Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Taman Eko Rimba, Hutan Semula Jadi Di Tengah Kota Raya Kuala Lumpur

26-7-2016 05:22 PM| Komen: 3

Oleh Izzah Abbasy

Satu-satunya destinasi yang wajib anda lawati jika tinggal di sekitar Lembah Klang adalah ke Hutan Simpan Bukit Nanas atau dikenali juga Taman Eko Rimba Kuala Lumpur.

Di sini popularnya dengan Canopy Walk yang membolehkan pengunjung berjalan melaluinya untuk menikmati keindahan pokok-pokok dan ungas-ungas di sekitarnya.

Selain itu, anda juga dapat melihat bangunan pencakar langit di sekelilingnya.

Kos yang diperlukan jika ke sini adalah PERCUMA dan tidak memerlukan tiket bayaran langsung untuk masuk. Jimat! Cumanya anda perlu sediakan duit untuk minyak jika bergerak dengan kenderaan sendiri, tol, makan dan lain-lain yang berkaitan.

Jom, jangan lepaskan peluang ke Taman Eko Rimba Kuala Lumpur, sekali-sekala merasa suasana hutan dan menghirup udara segara seketika di tengah kota bandaraya.






Sumber : kaki.sini.com.my


Apa Reaksi Anda...

Bagus
11
Marah
7
Terkejut
13
Sedih
19
Lawak
12
Bosan
20
0
0
Komen: 3
Komen

Previous : 7 Gadis Tutup Aurat Penyeri Baharu Litar Lumba

Next       : Awek Garang

Komen Terbaru

Quote mak 15-8-2016 03:25 PM
zaman akak kanak-kanak dedulu lah kan...tempat ni ada cable car..
bila kite nak naik bukit naik cable car yang bulat tu...bila nak turun naik
yang berkerusi untuk 2 org, ala2 cam kat cable ski tu..dari atas leh nampak
ada taman permainan kat bawah..utan2 sekeliling..

agaknya masuk tahun 80an cable car tu dah tak de dah..

Lain-lain Komen

Quote Pesonamb 15-8-2016 07:36 AM
Ok cantik nak kena pegi ni
Quote iznanaziz 15-8-2016 01:46 PM
dlu, mmg ada dengar2 gak pasal taman ni.  dah lama dibuka ke...
kalau free, tingin gak nak ke sana.
Quote mak 15-8-2016 03:25 PM
zaman akak kanak-kanak dedulu lah kan...tempat ni ada cable car..
bila kite nak naik bukit naik cable car yang bulat tu...bila nak turun naik
yang berkerusi untuk 2 org, ala2 cam kat cable ski tu..dari atas leh nampak
ada taman permainan kat bawah..utan2 sekeliling..

agaknya masuk tahun 80an cable car tu dah tak de dah..

Lihat semua komen(3)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top