Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Siapa Sangka Minum Susu Skim, Menurunkan Berat Badan Dan Singkir Lemak Semua!

2-12-2016 05:44 PM|Oleh: Adib Za| Komen: 24


Masih ingatkah anda suatu ketika, susu diviralkan sebagai satu agen penurunan berat badan? Malah, harga yang dijual pun bukan calang-calang, mencecah ratusan ringgit. 

Jadi, benarkah susu sebenarnya ada kaitan dengan penurunan berat badan? Jika ya, susu apakah yang terbaik untuk dijadikan amalan seharian?

Memetik laman Blodsky, susu skim dikatakan mampu membantu anda dalam menurunkan berat badan. Gembira dengan fakta ini? 

Bagaimana caranya? Semak butiran berikut:


1. Mengawal nafsu makan

Susu kaya dengan protein sekaligus membuatkan anda berasa kenyang dalam masa yang lebih lama. Tambahkan sahaja susu skim ke dalam oatmeal atau smoothie kegemaran anda. 

2. Membentuk otot

Bukan sahaja menguatkan tulang dan kekuatan tubuh badan, malah ia dapat membentuk otot serta menurunkan lemak jika anda mengambilnya selepas bersenam.

Foto: Carian google
3. Kaya vitamin D

Ketika badan anda kekurangan vitamin D, badan akan cenderung menjadi lebih gemuk. Susu skim memiliki vitamin D yang sekaligus memastikan ia membantu menurunkan berat badan. 

4. Meningkatkan sistem metabolisme

Ternyata susu skim kaya dengan vitamin. Ia bermanfaat meningkatkan sistem metabolisme dan pembakaran lemak. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
25
Marah
20
Terkejut
12
Sedih
18
Lawak
9
Bosan
18
0
0
Komen: 23
Komen

Previous : Bagaikan Pelangi Terhampar Di Daratan, Rainbow Mountain Yang Menakjubkan!

Next       : Awek Garang

Komen Terbaru

Quote msamyrazi 26-7-2017 10:56 AM
Yunho replied at 21-12-2016 12:52 PM
kalu Anlene boleh?
tp sy minum anline, berat sy naik

i pun minum anlene yg move max tu perasa coklat .. dan berat badan i mmg turun .tp tak sure banyak mana sebab lama tak timbang .

tp susu anlene tu mmg tawar lah rasanye , huhuuhu. everday i kena make sure i never skp my breakfast ( oat + anlene) . nie mmg amalan i sejak raya hari tu , and i mmg puas hati sangat dgn penurunan berat badan i skang nie. cume nk kena maintain je. plus i nie suka jalan kaki .

Lain-lain Komen

Quote siskepoh 2-12-2016 06:12 PM
memang everyday simpan stok susu
Quote matchstick 2-12-2016 06:30 PM
Tp susu skim x sedap
Quote bajusejuk 2-12-2016 07:11 PM
jenama apa susu skim ni?
Quote CiliPadiSedap 2-12-2016 07:18 PM

jenama sunlac, RM 22. akak dh beli rasa susu nespray je. sama.. berat akak susut 6kg .
Quote WajibulGhunah 2-12-2016 07:30 PM
Aaaaaaa i suka susu!!
Quote yusryimran 2-12-2016 09:43 PM
CiliPadiSedap replied at 2-12-2016 07:18 PM
jenama sunlac, RM 22. akak dh beli rasa susu nespray je. sama.. berat akak susut 6kg .

kalau cam gitu esok juga hakak gi beli susu nespray
Quote bajusejuk 2-12-2016 09:53 PM
CiliPadiSedap replied at 2-12-2016 07:18 PM
jenama sunlac, RM 22. akak dh beli rasa susu nespray je. sama.. berat akak susut 6kg .

oo leh la try cr sunlac tu.
lost 6kg tu byk jugak
Quote Siputjelly 2-12-2016 10:34 PM
CiliPadiSedap replied at 2-12-2016 07:18 PM
jenama sunlac, RM 22. akak dh beli rasa susu nespray je. sama.. berat akak susut 6kg .

wow. banyak juga turun tu. kat mana ya ada jual. nak try lah  
Quote CiliPadiSedap 2-12-2016 10:54 PM
Siputjelly replied at 2-12-2016 10:34 PM
wow. banyak juga turun tu. kat mana ya ada jual. nak try lah

mesin timbang akak rosak beza julat 2kg
Quote CiliPadiSedap 2-12-2016 10:55 PM
yusryimran replied at 2-12-2016 09:43 PM
kalau cam gitu esok juga hakak gi beli susu nespray

susu skim milk ni susu rendah lemak.. nespray susu ada lemak
Quote CiliPadiSedap 2-12-2016 11:01 PM
bajusejuk replied at 2-12-2016 09:53 PM
oo leh la try cr sunlac tu.
lost 6kg tu byk jugak

dekat bllion hypermarket ada. lepas tu makan dengan oat. hari2 defisit kalori lepas tu senam. sure boleh hilang 6kg xsampai 3 minggu
Quote seramado 3-12-2016 05:27 AM
CiliPadiSedap replied at 2-12-2016 11:01 PM
dekat bllion hypermarket ada. lepas tu makan dengan oat. hari2 defisit kalori lepas tu senam. sure ...

Omgg bestnya akak turun 6 kg dgn susu
Quote Siputjelly 4-12-2016 09:16 AM
Adamansih replied at 2-12-2016 11:40 PM
Hey bro! Hi kawan2!!

30% Welcome bonus sehingga MYR 1,288 Sportsbook hanya untuk anda!!!

kat mana mana ada je kau ni.
dah kaya kee?  
Quote sue_0684 10-12-2016 01:06 PM
CiliPadiSedap replied at 2-12-2016 07:18 PM
jenama sunlac, RM 22. akak dh beli rasa susu nespray je. sama.. berat akak susut 6kg .

wah, mcm nk try jer..hypermart lain ada tak mcm giant ke aeon ke?.. nk pi cari ler.
Quote jazaa100 10-12-2016 04:58 PM
Aku allergic susu.....


Quote Piolisamy 14-12-2016 10:18 PM
Hey bro! Hi kawan2!!


30% Welcome bonus sehingga MYR 1,288 Sportsbook hanya untuk anda!!!


Membuat deposit pertama kali dengan MYR minimum 100 dan mendapatkan MYR tambahan 30 untuk bermain



Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!

Quote Renabeery 16-12-2016 08:47 PM
Hey bro! Hi kawan2!!


30% Welcome bonus sehingga MYR 1,288 Sportsbook hanya untuk anda!!!


Membuat deposit pertama kali dengan MYR minimum 100 dan mendapatkan MYR tambahan 30 untuk bermain



Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!

Quote Yunho 21-12-2016 12:52 PM
kalu Anlene boleh?
tp sy minum anline, berat sy naik
Quote rosasen 21-12-2016 02:17 PM
Susu ada kaitan x dengan jerawat? mcm tiap kali minum susu mesti ada jerawat. rase nak try je susu skim ni...

Lihat semua komen(24)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top