Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Close

Ambil Kesempatan, Caj Tadika Swasta Mahal Macam Diploma?

13-2-2017 12:45 PM|Oleh: Myra Rozi| Komen: 32


Artikel Oleh Myra Rozi | Video Oleh Tan Zhen Sheng | Suntingan Visual Oleh Yen Jean Siang

Melampau, bebanan yang ditanggung ibu bapa kini semakin tinggi apabila caj tadika swasta ada yang mencecah sehingga RM9000 setahun.

Adakah kerana faktor kos operasi yang kian naik, atau ada pihak yang tidak bertanggungjawab sengaja mengambil kesempatan? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
11
Marah
16
Terkejut
12
Sedih
18
Lawak
14
Bosan
24
Komen: 32
Komen

Komen Terbaru

Quote ell768 11-7-2018 08:38 AM
cocokerunch replied at 11-7-2018 08:28 AM
Kalau dah hantar tadika mahal2, make sure sekolah rendah trus hantar yg private gak. Barulah seiring ...

ni aku setuju...baru laa seiringan silibus tu...ni gigih msk sek kebangsaan jgk..

Lain-lain Komen

Quote CiliPadiSedap 13-2-2017 01:19 PM
tadika kan swasta tak macam sekolah kebangsaan sekolah menengah kebangsaan..

jd kos setup tadika paling cepat 3 tahun pulang modal... game  bisnes tadika perlukan modal seperti buka stesyen minyak..

alangkah baiknya kalau sekolah rendah sekolah menengah lepas tu masuk tadika..
Quote CiliPadiSedap 13-2-2017 01:19 PM
  akak make up tebal..
Quote jazaa100 13-2-2017 02:05 PM
Aku geli org melayu yg bila di tanya dlm bahsa melayu....mula lah nk speaking english seolah olah tak reti ckp melayu....

Hello....lepas org temuramah tu, mengelupor mencokek budu & cencalok.....
Quote rosedemon 13-2-2017 03:27 PM
matila nakkk. xyah beranak ramai2 kalau macam ni
Quote miemiecha 13-2-2017 04:05 PM
melampaunya....
Quote WhiskeyScotch 13-2-2017 04:42 PM
Bukan semua tadika swasta caj mahal kan?
Quote jahcomel 13-2-2017 04:48 PM
rosedemon replied at 13-2-2017 03:27 PM
matila nakkk. xyah beranak ramai2 kalau macam ni

kan sis... ade artikel drpd dr harlina siraj y mngatakan zmn skrg kalu nk banak ramai kna ukur pndapatan n xplu dh guna istilah ank ramai rezki murah,kalu ank ramai kalu malas nk cari rezki xde guna gak...pastu duk salah gomen,salah org tu salah org nih...merancang kuarga tu pnting...ade rasenya dlm bod CI pasal artikel tu...
Quote siskepoh 13-2-2017 06:28 PM
nasib baik anak sis sorang je. tu pon blom skola. xyah sekolahla. hahaha
Quote rosedemon 13-2-2017 09:39 PM
jahcomel replied at 13-2-2017 04:48 PM
kan sis... ade artikel drpd dr harlina siraj y mngatakan zmn skrg kalu nk banak ramai kna ukur pnd ...

Ya betol. Zmn skrg ni mmg mlampau2 pblanjaan anak. Jgn sng2 je kata branak ramai kang adela rzeki anak. Makan mybe la ckop tp serba serbi duniawi yg lain tu kena pkir. Gaji mak pak byk pon klau dah beranak ramai xcukop juge
Quote rosedemon 13-2-2017 09:41 PM
jazaa100 replied at 13-2-2017 02:05 PM
Aku geli org melayu yg bila di tanya dlm bahsa melayu....mula lah nk speaking english seolah olah ta ...

Haha ini kelakar sgt. Kann. Org tnya melayu jawab la malay kan. Hmm mybe lidah da tbelit cm coco
Quote jazaa100 14-2-2017 05:30 AM
rosedemon replied at 13-2-2017 09:41 PM
Haha ini kelakar sgt. Kann. Org tnya melayu jawab la malay kan. Hmm mybe lidah da tbelit cm coco

Kann rose....

Nak tunjuk urban konon....org cina elok je ckp melayu....pelat pelat dorang pun gigih jugak ckp melayu.... yg melayu pulak dah tersampuk coco....

Quote yasinfi 14-2-2017 09:30 AM
daftar pun 1000
Quote babypureen 14-2-2017 11:50 AM
masukan tadika KEMAS or PERPADUAN pun ok....yuran murah pun murah.....kadang2x kita ni kena ukur baju di badan sendiri....
Quote acuz 14-2-2017 12:05 PM
hadoi kenapa perlu banding tadika dengan diploma?
ingat senang ke nak jaga budak kecil dengan macam-macam perangai.
tak perlu juga pertikai kenapa ada tadika mahal dan murah sebab masing-masing ada kekurangan dan kelebihan.
tepuk dada, tanya selera dan yang penting tanya poket mampu ke tidak.
Quote AbukRokok 15-2-2017 11:39 AM
tadika kerajaan dah xwujud lagi ke?
Quote salmon-suki 15-2-2017 02:45 PM
Sblm htr tu cek rate fees dlu..kalau mampu htr je ank kt ctu..lau x mampu cri y lain...y penting anak tu dpt ilmu..htr tadika mahal2 pun tp lau xde input,anak pun jd x semenggah je,better not..
Quote salmon-suki 15-2-2017 02:51 PM
jazaa100 replied at 13-2-2017 02:05 PM
Aku geli org melayu yg bila di tanya dlm bahsa melayu....mula lah nk speaking english seolah olah ta ...

Y ne betul..tp same jgk geli ble org melayu perlekehkan dialek negeri2 lain..same jelik seperti jeliknye org melayu y bajet kokesen speaking malay xreti dan speaking inglish nan hado..   
Quote lamputrafik1 15-2-2017 06:09 PM
tadika pun ade kos juga..gaji pun kena byr setimpal. kalau dari awal dh setuju nak byr...byr la sampai habes tahun..kalau nak jimat ajar sendiri kata rumah..jimat kos.
Quote cruz_gurl 15-2-2017 06:14 PM
Erm.. Apa pun mana2 tadika sama..yg penting peranan ibu bapa bertindak sbg pengerak anak2.. Tadika hanya medium saja...

#selakupengusahatadikaswasta

Btw mcm mana nak save video tu ye ...

Lihat semua komen(32)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.038310s Gzip On
To Top