Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Close

Survey: Kenaikan Gaji, Pemberian Bonus Tahun Ini Tak Kunjung Tiba?

11-1-2017 03:21 PM| Komen: 52




                          Artikel Oleh Vincent Loo | Video Oleh Danny Ng | Suntingan Visual Oleh Angie Ling l Suara Latar Oleh Maly Rosli


Bagi kebanyakan orang yang bekerja makan gaji, setelah setahun bekerja keras untuk syarikat masing-masing, sudah semestinya amat berharap pemberian insentif kewangan atau bonus tahunan daripada majikan.

Namun dengan keadaan ekonomi pada tahun 2016 yang dilihat agak merudum, jadi persoalannya adakah setiap pekerja tahun ini masih mampu memperoleh insentif tahunan masing-masing atau sebaliknya.- CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
6
Marah
12
Terkejut
15
Sedih
14
Lawak
10
Bosan
14
Komen: 52
Komen

Komen Terbaru

Quote ShaM4 9-11-2017 08:23 PM
saya masuk tahun ni dah 5 tahun tak pernah dapat bonus dari majikan. boleh buat aduan ke mcm tu??

Lain-lain Komen

Quote cendolsantan 11-1-2017 04:43 PM
ekonomi tak bagus dan prestasi syarikat tidak memerangsangkan, itu semua adalah alasan syarikat yang tak ingin bagi bonus. Sebenarnya tak patut bertindak begitu, bonus wajar diberi sebagai tanda penghargaan sumbangan kakitangan syarikat sepanjang tahun lalu.
Quote Modngengade 11-1-2017 04:53 PM
kompeni kakak ada bagi bonus 2 bulan....jadilah sis drp tak der....
kakak sebenarnya lebih mengharapkan dividend dan bonus ASB..yg tu lebih byk jumlahnya utk cikcuran
Quote nerdy69 11-1-2017 04:55 PM
Nama pun dah bonus..
Quote otomatic_prince 11-1-2017 05:24 PM
hmmm tak mengharap la thn ni..
Quote boobam 11-1-2017 05:54 PM
tahun ni bonus sayup jee
Quote LoveSungmin 11-1-2017 06:03 PM
Alhamdulillah.. Dua2 perkhabaran yg baik utk iols tahun ni.. Tenkiu bosssss!
Quote ReginaGeorge 11-1-2017 07:55 PM
Kejam lah bos bos yang tak bagi bonus nih. Kesian kat kawan2 yang gaji kecik. Apatah lg yg anak berderet.
Quote ninja boy 11-1-2017 08:59 PM
zaman 10 tahun dulu berpuluh2 kotak limau dapat, 5 tahun kemudian dapat 10 kotak, 2014 dapat 5 kotak, 2015 dapat 2 kotak
Quote samperit 11-1-2017 09:07 PM
.....2017 dpt 1 kotak limau
Bonus xde.. increment apetah lagi
Quote mesmerize 11-1-2017 09:11 PM
dapat tapi sebulan je dec aritu. tapi ai seriau asal meeting ngan big boss aje heshe duk mention we dont make enough profit last year.. dah 2 tahun cakap camtu. tiap2 tahun company rugi, ko ghase?
Quote gigahertz 11-1-2017 11:01 PM
Modngengade replied at 11-1-2017 08:53 AM
kompeni kakak ada bagi bonus 2 bulan....jadilah sis drp tak der....
kakak sebenarnya lebih menghara ...

ASB pun dividen menyakitkan hati. so macam mana sis?
Quote zeed 11-1-2017 11:12 PM
Export based company ok kan.. company yg import raw material dan distribute locally yg agak sakit.
Quote Modngengade 12-1-2017 08:25 AM
gigahertz replied at 11-1-2017 03:01 PM
ASB pun dividen menyakitkan hati. so macam mana sis?

memang menyakitkan hati, namun dividen ASB mampu membawa kakak cikcuran seantero dunia....
kakak syukur konsepnyer dek

Quote aechae 12-1-2017 08:28 AM
Dh hbs dh pn bonus dpt bln lps...nk tggu gaji baru bln januari ni plak n ang pow CNY je
Quote rosasa 12-1-2017 08:43 AM
tahun ni bos akak tak dapat bagi bonus
2016 project tak banyak, padahal akak byk je dapat project utk dept akak, dept satu lagi tu yang 1 project 800k je tahun lepas

bos dapat bagi angpow je cny, ok la dari takde

harap 2017 rezeki kompeni murah, januari ni je akak dapat grab 3 project walau total 250k
riak tak akak ?

tahniah uols yg dapat bonus berbulan2 , akak tumpang dengki dengar
Quote bulan_gerhana 12-1-2017 08:48 AM
HUNTONG laaaaa

kalo hakak memang xyah mimpi la .. dah tahun ke 6.. bayang bonus sekali pun x yah mimpi.. majang x break even... harap increment je la.. tu pun bulan 9-10 baru nak bagi.. kira bagi arrears je sekali harung .. by right memang hak kita cuma company tolong simpankan je (lambat bagi)... ape nak buat.. nak cari keje lain... memang payah la... pk 1 je.. sabar je.. janji gajibulan x pernah sangkut walaupun kadang tunggu hari terakhir setiap bulan..kalo ade 32 hari keje memang gaji masuk 32 hb la dah appraisal pun bagi date line until 31 dec kan.. soo what do you expect.. hurmmm bertabah la... pejam mata tutup telinga.. rejeki anak2
Quote gaara_X 12-1-2017 09:19 AM
dok cakap tak bagus...untung tak habaq plak...ahaks!!
Quote jejaka00 12-1-2017 09:46 AM
2016 ... tak merasa bonus .. limau pun dah takdak ... tq jibiy
Quote huJanBaTu 12-1-2017 09:55 AM
Kompeni eksport memang masyuk koz RM merudum..

Walaupun aku tade kaitan..

Lihat semua komen(52)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.070818s Gzip On
To Top