Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Close

Murah Sangat Nyawa Sampai Sanggup Digadaikan Demi Populariti

18-1-2017 04:30 PM| Komen: 24

 Artikel Oleh Maly Rosli | Video Oleh Danny Ng | Suntingan Visual Oleh Ling Angie l Suara Latar Oleh Maly Rosli


Nampaknya kegiatan mengejar populariti dan 'nak cepat jadi viral' seolah menjadi trend di kalangan anak muda terutamanya. Sampai bila perkara sebegini akan terus berlaku kalau tidak dibendung? Bukan remaja sahaja, orang ramai turut diigatkan supaya tidak mengambil jalan mudah sehingga mengabaikan pula keselamatan. 

Pilihlah saluran yang betul. Apa pula kata anda? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
7
Marah
8
Terkejut
3
Sedih
5
Lawak
3
Bosan
8
Komen: 24
Komen

Komen Terbaru

Quote L211 5-2-2017 12:11 PM
Iols tgok rmai gadis gedik tunjuk alur tetek semata

Lain-lain Komen

Quote intan_smsb 18-1-2017 04:41 PM
ye masing2 kan dambakan perhatian
Quote otomatic_prince 18-1-2017 05:54 PM
mudah sgt nk jd viral skrg ni...gila glamor
Quote zie_indah 18-1-2017 06:17 PM
Haha..kan..semua nak viral
Quote insulin 18-1-2017 06:19 PM
Tt adalah wartawan dalam video di atas ke?
Quote cknoriz 18-1-2017 06:51 PM
interview mck kepam buat apa? naik tangga pun sakit lutut
Quote batmana 18-1-2017 06:58 PM
penguatkuasa lembab

org ceroboh, takat minta maaf, pstu tamat

abisla yg lain ikut

bodo punye undang2.
Quote aHoi83 18-1-2017 07:01 PM
Suka la tu bila post pic org like ramai. Sakit mental sgt
Quote ISTRIMITHALI 19-1-2017 10:46 AM
pic yg tt tunjuk tu bukan ke kat jabatan gantung kaca ke?
Quote gaara_X 19-1-2017 11:13 AM
tepuk dada tanya iman...
Quote Defcon2 19-1-2017 11:22 AM
Memang betul. Ramai orang Malaysia sekarang suka publisiti murah dan diberi perhatian. Ini termasuk geng2 moto dan kereta ekzos besar yang suka memekak.

Kesalahan juga patut diletakkan pada bahu media kerana memberi liputan walaupun perbuatan tersebut tidak berfaedah. Contoh macam Astro yang sibuk duk bagi liputan pada Coco Mix, Shasha, Bobo dan lain-lain.

Perbuatan mereka semua tiada faedah, tidak menyumbang pada negara dan paling teruk memalukan bangsa kita.
Quote chacon 20-1-2017 05:24 PM

habis aku swafoto ngan ular ni gila populor la??  
Quote chacon 20-1-2017 05:27 PM
cknoriz replied at 18-1-2017 06:51 PM
interview mck kepam buat apa?  naik tangga pun sakit lutut



pamoga kan ada
Quote FARRAZOOL 21-1-2017 10:42 PM
Attention seeker
Quote iznanaziz 23-1-2017 01:58 PM
sejak budak2 bergayut kat signage Ipoh tu, makin menjadi2 pulak ikutannya....
Quote indenial 26-1-2017 07:37 PM
I tengok rasa kecut perut jah tengok gambar2 dorg tu. Berani betul.
Quote dani-rox 26-1-2017 08:11 PM
anggaplah yg mati demi berjuta2 like itu sebahagian drpd proses natural selection. lama2 nanti gene pool manusia bebas drpd dicemari stupidity
Quote ReginaGeorge 26-1-2017 08:28 PM
Kena la buat shesuatu kalu nak ramai likers and followers
Quote R2D2 26-1-2017 08:39 PM
cknoriz replied at 18-1-2017 06:51 PM
interview mck kepam buat apa?  naik tangga pun sakit lutut

Aku syak wartawan CARI  sakit mental  
Quote Kyaireysmatic 31-1-2017 01:42 PM
Murah sangat nyawa sampai sanggup digadaikan demi populariti? Atau murah sangat nyawa anak sampai sanggup digadaikan dengan melahirkan anak ke dunia yang bahaya ni sebab manusia tiada bukti untuk pastikan anak selamat di dunia dan di akhirat kalau anak tiada tangan sebab dilanggar kereta, kalau anak tiada kaki sebab dilanggar kereta, kalau anak di dalam neraka tanpa henti? Sekadar bertanya bersama tanda soal? Sesat jalan kalau malu bertanya.

Lihat semua komen(24)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.105612s Gzip On
To Top