Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Close

Laman Sosial Jadi Medan 'Show Off', Sanggupkah Jadi Bahan Kecaman Orang?

22-2-2017 11:14 AM|Oleh: Myra Rozi| Komen: 31


Artikel Oleh Myra Rozi | Video Oleh Angie Ling| Suntingan Visual Oleh Angie Ling

Kebanyakan perkara yang dimuat naik di media sosial pada asalnya hanya berniat untuk berkongsi kegembiraan dengan orang lain. 

Namun, ada juga yang menggunakannya sebagai platform untuk menunjuk-nunjuk kemewahan.

Disebabkan itu, timbullah pelbagai kecaman-kecaman di media sosial. Sanggupkah anda dikecam atau anda sendiri yang suka mengecam orang lain? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
25
Marah
15
Terkejut
20
Sedih
6
Lawak
18
Bosan
11
Komen: 31
Komen

Komen Terbaru

Quote AMDTurion 10-3-2017 09:50 AM
biarlah org kata aku berfikiran kolot bagai, mmg aku x beberapa suka sgt dgn socmed nih. mmg betul mereka berkongsi sesuatu yg mengembirakan. bukan nak kata org yg x kenal pun boleh jadi meluat, adik beradik sendiri pun jd menyampah. ko tunjuk ko pakai kereta mewah, melancong ke temmpat org tp ada x ko ajak adik beradik ko sekali jln2 atau ko bagi adik-beradik ko sebiji sorang satu kereta baru yg mewah?

lagi2 pulak dgn sikap yg mudah jaki dgn apa yg org lain ada. itu sbbnya perlu ukur baju dibadan sendiri. hidup dgn apa yg ada. kalo dah takde tu jgnlah jadikan org lain sbg satu ukuran.

Lain-lain Komen

Quote EvieWanKenobi 22-2-2017 11:34 AM
suka yang share gambar masakan/
makanan je..

yang lelain, malas nak komen..
Quote seramado 22-2-2017 11:46 AM
mmg ada kwan camni dari zaman bujang smpi beranak sama je perangai
Quote Lollipop111 22-2-2017 01:15 PM
For me, yg menunjuk dan yg mengeji, both perlu muhasabah diri.... that's why sy tak kuasa nk amek port.
Quote cocorex 22-2-2017 02:02 PM
Kalo beli brg baru & mahal jer baru nk upload nmpak sgt nk menunjuk..ramai org skang nie gila glamer & fefeeling retis nk share semua benda..retis pun xshare semua benda
Quote mea 22-2-2017 02:09 PM
paling aku takleh blah...part nunjuk kebahagian laki bini...24jam uplod gambo laki, anak2, gambo sendiri toksah citer...dgn caption kaulaahhh terbahgia di dunia fana ni...
Quote BoongaKertas 22-2-2017 02:37 PM
yg suka pamer kebahagiaan rumah tangga pun annoying gak
caption pun acah2 sweet
Quote esbatu 22-2-2017 03:54 PM
paling tak leh blah kalo up status dialog laki/bini, mak/ayah/anak





i kenot brain dis
Quote mongoose_kidz 22-2-2017 04:04 PM
esbatu replied at 22-2-2017 03:54 PM
paling tak leh blah kalo up status dialog laki/bini, mak/ayah/anak



i feel u...   
Quote kaspar0v 22-2-2017 04:34 PM
yg suka menayang dgn yg pendengki boleh sama pergi jahanam. dok diam2 tak boleh? tak ada life betol!!
Quote WhiskeyScotch 22-2-2017 05:16 PM
Simple je benda ni. Tak nak kena kecam jangan show off. Kita tak boleh kawal org tapi kita boleh kawal diri sendiri. So, kawal diri masing-masing.
Quote Artemesiaa 22-2-2017 06:09 PM
Attention seekers dan jenis kurang perhatian dan kasih sayang je gila buat benda2 cam ni
Quote siskepoh 22-2-2017 06:37 PM
sis byk kawan yg suke show offff. pegi matilah sis pon show off balik. apa susahhh. kenss??
Quote cmf_jeangrey 22-2-2017 06:44 PM
Follow at your own risk boleh??
Takde sape letak pisau kt leher uols pun paksa tgk keshow offan org gila publisiti ni
Kalau ada ny friends yg nak show off i tgk je...5 minit lepas tu i terus lupa
Tak terkesan pun dgn gelagat masing2
Quote Jorja 22-2-2017 07:32 PM
I setuju orang yg suka upload kebahagian laki bini anak beranak ni sebenarnya tak bahagia...matter of fact derang kena try very hard utk kekalkan "kebahagiaan" itu utk display...patheticnya kan...
Teringat pula my sistur upload pic dia last week....gambar laki bini anak beranak dinner with caption "at my age im so blessed with my 3 kids"
Blessed sangatlah...laki tak kasi nafkah..
Gara2 laki my sis kena buat hutang dgn aeon..sewa ruma tunggak 2 3 bulan..susu anak kami adik beradik yg beli.. tiap kali I gaji mesti masuk text nak 'pinjam duit nanti bayar balik'... come on lah siapa yg tak sakit hati kan coz kalau laki sendiri tak guna jadi biawak tanggungjawab jatuh pada keluarga laki kan? Ini tak asyik kami yg tanggung...  very delusional ok my sistur...blessed my ass
Quote lostfaith 22-2-2017 07:35 PM
Biaq pi kat depa. Kenapa sakit hati sgt...biarlah asal orang tu bahagia.
Quote saraism 22-2-2017 08:09 PM
Nak nampak suci murni je dlm socmed. Konsep xnak kalah.
Quote EncikRhoma 23-2-2017 08:28 AM
Yang mengecam tu sebenarnya jeles. Dah socmed dia...lantak ke dia la. Bukannya tunjuk gambo bogel dia pun.
Quote yprat 23-2-2017 09:45 AM
Couldn't care less. Upload je la apa2 ko nak pon, dah fesbuk/insta/twitter ko, x suka xyah la follow member ko tuh ha.

Org yg kecam2 tuh atau rasa meluat, sebenarnye jeles je, sebab depa x dpt atau x mampu.

Aku baru beli condo 1.5 juta dekat ngan KLCC pon xde nak post2 dekat fesbuk lambat laun member2 nih tau jugak, eh oops, terpost pulak dekat cari, jgn kecam saya hehe.
Quote Bangku 23-2-2017 03:47 PM
Cerita hari ini...pos laju bagi bungkusan...rupa rupanya en.hubby bagi hadiah..tq  Sayang..#feelinghappy#semogakitabahagiatilljannah#Janganjeles##  

Lihat semua komen(31)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043671s Gzip On
To Top