Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Close

Gila Aplikasi Chatting, Ramai Wanita Ternoda Harta & Harga Diri

21-12-2016 01:29 PM| Komen: 30


Artikel Oleh Vincent Loo | Video Oleh Danny Ng | Suntingan Visual Oleh Yen Jean siang l Suara Latar Oleh Myra Rozi


Aplikasi chatting sama ada di media sosial mahupun telefon pintar seperti WeChat, Tinder, BeeTalk dan banyak lagi bukanlah asing di kalangan orang kita. 

Kesemua aplikasi tersebut membolehkan kita dengan mudah mengenali rakan baru di alam maya.

Namun harus diingat perlu juga kita berwaspada kerana perkenalan di alam maya ini, mungkin mengundang bahaya buat diri sendiri. 

Persoalannya mengapa ramai yang begitu mudah terperdaya melalui aplikasi chatting ini?- CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
30
Marah
29
Terkejut
33
Sedih
39
Lawak
37
Bosan
27
Komen: 30
Komen

Komen Terbaru

Quote nisako 4-8-2017 09:58 AM
we.......................

Lain-lain Komen

Quote b!natang 21-12-2016 01:31 PM
Apa ko melatah ni ngok ?
Quote nikaido 21-12-2016 01:42 PM
Tajuk thread. Wanita tu bukanke utk perempuan dewasa? Remaja pun panggil wanita ke
Quote seri_mawr 21-12-2016 02:45 PM
berita2 gini dah basi lah...

tapi sebagai ulangan peringatan boleh lah kot....
Quote cendolsantan 21-12-2016 04:08 PM
betul ke Diana Danielle tu tak pernah mencari jantan guna aplikasi chatting... mesti layan lah si Diana ni kalau ada jantan add dia, wayang aje bila wartawan CARI tanya dia.... pembohong..
Quote Lagubestbest 21-12-2016 05:19 PM
BIGO Live tak masuk list? Pelik..
Quote -electrifying- 21-12-2016 05:34 PM
waa cantik2
Quote kudin66 21-12-2016 07:00 PM
mak cik tua pun tergoda ke
Quote kudin66 21-12-2016 07:00 PM
mak cik tua pun tergoda ke
Quote manjalara_01 21-12-2016 07:07 PM
jap..yg pakai tudung tu nampak mcm farmiliar je. tu bukan wife malique ke tu?
Quote FanTasyCreaTioN 21-12-2016 07:31 PM
Isi dan interview dah bagus
tapi kenapa tajuk dari wartawan Cari sentiasa menyalahkan perempuan?

Quote Nt-ViruS 21-12-2016 09:41 PM
i bukan nak cite pe lah, tapi i dulu pernah di "add friend" oleh Diana Danielle zaman myspace dulu.

bukan nak cite pe, sje lah nk kongsi.
Quote cHimo 21-12-2016 09:46 PM
Bigo live lagi jahanam woi..
Quote IRZeeBuk 22-12-2016 11:41 PM
Salahnye perempuan n lelaki jugak..
Kalau dua dua tak gatal..
Tak jadinye isu wanita ternoda
Jgn salahkan wanita semata sbb wanita mmg insan yg lemah.. patut sama2la bergerak ke arah yg lebih baik
Quote pocongkiutss 23-12-2016 03:33 PM
manjalara_01 replied at 21-12-2016 07:07 PM
jap..yg pakai tudung tu nampak mcm farmiliar je. tu bukan wife malique ke tu?



Ada iras melissa maureen..tapi suara lain lak..hehe
Quote shi_jewel 23-12-2016 03:54 PM
org2 gersang je guna wicet2 ni...

Quote manjalara_01 23-12-2016 06:12 PM
pocongkiutss replied at 23-12-2016 03:33 PM
Ada iras melissa maureen..tapi suara lain lak..hehe

mati2 ingat die..mana tau dah bertudung skrg..huhuhuhuh
Quote manjalara_01 23-12-2016 06:14 PM
FanTasyCreaTioN replied at 21-12-2016 07:31 PM
Isi dan interview dah bagus
tapi kenapa tajuk dari wartawan Cari sentiasa menyalahkan perempuan?

...

ingatkan i sorg je yg paranoid bahahaha...
Quote CiliPadiSedap 28-12-2016 07:10 AM
Mohon presiden andartu sedunia masuk mencemar duli.. ifanonline..
Quote qronaldo7 28-12-2016 08:26 AM
IRZeeBuk replied at 22-12-2016 11:41 PM
Salahnye perempuan n lelaki jugak..
Kalau dua dua tak gatal..
Tak jadinye isu wanita ternoda

tu maknanya setan wat keje dorg

Lihat semua komen(30)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.073317s Gzip On
To Top