tapi selesa untuk menginap.

Maklumlah Cameron Highlands merupakan tumpuan pelancong yang kepingin rasa udara sejuk seperti di luar negara. Tapi, di mana hotel yang 'best' jadi pilihan?


Nah, 10 hotel paling 'best' di Cameron Highlands dengan harga bawah RM200. Tapi, perlu diingatkan harga hotel sewaktu musim cuti sekolah mungkin berbeza.

A. AREA BRINCHANG

1. Nama Hotel: Snooze Too
Url: www.facebook.com/SnoozeCH
Harga: Dari RM145

Rekabentuk hotel dengan tema warna-warni. Ada lif, perkhdimatan dobi manual dan akses internet wifi percuma.

2. Nama Hotel: Rosa Passadena
Url:hotelrosapsdn.com.my
Harga:Dari RM128

Antara hotel bajet terbesar di Brincang. Walaupun bajet, bilik penginapannya selesa dan lokasi yang strategik iaitu di pusat bandar Brinchang. Senang nak pergi jalan-jalan.

3. Nama Hotel: Parkland Express
Url: parkland.cameron.com.my
Harga: Dari RM159

Hotel dengan lokasi paling strategik dalam kawasan bandar. Dikelilingi kedai-kedai makan, kedai cenderamata, kafe butik dan restoran steamboat-memang sesuai pekena time-time sejuk. Asalnya nama hotel ni Kowloon Hotel.

4. Nama Hotel: Parkland Hotel
Url: parkland.cameron.com.my
Harga: Dari RM158

Terletak tak jauh dari kembarnya, Parkland Express, apa yang membezakan kedua-duanya ialah Parkland Hotel berkonsepkan hotel butik dengan gaya kontemporari. Dari luar nampak macam bangunan pejabat kecil saja tapi di dalam deretan perabot dan konsep bilik yang ringkas tapi moden benar-benar mengujakan sesiapa saja ke sini. Ada kafe untuk menjamu selera di sebelah ruang resepsi di sini.



5. Nama Hotel: Sri Juliana Villa
Emel: srijulianachalet.ch@gmail.com
Harga: Dari RM220

Penginapan stail rumah banglo di lereng bukit dengan sentuhan seni bina Tudor. Memang nampak macam filem-filem Inggeris zaman dulu. Memang mengimbau kenangan silam bila menginap di sini. Paling best, lokasinya yang dekat dengan Taman Agro Pelancongan dan Cactus Valley. Korang yang datang bawak anak-anak untuk di taman macam ini memang sesuai menginap di Sri Juliana Villa.

6. Nama Hotel: Hotel Rainbow
Url: www.hotelrainbow.com.my
Harga: Dari RM165

Satu lagi hotel sesuai untuk korang yang datang dengan anak-anak. Ada tab mandi, almari pakaian, peti sejuk mini dan akses wifi. Paling best, ia berdekatan dengan gerai-gerai penjaja, kafe, kedai runcit, kedai cenderamata yang boleh anda kunjungi dengan hanya berjalan kaki.

B. AREA TANAH RATA

1. Nama Hotel: TM Resort Sri Intan
Emel: tmresort@telekom.com.my
Harga: Dari RM200

Hotel ni sangat sesuai untuk orang kerja gomen atau kakitangan Telekom Malaysia. Sebabnya korang akan dapat diskaun apabila menginap di sini. Kawasan hotel ini tak ramai orang dengan pemandangan luar bandar yang tenang dan mendamaikan. Sesuai untuk suami-isteri yang nak feeling-feeling sambil bersantai bersama.

2. Nama Hotel: Jim Thompson Cottage
Url: www.thompsoncottage.com
Harga: Dari RM150

Klasik, anggun dan mendamaikan. Buat korang yang inginkan suasana seperti dalam filem-filem lama Inggeris dan inginkan privasi bersama keluarga, hotel berkonsep binaan banglow dan garaj ini merupakan pilihan tepat. Lokasinya terletak di puncak bukit berhampiran padang golf dan boleh diakses melalui susur jalan bersebelahan Strawberry Park Resort. Datang dengan famili besar memang best tempat ini sebab ada ruang laman luas dengan pemandangan indah Cameron Hingland yang menakjubkan! Jim Thompson Cottage pernah jadi lokasi pembikinan drama Melayu. Abang Ohsem pernah tengok tapi tak ingat tajuk dia. Yang Abang tahu Intan Ladyana berlakon.Banglow di sini pernah dimiliki peniaga sutera Jim Thompson yang hilang di Cameron Highlands pada tahun 1967.

C. AREA BERTAM VALLEY

Nama Hotel: Rain Forest Inn
Facebook: www.facebook.com/loverainforestinn
Harga: Dari RM198

Hotel ini sesuai untuk korang yang berjiwa mencabar dan cintakan alam semula jadi sebab ia terletak dalam kawasan hutan di Lembah Bertam, berhampiran Kampung Orang Asli Menson. Walaupun dalam hutan, pengalaman menginap di sini sangat menarik sebab korang boleh sertai aktiviti treking hutan dan menjejak air terjun yang indah. Walaupun hutan, hotel ini boleh diakses dengan kereta melalui jalan di Ringlet.



Sumber : ohmymedia

Apa Reaksi Anda...

Bagus
5
Marah
7
Terkejut
6
Sedih
6
Lawak
12
Bosan
18
0
0
Komen: 8
Komen

Previous : Doktor, Boleh Tak Mandikan Anak Ketika Demam?

Next       : Awek Garang

Komen Terbaru

Quote manehnya 8-8-2017 11:26 AM
baru nk g cameron pulak nih..

Lain-lain Komen

Quote LavaUollss 28-7-2016 08:29 AM
Edited by LavaUollss at 28-7-2016 08:30 AM

hotel yang katanya berhantu di cameron highland tu nama apa ye?
Quote Lemon_juice 31-7-2016 09:09 PM
Boleh try salah satu hotel2 ni nti kalo nk p bercuti cameron
Quote jomZ 2-8-2016 02:51 PM
ok! parked.
Quote ohtravel_my 25-8-2016 03:41 PM
LA Holidays provide Airport Transfer and Coach / Van Chartering services with reasonable prices! For more info, kindly visit our website : www.laholidays.my
Quote eisyah 1-9-2016 10:32 PM
Rosa paadena pnh book..
Quote xxxxxxxxxxx 3-5-2017 11:12 AM
20170503
coach outlet
polo ralph lauren
michael kors handbags
true religion outlet
ecco shoes outlet
cheap ray bans
nike air huarache
abercrombie and fitch
jordan 8
michael kors outlet
michael kors handbags
michael kors outlet
mont blanc pens
coach factory outlet
mbt shoes
pandora jewelry
ray ban sunglasses outlet
nike blazer low
true religion jeans sale
longchamp
michael kors handbags
replica watches
jerseys wholesale
nike outlet store
versace shoes
ugg boots
nike huarache
ugg boots
ugg outlet
nike trainers uk
coach outlet online
ugg outlet
michael kors outlet store
browns jerseys
ugg boots
gucci borse
oakley sunglasses
true religion jeans
polo ralph lauren
oakley sunglasses
kate spade outlet
replica watches
oakley vault
ralph lauren
coach outlet
chicago bulls
nike store uk
longchamp handbags
carolina jerseys
instyler max 2
ray ban sunglasses
nike trainers
coach outlet
cincinnati bengals jerseys
coach outlet
reebok shoes
ralph lauren outlet
snapbacks wholesale
coach outlet online
ugg outlet
replica watches
yeezy shoes
red valentino
ralph lauren polo
mlb jerseys
seattle seahawks jerseys
ralph lauren outlet
michael kors handbags
cardinals jersey
oakley sunglasses
hugo boss sale
nike outlet
pittsburgh steelers jersey
michael kors handbags
nike trainers uk
nike tn
dallas cowboys jersey
supra shoes
coach outlet
ferragamo shoes
christian louboutin outlet
christian louboutin shoes
pandora jewelry
ugg boots
ugg outlet
ugg outlet
cheap oakley sunglasses
oklahoma city thunder
cheap michael kors handbags
pandora charms
texans jerseys
cheap jordan shoes
longchamp le pliage
oakley sunglasses wholesale
colts jerseys
ugg boots
chiefs jersey
ray ban sunglasses
rolex watches
cheap jordans
polo outlet
cheap oakley sunglasses
houston texans jerseys
kobe 9
michael kors
nike air force 1
jacksonville jaguars jersey
oakland raiders jerseys
polo ralph lauren
cheap oakley sunglasses
denver broncos jerseys
ralph lauren
ugg boots
michael kors handbags clearance
ugg boots
cheap nike shoes sale
michael kors handbags wholesale
san antonio spurs
ugg outlet
coach factory outlet
ed hardy outlet
ecco shoes
michael kors handbags
nba jerseys
polo ralph lauren outlet
oakley sunglasses
michael kors outlet
golden state warriors jerseys
michael kors outlet
nike huarache
ralph lauren outlet online
nhl jerseys
cleveland cavaliers jersey
ugg outlet
coach factory outlet
versace
miami heat jersey
polo ralph lauren
michael kors outlet
giants jersey
los angeles lakers jerseys
michael kors handbags outlet
air jordan 8
dolphins jerseys
ugg boots
cheap snapbacks
air force 1 shoes
michael kors handbags
new balance shoes
patriots jerseys
ray ban sunglasses
salomon shoes
michael kors outlet
ralph lauren
nike air max 90
boston celtics
air jordan uk
true religion outlet
coach outlet
oakley sunglasses
kansas city chiefs jerseys
fitflops sale clearance
oakley sunglasses
christian louboutin shoes
lions jerseys
pandora outlet
golden state warriors
michael kors outlet
ed hardy uk
ugg boots
michael kors handbags
yeezy boost 350 black
cheap jordan shoes
sac longchamp
san francisco 49ers jerseys
ralph lauren
michael kors handbags
polo outlet
los angeles clippers jerseys
christian louboutin shoes
ugg outlet
cheap nike shoes sale
michael kors outlet online
nike outlet
adidas nmd
new orleans saints jerseys
nike store
nike air huarache
michael kors uk
michael kors outlet
nike blazer
polo ralph lauren outlet
michael kors outlet
coach outlet
converse trainers
air jordan 4
ray ban sunglasses outlet
philadelphia eagles jerseys
armani exchange
ralph lauren
coach factory outlet
pandora charms
ray ban sunglasses outlet
ecco
fitflops sale clearance
washington redskins jerseys
instyler max
coach outlet
michael kors handbags
jimmy choo
hollister
seahawks jersey
true religion jeans
ugg outlet
cheap oakley sunglasses
new balance outlet
oakley sunglasses
michael kors outlet online
michael kors handbags clearance
adidas nmd
ray ban sunglasses outlet
ralph lauren
michael kors handbags wholesale
montblanc pens
asics shoes
cheap nfl jerseys
ugg boots
ugg outlet
tennessee titans jersey
michael kors outlet
detroit lions jerseys
cheap nba jerseys
michael kors handbags
ray ban sunglasses
nike factory outlet
michael kors handbags sale
coach outlet online
cheap ray bans
cheap nike shoes
true religion outlet
san antonio spurs jerseys
jordan 4
raiders jerseys
fitflops sale clearance
ralph lauren outlet
abercrombie and fitch kids
fitflops sale clearance
cheap michael kors handbags
kobe 9 elite
coach outlet online
Quote mirandanicky1 11-7-2017 10:37 AM
there are not many replies here to read as review but useful information tho. thanks.
Quote manehnya 8-8-2017 11:26 AM
baru nk g cameron pulak nih..

Lihat semua komen(8)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top