Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Close

Orang Melayu Dan Ilmu Hitam Ibarat Sukar Dipisahkan, Benarkah?

25-10-2016 07:12 PM| Komen: 71


Artikel Oleh Maly Rosli | Video Oleh Danny Ng | Suntingan Visual Oleh Yen Jean Siang


Tidakkah pengamal ilmu hitam ini mempunyai hati perut? Sanggup melihat mangsa menderita penyakit yang melarat, hubungan suami isteri berantakan serta merosakkan hubungan sesama manusia.

Masyarakat perlu cari inisiatif bagi meningkatkan tahap kesedaran orang ramai mengenai hukum dan akibat sihir seterusnya mendidik masyarakat agar mempunyai ilmu untuk menghindar diri daripada gangguan jin, sihir, ilmu hitam  dan seumpamanya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
35
Marah
16
Terkejut
14
Sedih
22
Lawak
29
Bosan
33
Komen: 71
Komen

Komen Terbaru

Quote ajinomotonosuga 15-12-2016 06:18 PM
sekngucing replied at 26-10-2016 01:21 AM
tak wujud pun black magic dan sihir,  karut jee semua tu
aku cabar nak lawan sapa tahu santau,  tol ...

Tak.wujud tu ko.paham camna ?

Klo literal makna ko dah tolak.quran sebab kes sihir tu ada quran.cite

Kisah.nabi sulaiman sme tu

Asal usul kabbala or.the.old.jewish.mysticism

Klo ko paham.rohaniah I.e Allah je wujud, statement tu.kire tak bertanggungjawap in.public arena

Aaaa ko paham ke.ni?

Lain-lain Komen

Quote swimswim 25-10-2016 07:41 PM
Kah3x igt melayu je ke ada ilmu hitam

Apa punya assumption
Quote kemaruk 25-10-2016 09:36 PM
black magic yang bangkem tau hanya satu ni je
memang boleh menyebabkan sasau


Quote mokcikKSKB 25-10-2016 09:39 PM
Yela melayu jelah..
Quote cmf_shalom 25-10-2016 09:41 PM

nusantara kot...
Quote ronapink 25-10-2016 09:45 PM
bila percaya senang la kena tipu,,

sampai sanggup bayar 32k
Quote edee_91 25-10-2016 09:47 PM
dah nama pun asal dari penganut kepercayaan animisme, haruslah masih amalkan ilmu hitam.
Quote kemaruk 25-10-2016 09:49 PM
tak wujud pon ilmu hitam susuk hantar2 bagai nih

karut
Quote kornea 25-10-2016 09:52 PM
Macam nyanyok jer soalan engko. Dasar katak hina dina hidup susah
Quote turboturtle 25-10-2016 10:50 PM
India, afrika, thai, cambodia,pinoy,ereb,jowo mana mau taruk ? lagi dasyat dari sihir melayu.
Quote Atata 25-10-2016 11:30 PM
"Masyarakat perlu cari insentif" tolongedit TT. Bkn insentif tp INISIATIF .
Wartawan cari tolong jgn jadi standard bdk2 Wechat
Quote airfilterkotor 25-10-2016 11:32 PM
Ni wartawan yang bubuh ayat ulor sawe 'binatang berbisa' tu kaa...?
Quote sarahmirza 25-10-2016 11:35 PM
Ni thread & topik wartawan cari ke?
Budak wechat ke?


Quote zidane_ziege 25-10-2016 11:38 PM
tolong masuk kelas bm ye wahai acik wartawan..
Quote edoraixora 25-10-2016 11:51 PM
Tt ni duk dalam gua ke?
Bersepah bangsa2 lain yg ade ilmu hitam, bukan melayu jer
Quote zie_indah 25-10-2016 11:53 PM
Quote kemaruk 26-10-2016 12:00 AM
sian cari iin dah kena buang kerja

kembalikan cari iin kami
Quote ellejo 26-10-2016 12:10 AM
Black magic bukan satu dunia ka sis? Sis sejarah dan pengetahuan am gagal total kah sis
Quote nolya 26-10-2016 01:05 AM
Black magic adalah permainan jin dn syaitan. Mereka yg terlibat dgn black magic seolah2 bersahabat dgn mereka. Orang2 melayu dulu ramai yg mengamalkannya demi membalas dendam dan orang2 yg teraniaya pula mendapatkan pawang hitam bagi menangkal ilmu2 hitam trs. Makanya ayam hitam juga yg menjadi korban. Hari ini orang Melayu yg beriman sudah diberi pencerahan kalau ilmu hitam trs adalah syirik di sisi Islam dan wajib dijauhi.


Quote sekngucing 26-10-2016 01:21 AM
tak wujud pun black magic dan sihir,  karut jee semua tu
aku cabar nak lawan sapa tahu santau,  tolong santau air minum aku,  tp aku bg segelas arsenik, tgok sapa mati dulu

Lihat semua komen(71)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.070883s Gzip On
To Top