Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Pelik-Pelik Trend Terkini, Berani Cuba Fesyen Rambut Glow In The Dark Ini?

1-3-2017 02:15 PM|Oleh: Myra Rozi| Komen: 15

Bagi anda yang mengikuti perkembangan fesyen semasa, pasti sudah cukup pelik dengan pelbagai gaya dan trend rambut termasuklah Galaxy Hair, Rainbow Hair dan Pastel Hair yang diperkenalkan sebelum ini.

Pada tahun 2017 ini pula ada satu lagi trend rambut terkini yang boleh anda cuba dikenali sebagai Glow In The Dark Hair.

Foto: Guy Tang
Sesuai dengan namanya, warna rambut ini akan kelihatan 'menyala' dengan terang semasa anda berada dalam kegelapan.

Dicipta oleh seorang penggaya rambut bernama Guy Tang, gaya rambut ini sebenarnya belum lagi mudah untuk didapati.

Tambahan pula anda tidak boleh melakukan proses untuk mewarnainya sendiri di rumah, tidak seperti pewarna rambut yang biasa.

Foto: Guy Tang
Hanya profesional sahaja yang boleh melakukannya kerana rambut perlu melalui proses bleaching terlebih dahulu.

Selepas itu baru rambut anda akan diwarnai dengan cat rambut neon. Sedikit 'highlight' dan 'ombre' akan menjadikan rambut semakin menarik perhatian.

Bayangkan sahaja melangkah ke pesta dengan gaya rambut sebegini, pasti anda yang makan menjadi tumpuan utama.

Foto: Guy Tang
Bagaimana, ada yang berani mahu mencubanya? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
37
Marah
28
Terkejut
39
Sedih
23
Lawak
57
Bosan
23
Komen: 15
Komen

Previous : Bukan Untuk Masakan Saja, Daun Pandan Juga Boleh Jadi Masker?

Next       : Jangan Memandai Guna Kanta Lekap, Ini Cara Jaga Dan Guna Yang Betul

Komen Terbaru

Quote raradhia 4-7-2017 11:39 PM
cntkkkk, kalau soo wincci buat ni seswaiii sgt ngn muka dia tu

Lain-lain Komen

Quote manjalara_01 1-3-2017 03:24 PM
Leppas tu bleh la shoot musik video 80s
Quote iznanaziz 1-3-2017 03:52 PM
cantik gak.
tapi tak berani le nak buat.
Quote JpA0606 1-3-2017 04:14 PM
cantik ...
Quote cik-jaja 1-3-2017 06:28 PM
tak dan nak cuba..sbb pakai serkup kepala
Quote siskepoh 1-3-2017 06:40 PM
pelik2 la nok. takyah la sesusah. rambut natural lg santekkk
Quote ReginaGeorge 1-3-2017 06:44 PM
Keluar saloon cantik la. Sok pagi dah cuci, haaaaa..tengok rambut dah serupa penyapu!
Quote RatuDunia94 1-3-2017 10:05 PM
Cantik tp kalo kt msia alamat kena kecam je la..
Quote sssf83 2-3-2017 06:46 AM
ReginaGeorge replied at 1-3-2017 06:44 PM
Keluar saloon cantik la. Sok pagi dah cuci, haaaaa..tengok rambut dah serupa penyapu!

Hahaha setujuuuu.. keluar salon selalunya rasa cun gile lah.. lepas dah mandi, cun tu dah hilang ke mana..
Quote mystica 2-3-2017 11:13 AM
cantik. suka tgk je. tapi tak minat nak color2 rambut ni.
Quote vanillaninja 2-3-2017 11:24 AM
Cantik! Tapi zaman bleach rambut dah lama berlalu. Rosak habis rambut.
Quote Artemesiaa 3-3-2017 01:24 PM
Sesuai untuk yang dalam entertainment industry atau fashion industry
Quote surwanis 21-3-2017 04:27 PM
klu nak g lua dlm keadaan gelap...
bercahaya ke nih
xyah pki lampu suluh lagi
Quote Chantekwangi 31-3-2017 11:25 PM
Cantekk la..
Quote Febbyfb0003 3-6-2017 03:10 PM
cantik ...
Quote raradhia 4-7-2017 11:39 PM
cntkkkk, kalau soo wincci buat ni seswaiii sgt ngn muka dia tu

Lihat semua komen(15)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.120915s Gzip On
To Top