Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Bertuahnya Siapa Ada Lesung Pipit, Ini Fakta Dan Kelebihannya

26-9-2016 01:53 PM| Komen: 30

Oleh Izzah Abbasy

Walaupun ia merupakan kecacatan tetapi lesung pipit adalah kecacatan yang paling cantik dan comel bagi sesiapa yang memilikinya.   

Bahkan, mereka yang ada lesung pipit ini selalunya nampak muda daripada usia. Eh, betul ke?


Lagi-lagi apabila mereka senyum, pasti ada aura istimewa kerana keunikan lesung pipit tersebut. Apa yang pasti lekuk di pipi itu buatkan empunya diri bertambah manis dan sering diingati.

Selain comel, ini antara fakta dan kelebihan tentang lesung pipit yang ramai tidak tahu!

1. Hanya 20% manusia memilikinya

Mengikut statistik yang dilaporkan The Daily Health Gen, hanya 20% manusia di dunia memiliki lesung pipi yang sebenarnya merupakan satu jenis kecacatan pada otot wajah yang dicemburui ramai.

2. Ramai yang tertarik dengannya

Kajian American Journal of Physical Anthropology mendapati, lesung pipit merupakan added value yang menambahkan lagi daya penarik seseorang secara semula jadi.

Tak perlu risau ketika bergambar, lesung pipit anda tu buatkan anda jadi perhatian dalam ramai-ramai orang.

3. Kelihatan lebih muda

Orang yang ada lesung pipit ni nampak macam baby face sangat! Ia juga disahkan para saintis bahawa antara kelebihan lesung pipit ialah menjadikan seseorang itu kelihatan lebih muda dari usia sebenarnya.

4. Penyebar aura keceriaan

Setiap kali pemilik lesung pipit tersenyum, orang di sekeliling juga akan terpengaruh dengan aura keceriaan yang disebarkan olehnya.

5. Ramai selebriti jadi lebih popular


Laman Time For Healthy Food melaporkan lebih 60% bintang Hollywood memiliki lesung pipit dan ia membantu mereka menjadi lebih popular. Kerana itu, ada sanggup melakukan pembedahan semata-mata untuk mendapatkan lekukan tersebut.




Kalau di Malaysia, lesung pipit Wawa Zainal paling menawan dan di Bollywood pula sudah tentu Preity Zinta dan Shah Rukh Khan.


Sumber : Hanasuva


Apa Reaksi Anda...

Bagus
28
Marah
15
Terkejut
29
Sedih
29
Lawak
33
Bosan
18
0
0
Komen: 30
Komen

Previous : 4 Masakan Korea Yang Sedap Dan Ringkas, Wajib Dicuba

Next       : Awek Garang

Komen Terbaru

Quote Qnqn 4-2-2017 11:50 AM
Kita takde lesung pipit huhu tapi suka tengok orang ada lesung pipit automatically nampak manisss je kalau senyum

Lain-lain Komen

Quote nut.legacy 26-9-2016 02:20 PM
suka tgk lesung pipit ni..  manis je muka orgnya
Quote amyza 26-9-2016 02:22 PM
Mmg bertuah pemilik lesung pipit. Iols jelessss
Quote makbedah 26-9-2016 03:13 PM
Jeles I nak ada lesung pipit jugaaa
Quote makbedah 26-9-2016 03:13 PM
Jeles I nak ada lesung pipit jugaaa
Quote MissMamamia75 26-9-2016 03:24 PM


akak ada sebelah je lesung pipit..
mcmana nak dpt lagi sbelah..hehe..

btw - lesung pipit ni bukan kat pipi je nampak comel..
kalo yg ada kat tepi bibir pun manis yg amat..
Quote -electrifying- 26-9-2016 03:37 PM
ske tgk wawa zainal
Quote mdhelmi 26-9-2016 04:36 PM
sbrnrnya semuanya kerana senyuman bukan lesung pipit
yg ada lesung pipit tp masam je macam cuka pon xjadi jugak
Quote Artemesiaa 26-9-2016 05:16 PM
Kalau nal ikutkan lesung pipit ni di kira sebagai salah satu kecacatan pada wajah tapi keberadaannya nampak cantik bukan hodoh ramai yg ok je dengannya
Quote Sandal 26-9-2016 06:03 PM
err.. kalau ade yang ni tak bertuah ke?



Quote zie_indah 26-9-2016 07:46 PM
Bukan semua kot de lesung pipit nampak manis...kiki..kwn i kt office 2 de lsung pipit x manis pon..selalu je meroyan marah2....hahahaa..
Quote ninnakarinna 27-9-2016 08:23 AM
MissMamamia75 replied at 26-9-2016 03:24 PM
akak ada sebelah je lesung pipit..
mcmana nak dpt lagi sbelah..hehe..


Aah.lesung pipit kat tepi bibir mcm sara ali..comel sangat walaupun muka dia nampak garang sebab kening tebal n rapat
Quote ninnakarinna 27-9-2016 08:26 AM
Anak murid aku pompuan.lesung pipit dua belah mcm si wawa zainal ni la..

x yah tunggu dia senyum pun, kalau tengah bercakap tu, dia sebut perkataan yg ada huruf p, m atau b dah nampak lesung pipit dia.comel!
Quote kurga 27-9-2016 09:54 AM
bini aku syok kat aku sebab aku ade lesung pipit dalam  katanya.... tp pas kawin.. da tembam ni.. da x dalam dah lesung pipit aku...
Quote azie5zoe 27-9-2016 11:26 AM
dulu masa kecil2 hakak xsuka lesung pipit ni..sebab abang2 ckp muka hakak ada lesung..tp bila dah besau..boleh 'act' dengan dia org...
Quote kimikasya 27-9-2016 12:12 PM
ai pun suka tengok orang ada lesung pipit. nampak sweet betul
Quote syitaeyqa 27-9-2016 01:07 PM
dulu kecik-kecik ramai mintak i bagi lesung pipit i kat dorg. haha
Quote myakayina 28-9-2016 10:20 AM
lesung pipit i kat pipi seblah kanan..
Quote ira79 28-9-2016 12:19 PM
I ader lesung pipit blah kiri je.. tapi my son n doter dapat sepasang.
Quote zasssssss 28-9-2016 05:13 PM
saya ada lesung pipit kat kedua2 belah pp...tp yg belah kiri paling dalam....

Lihat semua komen(30)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top